ahojte ludia pisem na toto forum zo zufalstva pretoze si neviem dat rady. Mam v robote kolegynu ktora ked je v praci vzdy ma somnou nejaky problem. Naozaj vzdy. Pokoj je jedine ked ma dovolenku alebo je na pnke. Nikto iny z firmy sa na moju pracu nestazuje vedia ze spravim vsetko co je treba veduca ma dokonca chvali no ona si vzdy najde co i len najmensiu zamienku aby mohla nieco na mna zalovat.Napriklad isla som si vybavit preventivku u zubara a odovzdala za mna veducej papiere a kedze zamna spravila tuto strasne tazku robotu kazdej kolegyni roztrubila ze som isla zubarke a ze ona chudatko musela zaniest veducej papiere co som to za nezodpovednu najhorsiu zenu a nafukuje vsetko co sa da. Svoju pracu mam strasne rada robim ju dobre ale vdaka tejto zenskej normalne rozmyslam nad novou pracou pretoze sa to niekedy neda vydrzat. Niekedy je to uz take ze bud ona pojde do prdele alebo ja. A podotykam niesom ziadna kraska ale uplne tuctova baba a ani mi nema co zavidiet niesom ziadna prachacka co by chodila na drahom aute v drahych handrach ale ona stale vrta. Ako sa zachovat v tejto situacii? Lebo rozhovor s nou urcite nepomoze... co s takym clovekom na pracovisku kde ste 5 dni v tyzdni? Bolo by mi strasne luto dat vypoved ale.......niekedy je to tam na nevydrzanie..prijmnem konstruktivnu kritiku alebo to ked ma niekto upozorni na chybu ale neustale nafuknute vrtanie je priserne...
jedna kolegyna z prace ma somnou neustale problem
Nestastna0001, ja som zvykla taketo problemy riesit vypovedou a teraz zvazujem dalsiu preto som ti aj ukradla prezyvku, lebo mame asi rovnaky problem :) Zaujimave je, ze vzdy, ked som z roboty odisla, tak som nasla taku, kde mi potom bolo lepsie. Alebo aspon docasne lepsie. Pracujem teraz v jednom hoteli v zahranici asi ako kazdy druhy Slovak uz pomaly :), ale to je jedno. Toho casu denne nabehne na stranku uradu prace takych 150 novych inzeratov, kde aky hotel hlada upratovacky, casnicky, umyvacov riadu. Takze najst novu robotu by bola otazka maximalne cca 5 dni. Ide o sezonne prace s ubytovanim. Ja teraz robim upratovacku, v minulosti som takto robila to iste a aj ine roboty. Sezona väcsinou trva tak 2 mesiace, malokedy dlhsie. A zarobok okolo 1100 netto za mesiac. Lenze teraz mam zmluvu do 19teho novembra a nastup bol 20teho maja, sezona dlhocizna presne 6 mesiacov, co ma velmi potesilo a co inde nikde uz nikdy nebude. Zarobok vyssi o par stoviek ako inde. Ale peniaze a dlzka sezony nie su vsetko ako som si myslela a teraz to vidim. Prisla som, robila som si svoju robotu a Hausdame (pani, ktora kontroluje po upratovackach pracu), nazvime ju Petra, ma stale chvalila, bola stastna, spokojna so mnou a ja som mala svojich 12 izieb denne upratat, plus nejaku inu robotu este k tomu. No raz mala Petra volno a ja som mala za ulohu upratat v ramci svojich 12tich izieb 4 odchodove a 8 takych, kde hostia este zostavaju. Pre vysvetlenie, odchadzajuci hoteovy host v den svojho odchodu moze nechat na izbe tringelt, to je akoze pre upratovacku, to si ona moze nechat. A ja som sa tesila, ze sa mi nieco ujde. Zastupkyna Petry, nazvime ju Edith, ale rozhodla, ze ja tych svojich 12 izieb robit nebudem, ale budem robit spolu s nou vo dvojici neodchodove izby, lebo som vraj neschopna, nemozna, nic neviem poriadne robit, hostia sa na mna stazuju, neviem sa tak rychlo zaucit jak ostatni, hodnotenia upratanosti a cistoty hotela klesli za posledene dva tyzdne z 1,12 na 1,65... a podobne vyhovorky a to vraj kvoli mne a ja sa musim od nej naucit tuto robotu robit, preto si ma ona teraz k sebe berie na starost. A do mojich 4 odchodovych izieb poslala svojho manzela, ktory tiez pracuje ako "upratovacka", aby tie izby urobil on a samozrejme tringelty vyzbieral, taktiez ho poslala do odchodovych izieb inych upratovaciek a robieva to pravidelne. Som tu 3 mesiace a k tym hodnoteniam cistoty hotela - pred 2 tyzdnami prisli dvaja novi zamestnanci, tiez upratovat. Dve 23 rocne deti, ktore pred dakym mesiacom ziskali titul z VS, magistra a inzinier - par, ziadne skusenosti s akoukolvek pracou, a kedze poslednych 5 rokov ako studenti pozerali len do knih, tak skusenosti nemaju ani len s umyvanim okien doma u mamicky, nie este s pracou v 4 hviezd. hoteli, ale to nevadi, su sikovni a snazivi a naucia sa a aj do povahy su fajn, mam ich ako ludi velmi rada, vsak nemozu byt blbi, ked maju vysoku, ale nikto uceny z neba naspadol ja si proste len myslim, ze tie hodnotenia klesli len kvoli nim a nie kvoli mne, lebo keby to kvoli mne bolo, tak by sa to stalo uz pred 3 mesiacmi a nie az teraz. Plus jedna dobra kolegyna ma zdravotne problemy a je uz niekolko tyzdnov v nemocnici a niekolko tyzdnov tam este aj bude, dalsie dve pred niekolkymi tyzdnami dali vypoved. Edith vkuse intriguje u Petry proti mne, vraj nemozem robit sama odchodove izby (a v roku 2012 som mohla v inom hoteli robit sama???) a od spominaneho dna som svojich 12 izieb uz ani len, ze nevidela a nie, ze aby som ich robila. Odvtedy som kazdy den vo dvojici s Edith na inych poschodiach hotela a su dni, kedy robime aj 11 odchodoviek, ale ja som jediny cent este nedostala. Ona ma posle robit kupelne a ona robi postele a tringelt nechavaju ludia na posteli alebo na stole, kam ale ja nemam pristup. Keby sa predo mnou Edith rozplakala, ze je chudobna a poprosila by ma, ci jej darujem svoj podiel z tringeltu, tak by som sa nad nou aj zlutovala a aj by som jej ho dala. KEby len ukradla tringelt a ja aj ked to viem, by som sa aj urobila, ze neviem o nicom a nech si tie prachy necha, vsak mam svoj plat a ten je tak dobry, ze lepsi som nemala nikdy nikde. To, ze viem, ze niekto kradne tu tringelt, to nie je pre mna dovod davat vypoved a mne to je fuk, vsak nech si tych par drobnych necha, ked ich tak velmi potrebuje a mne je to jedno. Ale nestrpim, ze Edith proti mojej osobe intriguje, ze pospinila moje dobre meno a sliape po mojej dostojnosti. Petra (Hausdame) jej veri kazde slovo a ostatni zamestnanci tiez a zrazu Petra akoby bola nou totalne zmanipulovana, neveri uz svojim vlastnym ociam, len jej intrigam a mna ma za debilnu. Ked vstupuju do izby dve upratovacky, tak sa tringelt deli medzi tie dve. Ked iba jedna alebo jeden (napriklad muz Edith), tak cely tringelt v izbe pripadne tomu jednotlivcovi. Vzdy v kazdom zamestnani som sa dokazala zaucit pomerne rychlo, rychlejsie ako väcsina ludi. Tak nechapem tu lakomost, ako moze niekoho par drobnych donutit k tomu, aby sa hral s ohnom a balancoval na tenkom lade, kde je vysoka pravdepodobnost na vrchole sezony, ked je najviac roboty, stratit najlepsieho zamestnanca.
Coldbear
dobreeeeee... :-D
uvedomte si jedno ze toto sa deje vsade kde su zenske. Najma co som si vsimol najsprostejsie povahy zenskych ktore zneprijemnuju zivot inym zenskym ale aj muzom zial (osobna skusenost) su tie co su:
- rozvedene,
- slamene vdovy,
- slobodne matky
- tie co maju impotentnych manzelov ktori ich nevedia doma poriadne vysukat.
Vystriedal som niekolko prac za mojich 39 rokov a viem o com hovorim.
Ja co som mal bud kolegyne alebo aj nadriadene zenske tak najvacsie strigy povahou boli tie vyssie spomenute. Povahou temperametne zeby rozkazovali kazdemu a vsetkych riadili ale medzi nohami neukojene. A v kazdej praci som sa minimalne s jednou takou stretol. V kazdej. Ked som pracoval vo velkosklade, v sukromnej mestkej televizii, v hoteli, v nemocnici, na poste, na urade.... strucne povedane, zenskych s komplikovanou a neukojenou povahou je viac ako dost. Ich spravanie voci ostatnym alebo urcitym ludom vo svojom okoli vyplyva z nespokojnosti vo vlastnom zivote a tak si tu zlost musia voci niekomu vybicovat. A staci ze im niekto povahou, vzhladom, spravanim ... nereze a uz vytvoria bojove pole.
a ty si preco neodovzdala tie papiere veducej? este pred zubarom? spoliehala si sa na druhych? ona to za teba spravila a ty namiesto "dakujem" este na nu pindas?
ahoj autorka temy ja som mala v robote tiez taku jednu kravu co neustale do mna rypala a tie jej hnusne pohlady postvala proti mne vsetky ostatne baby a potom som sa uz dostala do takeho stavu ze som si povedala ze nema vyznam neustale s niekym bojovat :) dala som tam vypoved a nakoniec tej hlupani dakujem lebo som sa dostala na lepsie platenu pracu do super kolektivu do ineho mesta :) takze sa neboj roboty je dost aj keby sa tam kde si nato vyprdnes ludi hladaju stale :) neboj sa zmeny ja som urobila krok do neznama a mam sa teraz super a konecne mam aj dobry plat :) tam som makala za 4 stovky na mesiac medzi intriganmi teraz si zijem paradne :) drzim palce a ked sa ti naskytne moznost ist niekam inam urcite ju vyuzi a neboj sa :)
no niekedy je lepsie odist ako toto trpiet...
stres z toho skodi zdraviu..
súhlasím s posledným príspevkom, nerev a schop sa!!!
ty máš také isté právo tam pracovať ako tá čupka,
tým že dáš výpoveď jej len splníš jej prianie vyhnať ťa odťiaľ preč,
útekom možno niečo vyriešiš ale vedz jedno že s takými cundrami sa stretneš všade najmä tu na slovensku, v zahraničí som sa ja osobne s takými niečim ani nestretla ako tu na slovensku,
tu sú dosť závistlivé ženské zakomplexované,
takže útekom si môžeš pomôcť ale čo potom ak aj v tej ďalšiej práci to bude to isté alebo horšie? Budeš stále utekať a utekať?
milá neštastná.. dovolím si tvrdiť, že to mám omnoho ťažšie ako ty.. rieš to, ja som to zo začiatku neriešila, aj keď priznám sa, štvalo ma to. Potom som si z toho už začala robiť aj srandu lebo čoho sú oni dve schopné, to je normálne na nejakú mexickú telenovelu :) Splietajú intrigy, ohovárajú ma, samozrejme zhadzujú v kolektíve aj pred mojim nadriadeným, detaily nebudem konkretizovať, nakoľko sa to už začalo riešiť zrovna včera, keď mi už rupli nervy. Na mňa sú dve.. už stihli poštvať proti mne všetky kolegyne na oddelení, takže som ich podcenila.. Mala som kadejaké myšlienky, ale ja sa len tak ľahko nevzdávam.. cieľom týchto parazitov je vyštvať toho, na kom parazitujú z kolektívu.. a ja teda nie som žiadna padavka a také ľahké to mať nebudú. Paradoxne včerajšok, keď už pretiekol pohár mojej trpezlivosti ma ešte viac nakopol a rozhodla som sa s nimi zatočiť. Či sa mi to podarí neviem, predsa len som sama proti nim, ostatné kolegyne čo to aj vidia sa boja otvoriť ústa a zvyšok sú rovnako obmedzené ako tie dve zakomplexované strigy, keďže sú to všetky podlizovačky nadriadeného. ale nevadí, ak sa mi aj nepodarí "zatočiť s nimi" budem mať aspoň čisté svedomie, že som to skúsila. Tak nebuď padavka a len tak sa nevzdávaj. :) to je presne to, čo chcú, tým im urobíš veľkú radosť, keď ťa uvidia na kolenách. Takže hlavičku pekne hore a tej mrche to daj pekne vyžrať!
dakujem vam velmi pekne za rady.... ono je to strasne tazke pracovat s niekym kto je proti vam zaujaty a vyslovene robi zle.... naozaj neviem zavidiet mi nema co mam tam ako nova najnizsi plat este k tomu.. ked mate niekoho takeho hnusneho v robote to sa aj motivacia do prace straca... ja viem ze presne o toto jej ide len je to tazke... isla som do tejto novej prace uplne stastna pozitivne naladena...
Slecna,
viete ako sa hovori,
NIEKTORI LUDIA SU AKO MRAKY, KED ZMIZNU HNED JE DEN KRAJSI
tak je to aj s vasou kolegynou, odide na dovolenou alebo na PN tak ste stastna, to je ako s mojou svokrou, tiez ked odide od nas z bytu tak som stastny muz ale ked ma prist na navstevu vadnem ako kvet :D
Ona je ta ktora chce v tej praci posobit ako lepsia, sikovnejsia, pracovitejsia lebo si chce udrzat svoje miestecko. Dnes to nieje nic nove pod slnkom kedze je prace malo a vela nezamestnanych a kazdy je rad ze nejaku pracu vobec ma. A najma zeny pouzivaju takuto taktiku ze hania vsetkych naokolo aki su neschopni a ony tie najschopnejsie.
Mate dve moznosti, bud to vzdate vypovedou a odide prec alebo zatnete zuby a budete si svoje miesto branit ako sa da a bojovat svojou psychickou odolnostou. Lebo silni vydrzia a lahko sa nevzdavaju a ti slabi to vzdaju rychlo a utecu prec. Ku ktorej skupine patrite slecna? Ste psychicky silna ci ta slaba?