Akné- Roaccutane

Príspevok v téme: Akné- Roaccutane
mlyncek

Ahojte, mám 15 rokov a už 4 roky ma trápy akné, z ktorého ma už naozaj ide neuveriteľne poraziť. Sebavedomie sa dostalo do bodu mrazu a aj nižšie. Make-up mi lezie na nervy tak ako ešte nikdy nič predtým. Depky sú na každodennom poriadku. Inými slovami už 4 roky poriadne ani nežijem, len prežívam a mám toho už dosť. Kožného lekára navštevujem už 2. rok no zmena bola len minimálna po užívaní Zyneritu v kombinácií s Diferinom a Dalacinu v kombinácií s Diferinom. Momentálne mám len Diferin, ktorého účinky už zjavne na moje akné nezaberajú. Každopádne teraz po mojom ďalšom zhoršení pleti (z ktorého mám chuť si tvár obrúsiť karbobrúskou) premýšľam nad tým, že poprosím moju kožnú lekárku o predpísanie Roaccutanu. Netuším, či mi ho predpíše, keďže na tvári nemám veľké, hnisavé vredy, no pevne dúfam, že by bola taká ochotná a po dvoch rokoch predpisovania mi Diferinu, ktorý zaberá len kedy vtedy mi ho predpíše. Ale aby som sa dostala k veci. Chcela som sa vás, ktorý ste podstúpili liečbu Roaccutanom opýtať či vám pomohol vyliečiť sa z akné? Tiež som sa chcela opýtať či ste počas liečby z tabletiek priberali alebo či ste mali nadmerné ochlpenie tváre? (myslím dievčatá), pretože moja mamina ma straší tým, že z toho budem priberať a budú mi rásť čierne chlpy na tvári. (-_-) Som už viac než zúfala a naozaj som vyskúšala všeličo, len aby som sa tejto pliagy zbavila. Už neviem čo mám robiť. Ďakujem veľmi predom za odpovede.