Bojím sa prvého dňa na strednej

Príspevok v téme: Bojím sa prvého dňa na strednej
Lola 163722783

Bojím sa prvého dňa na strednej, vždy som strašne v strese a určite sa zase strápnim, ako vždy, bojim sa že si tam nenájdem žiadnych kamarátov. Na základke som bola ako vývrheľ, nemala som žiadnych kamarátov, vždy som bola tichá, keď mi nadávali nič som nepovedala, keď sa ma niečo učiteľka na hodine spýtala, povedala som že neviem alebo som sa tvárila že rozmýšľam a nahala ma tak. V 8. a 9. triede som začala byť viac taká komunikativna, keď mi nadávali tak som sa do nich tiež pustila

ToryRRR

Babi.... čo jej to dávate za rozumy? Chcete z úbohého dievčica spraviť len ďalšie dievča do počtu? Viete čo je vzácne? Originalita!!!! Ked celá trieda počúva Kaliho a Siu, vy počúvajte BTS, X ambassadors! Ked všetci nadávajú, nemusí byť rovnako primitívna a nadávať tiež. Dievča je iné.... to sa cení. Dievča sa vymyká ideálu, to je rebélia! Neboj sa! Stredná je nový svet, zabudni na základku, hneď v prvý deň si nájdi človeka, ktorý ti bude na prvý pohľad sympatický a to bude naj kamoška, kamoš. Niečo jej pochváľ, vlasy, slovník, alebo tak..... Byť iná je dobré! Hlavne nemaj z ničoho strach, ľudia nehryzú, nič ti nespravia :)

cha

Ahoj, neboj sa nie si sama ktorá ide prvý krát na strednú.
Mám presne rovnaký problém až nato, že je mi to už v podstate jedno po mojej prvej návšteve na strednej :DD
Po prvom dni na prijímacích skúškach som vyzerala jak feťanda keďže som vstávala polhodinu pred odchodom z domu :D všetci tam boli vyobliekaný len ja jak bezdomovec,vyhádzaná,škaredá,neupravená... a nikto so mnou žiadnu konverzáciu nenadviazal a čo jako :D ?
Čo by si robili na mojom mieste keby si sa zapísala jak total debil ha? :DD

ps: - inak je to len prechodná stanica,budeš tam len 4 roky,tak to ubehne že zachviľu už budeš na ,,výške" ktorá je pre mňa osobne dôležitejšia :) drž sa ...

Jat

Pokiaľ budeš v niečom "iná", budeš sa vymykať šedému priemeru Tvojich spolužiakov, tak už v prvý týždeň začneš byť "čierná ovca triedy", ktorú už od začiatku budú v spočiatku menej, neskôr viacpočetných skupinách ohovárať, zabávať sa na jej účet, mať ironické poznámky a pod.

Jednoducho, ak chceš "zapadnúť" medzi rovesníkov, musíš splňať isté kritéria. Aké ? Tie sa veľmi rýchlo menia v závislosti od miesta, času a skupiny osôb, ktorými si obklopená. Väčšina outsiderov sa snaží pretvarovať sa, aby sa stali obľúbenými, no obvykle dosiahnú opačný extrém.

ModraObloha

Ahoj, dovolím si nesúhlasiť s radami toho BMP či ako sa volal. Dôležite je byť sama sebou, ak sa chceš pretvarovať atď, len preto aby si mala niekoho tak je to ešte horšie ako keby si mala byť sama, pretože takto sa časom nájde niekto s kým by si si rozumela a bolo by to to pravé priateľstvo, keď sa budeš pretvarovať a hrať sa na niekoho, kým nie si, tak potom je taká šanca veľmi malá, koniec koncov si aj tak nebudeš rozumieť s tými spolužiakmi a budeš "akoby" zas len sama. A čo kamarátky mimo školu? však ak máš dobre kamarátky mimo školu tak tých par hodín nejak pretrp a budeš zase so svojimi.. a aj tak si myslím že sa tam nájde niekto viac menej podobný tebe, len potom už treba aj konať a nejak dať o sebe vedieť.

jtm

Prvy den na strednej? Haha, pridem do skoly, vsetci fajcia a hresia a ja som za debila co neovlada zakladny teenagersky slovnik a nevie, ze naj*bany je opily, ze j*baky su vyrazky a podobne. Ale vsak clovek sa dovtipi a aj si zvykne, neubehne pol rok a zacne fajcit a hresit s nimi. A uz ma po starosti a nemusi ho trapit strach ze ci zapadne. Potom este treba pocuvat prij*banu skaredu hudbu, alebo sa ju aspon naucit poznat (interpret, nazov piesne) a rozpravat, ze ju pocuvas a doma si pocuvat pekne co sa ti paci aj v skutocnosti, ale za svet to nepriznat nech ta nevysmeju. Haha, akysi cool clovek z triedy zareve na celu triedu, ze henta pesnicka je skareda a vsetci jak cvicene opice, ze ano, ano skareda a inokedy zareve ze henta je pekna a zase vsetci jak cvicene opice ze ano ano pekna je naozaj. Hlavne sa treba strasne prestrasne tvarit, ze co sa paci ostatnym, to sa paci aj tebe :) Toto su niektore z teenagerskych zakonov. Vela stastia prajem, zase ved stretnu prezili v pohode vsetci, tak prezijes aj ty.