Neviem sa za seba postaviť

Príspevok v téme: Neviem sa za seba postaviť
jumbacisko

Zdravím, párkrát som tu už písal. Ďalšia vec, o ktorej sa chcem poradiť je, že sa neviem za seba postaviť. Neviem sa ozvať, keď sa mi niečo nepáči, hoci mnou lomcuje hnev a najradšej by som vybuchol. Vtedy sa vo mne spustí akýsi blok a nevýjde zo mňa ani slovo. Dôslekom je, že so mnou ľudia občas zametajú a môj život ne je podľa mojich predstáv. A ak na mňa niekto začne vrieskať, začnem sa triasť a až mi je do plaču. A to mám 20!
Ako to prekonať? Mám pocit, že nie je v mojich silách to zvládnuť.

jumbacisko

Nnalicka: tak pred autoritou s tym mam problem. Ale dnes som sa vykrical fajne :D mal som az slzy v ociach ale pomohlo to :) tak snad sa budem vzdy vediet ozvat aj ked sice v slzach :D vraj je to casom lepsie a lahsie :)

Nmalicka

preco nevies povedat na rovinu co ti vadí?Niekedy (ale nie vzdy) je to potrebne povedat. Lebo potom sa dostavas do situacie, ktoru si popisal.
dal si si sam sebe tuto otazku, ze preco vlastne nevies povedat co ti vadi? bojis sa, ze sa strapnis pred tymi vsetkymi ostatnymi na ktorych ti tak zalezi, ze sa ani neopovazis povedat svoju mienku? zamysli sa. si sam, nemas priatelku, co vlastne riskujes, ked povies nahlas? nic. lebo zase zostanes sam. ale ked si povies svoje, tak budes mat sam seba v ucte. a to je dolezitejsie ako vsetko ine. a okrem toho: ved nevynasas nejaky zakon, aj ty si len clovek, tak ako ostatni - a clovek je tvor omylny - lenze na tejto skutocnosti by si nemal stavat svoje vyjadrenia.

Zrniecko

Skusil si ist niekedy k psychologovi? Viem ze je tazke najst dobreho, mne sa to raz podarilo. Prvy krat som u neho vyplakala asi vsetky vreckovky co mal. Pacilo sa mi na nom to ze mi nepovie co mam robit ale svojimi otazkami ma nabadal na to aby som na odpovede prisla ja.

jumbacisko

Zrniecko- Nie, momentálne nemám. Moja situácia celkovo je dosť komplikovaná aj som tu o tom písal- ak chceš, napíš si do Googlu: jumbacisko zdravie.sk forum.
Aj cítim, že tým, že sa neviem obhájiť, je všetko pre mňa ťažšie.

Zrniecko

Ahoj, s podobnou vecou bojujem aj ja. Viem sa vykricat do vankusa ale neviem narovinu povedat co mi vadi. Doslo to az k tomu ze mi zo stresu a potlacovania hnevu zistili zlnickove kamene a operovali ma.

Mesačný princ

Samému je ťažko niečomu takémuto čeliť.
Pomohlo ak by si mal kamaráta, ktorý by sa ťa zastal, postupne by si sa od neho učil, získal sebavedomie a neskôr by si sa dokázal brániť aj sám.