Dosť často ľudia riešia, že niekto ešte buď nemal vzťah, alebo mal veľa vzťahov.
- niekto si bez vzťahu jednoducho nedokáže predstaviť život, musí proste pri sebe niekoho stále mať
- ďalším to nevadí
- iným to aj vyhovuje
- potom sú tu takí, ktorí by vzťah chceli ale sa im nedarí nájsť
- a potom takí, ktorí nikdy vzťah nemali a sú z toho občas frustrovaní
A pri tomto by som sa chcel pozastaviť, pretože do poslednej skupiny patrím. Mám už skoro 23 rokov a nikdy som nemal vzťah. Nikdy ma žiadna nechcela, ale nechcem tu vyplakávať aký je svet zlý a ako ma žiadna nechce. Ja som si už na tú samotu ako tak zvykol a som schopný žiť normálny život aj bez ženy. Sem tam na mňa doľahne smútok a depresia, ale to veľmi rýchlo prejde.
Viem, že dnešné vzťahy stoja za hovno, sú povrchné, krátke a ľudia sú slabí a problémy neriešia a zutekajú pri prvej hádke. Čítal som si aj také články, kde je to vraj spôsobené tým, že vzťah a manželstvo už nie sú potrebné, že ľudia dokážu prežiť aj sami bez pomoci partnera (teda hlavne ženy) a tak vzťah stráca na hodnote a ľudia to už berú skôr len ako "zábavku" a "vzrušenie" než nutnosť, preto si toho už nevážia a partnerov striedajú ako ponožky, kedže striedanie partnerov je dnes považované za "normálne".
Preto sa ani do vzťahu nehrniem. Načo si zbytočne ničiť nervy? Načo zbytočne strácať svoj drahocenný čas, kvôli nejakému pseudovzťahu, ktorý je založený na pomýlenom termíne "láska" keď je to pomýlené so "zamilovanosťou", myslia si, že to je tá "láska" a potom to aj tak vyzerá...
Áno, byť sám bez partnera je občas ťažké. Ale je to ľahšie než skákať zo vzťahu do vzťahu a strácať energiu... Ja si myslím, že tí singles, ktorí neustále hučia ako im je dobre ako sú šťastní, tak práveže nie sú a snažia sa to len zakrývať a presviedčajú sa o tom, že to tak je aj keď nie Niektorí možno zažili sklamanie a preto sú na celý svet naštvaní a týmto spôsobom sa bránia... je to na to veľa dôvodov, každý má svoj príbeh.
Ja som tiež "SINGLE" ale ani sa nejak nesnažím siliť to a nasilu si niekoho hľadať. So ženami som nikdy nemal šťastie. Tie mladé sú strašne sprosté a náročné hlavne čo sa vzhľadu a výšky týka (meriam len 170cm takže šance nájsť si ženu sú aj tak takmer nulové). Som sám a žijem si spokojný život, mám prácu, chodím do školy, športujem, hrám hry, varím si, mám nejaké koníčky a to pekne vyplní môj deň. Žijem spokojný život, nehladujem, mám strechu nad hlavou a za to som nesmierne vďačný. Ale neprezentujem sa tak, že skáčem od radosti ako som šťastný. Som len spokojný a tento stav mi vyhovuje. Občas som smutný, ale to je každý, a tí, čo niekoho majú.
Podľa mňa každý človek vo vnútri túži po niekom. A kto hovorí že nie, ten klame. Ide len o to sa nejak zmieriť s tým, že nie každému sa to dostane. Ja tiež túžim po vernej, milej, nenáročnej žene, ale koľko takých dnes existuje? Mizivé percento... ak nejakú takú niekedy v živote stretnem,tak to bude to najkrajšie, čo sa mi v živote stane, dovtedy si budem žiť svoj pohodový single život, ale ak nie tak nevadí, dá sa tak aj tak.