Je to môj prvý vážnejší vzťah. Predtým boli nejaké kamarátstva s nanajvýš pusou.
Mám 21 rokov. S priateľom sme od mojich 18, on má 27. Keďže pochádza z mesta vzdialeného 200 km a nechceli sme fungovať takto na diaľku, býva druhý rok u nás. Našiel si tu aj prácu, ja študujem na VŠ.
Zhruba 1-2x za mesiac cestuje k rodičom tak na 2-3 dni najmä cez víkendy. Nikdy ma nepozve, aby som šla s ním, len keď ma zavolá jeho mamina (sme v kontakte cez FB), tak idem s ním. Problémom je, že keď sme tu spolu u nás, je všetko takmer ideálne, i keď bola sem tam hádka, pričom mi viackrát vravel, že samému by mu asi bolo lepšie.
On svoj voľný čas trávi najmä na PC, niekam ideme len keď ho doslova vytiahnem ja. Príde mi napriek jeho veku ako dieťa. Aby niečo spravil mu aj 3x musím povedať, keď ho volám na obed tak niekedy aj 5x a potom zistím, že si ťuká do mobilu a ani nevníma okolie.
A ešte k tomu, keď je u svojich rodičov - nikdy sa mi neozve. neviem, ako docestoval, či je v poriadku, aký mal deň.
Nie som žiadna stíhačka, stačili by mi 1-2 sms počas toho víkendu, alebo aspoň na chvíľku keby mi zavolal.
Povie, že príde okolo 23.00, pritom dojde o 1.00 ráno, ja sa idem zblázniť od strachu, či sa na ceste niekde nezabil...
Skrátka keď je preč, cítim, že mu nechýbam. A celkovo - mám pocit už dlhšie, že z nás dvoch som ja tá, ktorá ľúbi omnoho viac. Ja nepotrebujem, aby mi podával hlásenia každých 5 minút kde je, s kým a čo robí. Skrátka len večer si na moment zavolať ahoj láska, aký si mala deň, chýbaš mi, pusa...Chcem tak veľa?
Teraz bol preč na dovolenke s bratom a sestrou 5 dní. Kontaktovala som ho iba ja, inak by sa neozval.
Rozmýšľam, či mi taký vzťah za to stojí. Trápim sa pre to.
Moji rodičia sú spolu 23 rokov a keď je oco 3 dni pracovne preč, mamine každý večer na chvíľku zavolá, pokecajú a tak. A tiežto nie je chlap čo sedí pri ženinej sukni.
Čo by som mala podľa vás spraviť?
Som naivná chudera alebo hysterka? Potrebujem vašu radu, prosím!
Možno som ,,divný,, len ja, ale ak to väčšina ľudí berie takto, tak neviem...hmm
To naozaj každý človek potrebuje telefonický, mailový, skypový, alebo iný kontakt ak je vzdialený od inej ľudskej bytosti? Ja osobne taký kontakt nepotrebujem, aj keby som tú osobu miloval ako kôň :D Ale možno raz nájdem niekoho, kto sa nebude hádzať o zem ak nenapíšem smsku :D
A ak sa hodím, tak jej kúpim Tamagoči :D To sa pripomína samé :D
Nikto tu nespomínal listy, písané, klasické, papierové :) Už táto forma síce zanikla, ale tú jedinú by som možno uznal a len takto by som sa kontaktoval.
Potom máte ponorkové choroby, stále sa hádate a mnohí z Vás sa kvôli tomu aj rozchádzajú. Aj partneri si od seba musia oddýchnuť a nie denne si vypisovať či volať.
Ale tak, každý je iný. Ja som takýto a tvoj partner pravdepodobne tiež. Ale nemusí to byť tak, preto píšem svoj názor a to, ako to vnímam ja.
To, že sa niekto neozve aj mesiac alebo rok neznamená, že zabudol alebo že mu ten dotyčný nechýba...len ľudia si to bohužiaľ interpretujú takto je to ,,správne,, a inak by to byť nemalo.
a potom vznikajú nedorozumenia...
Pre autorku témy ... Niesi ani jedno z toho :) Si len normalne dievča, ktorej stači aby jej dal chlap vedieť že kde je čo robí a že žije . Možno ti ešte viac zaleži natom geste .. A hlavne to hodnotíš podľa seba, že ti to príde automatické a ako prejav úcty a akéhosi puta :) Úplne ťa chápem, pretože aj ja som taký typ. Tu títo mudrlanti ti budú radiť ako mu máš dať voľnosť a nebyť stíhačka :D Podľa nich je normal, že ti chlap odíde na týždeň a neozve sa, hlavne že na FB je 24\7 :) To, že ťa moc domov brať nechce chápem, je to preneho asi taký malý reset, keďže spolu bývate. Ale ty sa len trápiš, oberáš sa tým o energiu. On už iný nebude a ty tiež asi nie. Keby to s tebou mysli vážne by sa spraval inak :) On by ťa volal na obedy, kade tade . To nemá buducnosť :) Najdi si takého, ktorý bude viac ako ty :) A buď spokojná!
u nás je to tak, že partner pracuje mimo mesta a tak sme radi, keď si aspoň večer zavoláme alebo poskypujeme.veď sa predsa ľúbime a zaujímame sa jeden o druhého. Nie pre to, že silou mocou musíme vedieť čo robil ten druhý! Skrátka chceme byť v kontakte aspoň cez mobil kď to inak nejde...to že kašle na teba a neozýva sa ti keď je preč je len náznak toho že u teba má otvorené zadné a vie že keď sa vráti tak ty ho budeš čakať tak ako vždy. Ako píšeš si mladá a nezahadzuj svoj čas s niekym kto by najradšej sedel s mobilom v ruke! Ži dievča!!!
mesačný princ, ty si nevidiaci?
však tam Linda niekoľkokrát zdôraznila, že NIE NEUSTÁLE.
Mne skôr ty prídeš zvláštny a podpichovačný.
Náhodou je to podľa mňa celkom rozumné dievča, ktoré ho nijako neuháňa a chce len praobyčajné veci v zdravom vzťahu úplne normálne.
Môj chlap síce nie často, ale občas chodí pracovne preč ale večer cinkne, že tak ako cica? Všetko ok? Čo si fajne varila dnes? U mňa pohoda, roboty bolo dosť, ideme ešte na pivo...
Vzťah je o komunikácii.
Ja súhlasím s Filipom TT. Nech si chlapec ide. šak má partnera - počítač a mobil. A buď mu ona začne chýbať, alebo aj nie.
Skôr mám z lindy dojem, že sa tej chvíle bojí. Že by oňho mohla prísť.
Linda, šak máš len 21! Život pred tebou. Sa sústreď na školu.Držím ti palec.
Osobne si tiež myslím, že by si mu mala dať voľnosť. Nie mu hneď navrhovať rozchod, ale povedať mu, že si všímaš že mu nechýbaš, takže to akceptuješ. Že ho nebudeš vyrušovať. Nechaj to takto pár týždňov a uvidíš, kam ten vzťah speje. Ak mu naozaj na ňom nezáleží, tak bez tvojej snahy to upadne a bude jasné, že to nefunguje. Ak sa ale zbadá a bude sa trochu snažiť, tak to má šancu.
Chýba mu ten pocit, že sa musí o teba snažiť, aby to medzi vami bolo dobré. Lebo vidí, že aj keď je v tom vzťahu "leňoch" ty to všetko zakryješ a nahradíš a on má pekný vzťah, kde je chcený a milovaný.
Presne ako píše Jujik.
Vôbec nepotrebujem, žeby mi 3 a viackrát denne vyvolával a písal, stačilo by raz, ide mi presne o to, že niekam, kam šiel, došiel v poriadku, že je všetko ok.
Aj som napísala, že nepotrebujem dostávať od neho hlásenia kde sa nechádza a čo presne robí a s kým je.
Si myslím, že o tom je aj zodpovednosť, najmä keď cestuje aj v noci a sám a dosť slhú trasu. Vedieť, že došiel v poriadku, to podľa mňa nie sú sračky.
Som mladá, ja viem, nemám veľa skúseností. Ale práveže ja sa snažím byť tolerantná, mám ho úprimne rada a zakazovať mu niečo či sa urážať pre všetko by bolo pod moju úroveň.
mesačný princ - predstav si, že jemu mobil v ruke keď sme spolu vôbec nevadí. Má ho snáď prilepený vkuse na uchu či k tej ruke a komunikuje s kamošmi alebo bratom o pretekoch a inýchkoníčkoch.
Odkladá ho zrejme práve vo chvíľach, kedy je odo mňa preč.
A ja mu nevyvolávam a nepíšem, spomenula som, že keď sa celý deň neozve, tak mu večer napíšem, či je v poriadku. T si myslím nie je stíhačka.
Ja som vlastne došla na to, že by som mu mala dať akúsi voľnosť. Nech sa vráti domov k rodičom a žije si svoj život, ak náš vzťah necíti tak ako ja.
Ale ďakujem, že ste napísali.
spamätaj sa, chceš veľa. to nemáš nič iné na práci?
U nas to funguje tak, ze ked jeden z nas dakam ide tak sa vzdy ozveme jeden druhemu ze sme ok a ci druhy partner je tiez.nam to pride prirodzene a ani jeden z nas nie je stihacka.