Po rokoch opat terapia?

Príspevok v téme: Po rokoch opat terapia?
Maana6

Ahojte. Tazko sa mi to popisuje. Pred 6,5 rokmi som zacala chodit na terapiu, k psychiatricke a liecila som sa na uzkostno depresivnu poruchu. Ale bola tam aj posttraumaticka stresova porucha, obsesivne myslienky. Antidepresiva a anxyolitika som brala 3 roky. Isty cas aj lieky na spanie. Na terapiu som chodila 4 roky. Tak intenzivne asi dva. Vsetko bolo uspesne, bla bla. Len taka vec. Ja som tazko niesla koniec terapie. O mojich problemoch nikto z okolia netusi. Ku koncu terapie som uz mala pocit, ze terapeutke leziem na nervy. Sama sa opytala, ci mam nejaky problem alebo som sa prisla "len" porozpravat. To bolo posledne sedenie, nedali sme si ziadny dalsi termin. Obcas (asi 2x za rok jej poslem email, co nove), prosila ma o to, nech jej obcas napisem. Ja sa vsak od toho posledneho sedenia citim kazdy den o milimetrik horsie. Mam aj pekne chvile, ale ja sa necitim dobre. Je zastankynou farmakoterapie. Ale ja uz lieky nechcem. Velmi tazke bolo vysadit ich. Mne pomahalo uz len to, ze je niekto s kym sa raz za mesiac porozpravam. Mam aj kamosky, ale to sa neda vecne pocuvat a ked nepoznaju cely kontext, je tazke sa vobec o tom, co mi bezi hlavou bavit. Neprešiel jediny den, aby som si na terapiu nespomenula. Posledne dni mi je fakt strasne. A ja neviem co mam robit. Je mi trápne sa znova objednat a obavam sa, ci to nebude zas "len" porozpravanie sa a nieco cim ju vlastne budem zbytocne otravovat.

jjoe

Podľa mňa sa to musíš naučiť zvládať sama. Chce to guráž, veľa síl. Pomôžu AD. Dobrá kniha o depresii je od Sue Atkinson: Na ceste z depresie. Veľa šťastia.

Maana6

Povedzme, ze som z Nitrianskeho kraja. Tych psychoterapeutov tu az tak vela nie je. Tak nech niekomu neuskodim.
Ked uz psychoterapeutke leziem na nervy, co mam teda do riti robit? :(

nnnuuu

Nečuduj sa svojej terapeutke, že jej lezieš na nervy, lebo má toho isto veľa. Nemala by si upadať na duchu, lieky sú len barlička. Niekto ich potrebuje celý život, niekto len na určitú dobu. Najlepšie je fungovať bez liekov, vtedy máš čisté myslenie, je to viac ako fičať na niečom. Všetko má svoje výhody, ale aj nevýhody, aj na to by si sa mala popýtať, ale to ti ťažko niekto povie.

kadektory

uplne ta chapem. Skus napisat asi odkadial si.
Chodim k skvelej dr. Nerobi sice sedenia v kruhu,
ale pacientom sa venuje aj hodinu, dve, podla potreby.