Vysoká škola zubného lekárstva

Suzzane

Na zubarinu sa mozes dostat z akejkolvek SS, kt ma maturitu. Akurat z gympla je to najlepsie kvoli tomu, ze ms ten gymnazialny zaklad pre dalsie studium.

DebilZbytocny

Sestra chodí na zubarinu do Olomouca, všetky jej spoluziacky su z gympla. Bude tazké pre teba spravit prijimacky, velmi tažke ale nie nemozné. Pretoze prijimacky su z gymnazialneho učiva.
V podstate sa to da aj zaplatit aby ta zobrali.
Ja len odporucujem ísť do Čiech, najlepšie ten Olomouc, aj lepšie spoje, aj bližšie

EmilyH

Ja som promovala na LF UPJŠ v Košiciach a síce nie v odbore zubné lekárstvo, alebo všeobecné lekárstvo a hoci som maturovala na SZŠ, nemala som o nič horší život ako moji kolegovia z gymnázia.
Prvý a druhý ročník som sa musela o niečo viac venovať príprave na biofyziku, alebo lekársku chémiu, ale boli predmety, kde som si mohla ukrojiť z času a dalo sa to zvládnuť. V ďalších ročníkoch som bola zase časovo na tom oveľa lepšie ako spolužiaci.
Štúdium sa dá zvládnuť aj so SZŠ, nie je pravda, že takýto študenti sú menej úspešní. Mala som spolužiakov z gymnázií a štúdium zanechali po 1. semestri, alebo museli odísť v 2. ročníku. Taktiež sme mali spolužiakov aj z OA, alebo pedagogických škôl a štúdium zvládli.

J_P222

Ahoj :-)
V prvom rade musíš zmaturovať a zvládnuť prijímačky na niektorú z lekárskych fakúlt na odbor zubné lekárstvo.
Na tento odbor prijímajú pomenej študentov ako na VL, takže je ťažšie sa tam dostať. Dnes sa už tento odbor dá študovať na takmer každej LF, ale poväčšine sú dosť markantné rozdiely medzi jednotlivými školami. Neviem, čo chceš vedieť, ale napíš nejaký mail a môžeme sa spojiť.