antidepresiva

Príspevok v téme: antidepresiva
lubkal

Ahojte,
chcela by som sa Vas opytat ak mate skusenosti s AD (ucinna latka sertralin.) Ja Sertivu beriem cele 4 tyzdne na depresiu spojenu s uzkostou.Posledny tyzden vsak pocitujem o dost vyraznejsie zvyseny nepokoj a popudivost.Myslite,ze treba len kusok trpezlivost,este pockat a ze to prejde?Alebo treba vyskusat ine lieky?Ake su Vase skusenosti?
Bola som aj za psychiatrickou a ona mi odporucila este pockat.
Dakujem

tehua

ahoj lubkal. ja beriem Serlift uz asi rok a tiez sa moj stav nejako rapidne nezlepsil po prvom mesiaci. ale neskor som citila zmenu. len trpezlivost...:-)) nezabudni pravidelne brat. ked si zabudnes zobrat, moze sa ti trochu krutit hlava.

kvixy

som rok apol po porode, pred pol rokom som sa zacala liecit na depresiu, lekar mi naordinoval Welbutrin 150mg, oxazepan 0-1-1 po troch mesiacoch ked mi zomrela blizka osoba mi lekar zvysil davku na 2*1tbl Welbutrinu+Oxazepan po dvoch mesiecoch som zacala zazivat silne navaly uskosti,pridala sa tachykardia, tras ruk.Doktor mi vymenil Welbutrin za Coaxil3*1 tachkardia, tras prestali ale tie stavy uskosti nie.Chcela by som poradit ci to moze byt neziaduci ucinok lieku, alebo sa vynara na povrch nieco co v sebe som potlacovala,alebo potlacujem?Ten stav neviem ovladat jednoducho sa mi vnukne myslienka a ja sa zacnem bat a niekedy som presvedcena, ze je ta myslinka aj pravdiva.

damaxy

ja som mala panicku poruchu a kedže som dlho som nevedela čo sú to za zachvaty spojilo sa mi to ešte aj s depresiou,no kombinácia nič moc,ale po 2 rokoch liečby mám pokoj.Vieš duševné ochorenie je stav tvojho myslenia.Ked ho zmeníš,prehodnotíš to doležité a potrebné,naberieš doveru v seba samu,prestaneš mysliet,že bez teba to nepojde,vtedy sa začneš uzdravovat.Určite si citliva a vnímavá duša,ktrorá vela zniesla,ale tá posledná kopka už bola velmi tažká.Položila ta na kolená a ked ju z toho chrbta nezložíš nepostavíš sa.Ver mi.Ciže naložit si len tolko kolko unesieš.Pá.

lubkal

Dakujem Ti za odpoved.Poslednych 10 dni uzivam 2,5 tabl.denne.To je 1-0,5-1.Tak myslim,ze v davkovani to asi nie je.Aj ked predtym- 3 tyzdne som uzivala len 1 tabletku denne.
Asi len trpezlivost.:) Aj ked je to tazke- citit vo vnutri dost hlucny boj myslienok a vnutorneho nepokoja,podrazdenia.Chodim aj k psychoterapeutovi a vyrazny podiel na tom psychika nema.
Na co si ty brala AD,ak sa smiem opytat?

damaxy

tieto lieky skutočne zaberajú až po mesiaci.Neviem či ti nemala trochu pridat,pretože mne sa zdá akoby to bolo málo.Ja som tiež z takých pacientov,preto si dovolujem ti to napísat.Ja som brala zoloft a asentru.Skús jej to navrhnút.Ja som brala tiež jeden krát denne 1 kus a po mesiaci som povedala,ako sa cítim,tak mi potom pridala ešte polku na obed.To mi pomohlo.Neviem akú máš hmotnost,akú citlivost na lieky,lebo zváž účinok liku na 50 kg telo a na 85 kg organizmus.50 mg.dávku lieku nemusí postačovat.Držím ti palce,všetko prejde.