Hrčky

Príspevok v téme: Hrčky
Dandaniel

Ahojte, mám 19 rokov. Na krku som si našiel pár akokeby hrčiek, môžu byť veľké tak do 1cm, nebolestivé, mám pocit že sa dajú stlačiť a hýbať. Na ľavej strane krku mám akokeby väčšiu hrčku a akoby taký plnší priestor vedľa hrtanu. Hľadal som niečo na nete a potom sa skúsil prehmatať a našiel som tieto hrčky a začal sa mega báť a panikáriť.

Ked nakloním hlavu do boku tak akoby tie hrčky zmizli a nenahmatám si nič.

Čítal som si na internete nejaké veci o uzlinách a viem že internet je sviňa ale fakt keď napíšete hocičo s krkom, hneď vyhodí o rakovine ...

Ps : prekonal som 2x streptokoka, zlateho stafylokoka a mononukleozu

Mám sa niečoho obávať alebo je to normálne? Pekne prosím o radu

kukuk

No ja mám už aj druhý príznak lymfómu.....včera večer zvýšená teplota 38,2...a to som si na 100% istá, že som neprechladla, takže "super"..vyzerá to tak, že ochorenie postupuje

netreba

To čakanie som myslela na to, že momentálne sa uzlina nerieši, kedže sa nezväčšuje, ani nepribúdajú nové. Zatiaľ môj Dr. chce vylúčiť menej závažné choroby. A Dr. zo sona radšej nekomentujem, keďže sa vyjadril len k okolitým štruktúram, k umiestneniu a veľkosti LU, takže z jeho popisu nemá nikto nič.

kukuk

Netreba čaká sa načo? Aké vyšetrenia si už podstúpil? Aj si sa cítil zle, alebo si si našiel hrčku z ničoho nič? Ja som podstúpila sono LU ešte v Nemecku a potom na SVK ostatné vyšetrenia - krvné odbery pre infekčné a hematologické oddelenie, CT, odobratie LU, sono krku a brucha. O pár dní idem na hematológiu a tam mi povedia čo ďalej.

netreba

Kukuk, to máš ešte dobré, u mňa sa to ťahá už od Veľkej noci a stále nepoznám príčinu. Kým je krv OK, uzliny sa nezväčšujú a nepribúdajú nové, tak sa len čaká.

Dandaniel

Akoze cital som o tom ze vacsinou to byvaju vacsie 3cm hrcky a tvrde ale proste clovek nikdy nevie :/ a mam pocit ze to mam uz dlhsie a hlavne mam mega stresy vkuse chytam krk :/ a rozne blbosti :/ mne nic nebolo ani som necitil ziadnu bolest nic len zrazu som si zacal citat a odvtedy sa to taha somnou :/ tak rozmyslam no ci ist k tej lekarke ci nie :/

netreba

Kedy si mal mononukleózu? Príčin zväčšenia uzlín je veľké množstvo a keď sú dlhodobo zväčšené, tak sa ťažko zisťuje príčina.

kukuk

Dobrá správa je, že si prekonal spomínané ochorenia (sú infekčné). Toto môže byť dôvodom, že Ti vyšli hrčky s ktorými však aj tak musíš ísť za lekárom. Nemusí to vôbec nič znamenať, ale ak by to boli napr. zväčšené LU, tak tie sa zväčšujú buď pri infekčnom ochorení (to je tá lepšia možnosť) alebo pri rakovinovom. Sama si tým prechádzam od prvého dňa kedy som si objavila hrču (sono poukázalo na zhluk viacerých LU). Tiež som dostala obrovský strach, internet samá rakovina kam sa len pozriem. Na tretí deň som už bola doma zo zahraničia a v momente sa začala obrovská kopa vyšetrení, a takto sa to ťahá už od polovice júna. Z infekčného hľadiska som zdravá ako repa, tak neostáva už nič iné....len....ani radšej nechcem vedieť, čo ma čaká ...... Držím Ti silno palce a prajem veľa šťastia, aby to nebolo nič vážne.