Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Budúca svokra

Príspevok v téme: Budúca svokra
Pat_Mat

Viem, že na môj problém asi jednoznačný návod neexistuje, ale predsa som sa rozhodol, že to skúsim tu a budem vďačný za každý jeden príspevok, hoci ma možno mnohí budú chcieť ukameňovať.
Mám 28 rokov, v novembri sa žením a posledné týždne prichádzam nato, že buď som čudný ja, alebo moja budúca svokra.
Pred 3 rokmi som úspešne ukončil VŠE v Prahe a vlani som si založil vlastnú firmu. Účtujem, zakladám spoločnosti, proste som ekonóm telom aj dušou. Keďže moja budúca svokra podniká a práve bola na vojnovej nohe so svojou účtovníčkou a bolo práve pred obdobím daňových priznaní, poľutoval som ju a začal som jej účtovať.
Do tej doby boli naše vzťahy iné a mám pocit, že som mal v ich rodine inú pozíciu. Posledné 2 - 3 mesiace mám s jej spoločnosťou asi 5krát toľko práce ako s inými mega spoločnosťami a popritom ona je iba malilinká firma. Ak jej chcem poradiť vopred, nedá si poradiť, potom ak je problém, tak očakáva, aby som ho riešil sám, prostredníctvom svojich známych, finančných prostriedkov a všetkého. Ak mám nebodaj problém ja, tak sa mi všetko sľúbi, ale pri tom to skončilo, čiže ja pomoc od nej očakávať nemôžem, iba rečami. Kým netreba pomôcť naostro, tak dovtedy sa všetko dá riešiť a potom mi povie, že viem, že nemá známych, financie, proste v prvom rade ochotu.
Pred 3 týždňami som prechádzal dosť zákerným obdobím a práci som sa venoval iba okrajovo. Ona samozrejme mala problém a ja som jej odvrkol, že tentokrát na jej firmu nemám ani čas, ani náladu, lebo moje najmenšie problémy sú väčšie ako jej mega problémy. Odula sa, ani toľko nemala v seba, aby sa ma spýtala, ako mi má pomôcť, lebo ona mi predsa pomôcť aj tak nevie.
Po 2 dňoch som bol na večeri s mojou priateľkou, ktorú podotýkam nadovšetko milujem a nechcem jej ublížiť a viem, že stojí na mojej strane a ona mi povedala, že jej mamka strúha grimasy a má na mňa blbé pripomienky akonáhle nie je po jej vôli. Ak je po jej vôli, tak som ten naj - naj budúci zať, ak nie, tak som najrozmaznanejší jedináčik, lebo jej už povedali aj naši spoločný známi, aký som bol rozmaznaný na ZŠ. Samozrejme, ona sa im hanbila priznať, že budem budúci zať, proste iba sa klebetilo.
Mne už pomaly dochádzajú nervy, lebo za každým mi odvrkne, že asi chcem, aby na jej firmu sadol exekútor a proste toto všetko dookola.
Ešte podotýkam, že som od nej nikdy nezobral ani cent za prácu, tlačivá, tlač, ani nič iné. Občas som jej pomohol so zaplatením odvodov, lebo na ne nemala a je mi prirodzené, že ak som u nich cez víkend, tak nakúpim na celý víkend.
Nie som typ, ktorý sa rád háda, málokedy dokážem povedať nie, ale tentokrát mi už praskajú nervy. Viem, že ak jej niečo poviem, budem ten najhorší, tak prosím, poraďte ako neuraziť, ale zároveň riešiť situáciu.

nnnuuu

V pracovnej oblasti jej pomáhaj, ale nevkladaj sa do toho, nič jej neraď, sprav len to, čo potrebuje a ďalej jej firmu nerieš.

Lejla5

Moja birmovna je uctovnicka a mi povedala ze v zaciatkoch brala novych atd atd firmy prebehli ku nej znami tiez az raz ju sused co podnikal poprosil ci mu bude robit ucto a ona suhlasila, no zacal teror, vo vsetkom jej bol v patach kontroloval nedoveroval az sa raz nastvala a pekne mu povedala ze ak chcu zostat madalej dobri susedia bude lepsie nech si hlada inu ucto, aj nasiel a bol pokoj, ty urob to iste, nerob otroka, nemas co platit odvody ani celkovo, u nad ked bol priatel na navsteve bol host, tak si ctime navstevy, nieze ty mas platit nakupy, mas vydavkov dost na svoju firmu a svoju bud rodinu, tak daj rec nech hladaju inde a ty si zacni nastavovat hranice, odtial praca potial

Lang231

Aké si mohol mať problémy, ktoré boli dôležitejšie ako práca a odmietol jej riešenie? Možno má pravdu, že si zostal taký ako si bol.

Gyzela

Milý mat či pat veď hneď na zaciatku si spomenul ze z bývalou ekonómkou bola na vojnovej nohe.preco asi?To uz vieš .To ze sa musíš z toho vyvliect a nech jej veci rieši niekto cudzí.Ako uz opomenul_a wisper práca a súkromie nejdú do kopy.Si už dosť zrelý (vekom) aby si vedel v živote povedať nie!Ked svokre opomenies ze más toho vela a nech si najde niekoho iného urazí sa a potom sa aj odrazí skôr ci neskôr.Ale ked budes nadalej v tom pokracovat stále budes musieť celiť rôznym ....... čo je lepšie?

WHISPER

nemiešať prácu a sukromie,.. nech si najde a platí učtovničku, no a priatelka by sa o tom s nou tiez mohla porozpravať ze nech ta nevyuziva-lebo to robí...