Ahojte, mám 15 rokov a už 4 roky ma trápy akné, z ktorého ma už naozaj ide neuveriteľne poraziť. Sebavedomie sa dostalo do bodu mrazu a aj nižšie. Make-up mi lezie na nervy tak ako ešte nikdy nič predtým. Depky sú na každodennom poriadku. Inými slovami už 4 roky poriadne ani nežijem, len prežívam a mám toho už dosť. Kožného lekára navštevujem už 2. rok no zmena bola len minimálna po užívaní Zyneritu v kombinácií s Diferinom a Dalacinu v kombinácií s Diferinom. Momentálne mám len Diferin, ktorého účinky už zjavne na moje akné nezaberajú. Každopádne teraz po mojom ďalšom zhoršení pleti (z ktorého mám chuť si tvár obrúsiť karbobrúskou) premýšľam nad tým, že poprosím moju kožnú lekárku o predpísanie Roaccutanu. Netuším, či mi ho predpíše, keďže na tvári nemám veľké, hnisavé vredy, no pevne dúfam, že by bola taká ochotná a po dvoch rokoch predpisovania mi Diferinu, ktorý zaberá len kedy vtedy mi ho predpíše. Ale aby som sa dostala k veci. Chcela som sa vás, ktorý ste podstúpili liečbu Roaccutanom opýtať či vám pomohol vyliečiť sa z akné? Tiež som sa chcela opýtať či ste počas liečby z tabletiek priberali alebo či ste mali nadmerné ochlpenie tváre? (myslím dievčatá), pretože moja mamina ma straší tým, že z toho budem priberať a budú mi rásť čierne chlpy na tvári. (-_-) Som už viac než zúfala a naozaj som vyskúšala všeličo, len aby som sa tejto pliagy zbavila. Už neviem čo mám robiť. Ďakujem veľmi predom za odpovede.
Akné
mne roaccutane veľmi pomohol, od základov mi zmenil život k lepšiemu a pleť mám ako bábika, je to neuveriteľný pocit. ja som nemala žiadne vedľajšie účinky, ani som nepribrala, ale ja si váhu kontrolujem, neprežieram sa, cvičím..a chlpy na tvári som tiež určite nemala..no ja som brala 20 mg denne čo je najmenšia dávka ale dlhodobejšie..som spokojná a odporúčam každému, dovtedy mi nezabralo absolutne nič...bránila som sa tomu roky, lebo v podstate s akné sa trápim asi od puberty a ťahá mi na 30-tku :/ no nemala som nejakú rozsiahlu formu akné, ale bolestivé uzly konkretne len na brade. no už je to fuč :)
Co ti poviem, mam podobny problem, len s tym rozdielom, ze s tym bojujem uz mozno aj vyse 10 rokov. Zacalo to niekedy okolo petnastky a pokracuje to doteraz a to uz mi pomaly tiahne na tridsiatku. Vyskusala som uz asi vsetky kozmeticke pripravky na svete, prirodne bio oleje a nic, stale to iste dookola. Nici to poriadne sebavedomie. Ako ono to momentalne nieje nejaka katastrofa, malokedy sa mi spravi nejaka bolestiva vyrazka, to skvor pred menstruaciou, ale to je jedna za mesiac, to prezijem. Ale mne sa neskutocne zanasaju pory. Vycistim si plet a o tri dni som tam kde som bola. Take kopceky na tvari, male hrbolceky plne tuku, vacsinou bez bielej hlavicky. S bielou hlavickou sa mi objavuju malicke vyrazky vacsinou len na nose. Najvacsi problem su pre mna brada, lica a nos. Sem tam aj na cele sa nieco objavi, nejaky komedom, pripadne mala vyrazka, ale tie lica a hlavne lica pri nose, to je jedna katastrofa, sami hrbolcek. Ja uz nevladzem takto dalej, mam pocit, ze toto nikdy nezmizne. Pouzivam la roche posay momentalne, konkretne cistiaci gel a rano si davam effaclar + a na vecer si davam kombinaciu prirodnych bio olejov, konkretne arganovy + sipkovy + lanovy. Predtym som pouzivala vichy, modru hlinu a milion dalsich pripravkov. Moja plet je taktiez citliva a mam aj viditelne zilky na tvari. Ja uz fakt neviem co mam robit, vidim to na odstrel. :( A o drobnych priehlbinkach na tvari ani nehovorim, take male jazvycky, vyzera to jak zvacseny por. :(
Nežijes nahodou dlhodobo v strese ?? Nedusis v sebe nieco ???
Zacni brat acnevac a kup si vitamin b5 vo vyssej davke. Obidva zozenies z ceska.
Mne sa neskutocne plet zlepsila. Treba byt ale dost trpezlivy bohuzial.
Zrniecko Áno, áno, bola, no alergická nie som na nič, ani čo sa potravín týka ani ničoho iného. Trávenie mám taktiež v poriadku, tak neviem teda :(
Ahoj, bola si aj u alergologa? Plet odraza len tvoje problemy vo vnutri organizmu. Najcastejsie problemy s travenim
vrana80 Veru, že som aj skúšala vylúčiť všetky mliečne výrobky, no zmena bola len krátkodobá. Už viac ako 2 roky nejedávam sladké, čokoládu a podobne, no rovnako ako pri mliečnych výrobkoch ani tu nebolo a ani nie je nejaké viditeľné zlepšenie. :/
Kika225 Antibiotika som ešte neskúšala, ale veľmi ďakujem za radu, skúsim sa na to opýtať mojej kožnej! :) a to je práve na tom to najhoršie, že nikde nemáš zaručené, že to alebo to pomôže.. ide ma z toho poraziť.
kiksii Nejem žiadne mliečne výrobky, mastné, sladkosti, moc korenené, citrusy, orechy, čokoládu, proste poriadne už nejem nič -,- Pijem veľa vody, jem ovocie, zeleninu, naozaj sa vyhýbam všetkému čo by mohlo akné zhoršiť, no žiadne zmeny nevidím.
Skusila by som vylucit uplne mliecne vyrobky vsetky a cukor v akejkolvek podobe, okrem ovocia. A mozno by bolo fajn navstivit lekarsku kozmetiku nie len kozneho.