Ahojte. S manželom pracujeme v zahraničí v hoteli. Chceme vydržať ešte rok, dostavať dom, a zit doma ako normalna rodina. Práca nás baví, kolektív je super, ale štve nás to, že šéf platí menej ako v iných hoteloch. Keď sme sa ho pýtali aby nám po dvoch rokoch konečne zvýšil plat odmietol. Večšina kolegov má v hoteli večší plat ako my. Uvažujeme o odchode. Jedna skupina známych nas presviedča , že máme ostat tu , robit zamenej, zato v dobrej pracovnej klíme ( Veď doma by ste ani tolko nezarobili), a ostatná skupina nám vraví aby sme odišli pracovať inam, kde nám ponuknu viac. Ako by ste sa rozhodli vy?
Ako by ste sa rozdoli vy?
Ak dobre chápem, zarábaš 1000e netto, neviem či s tips. V NEMECKU???
Dobre....
Niekedy mi taketo prispevky pripadaju cielené od zamestnávatelov za kazdú cenu nepriamo presviedčat ako je na SK fasa a 400e je ideálna mzda a zbytocne ist zit do zahranicia. Len aby obcania drzali hubu a makali lebo aj za hranicami je to na hovno.
Sorry, ale neverim ti ani slovo
Ja som v hoteli v Bratislave, mám 1300 netto.
Dakujem, ais mate pravdu uz treba zacat inde kde platia za rovnaku pracu 1500 , a makat ako tu. Uz ked som investovala kopu času do haldania príc, bola by to asi škoda vzdat...a aspon neksusit
Neviem,ci sa za dobru pracovnu klimu povazuje sef, ktory vam po 2 rokoch odmieta zvysit plat a kolegovia, ktori zarabaju viac, ako vy.
Ako pise Jax. Ked v inych hoteloch platia viac a sli ste tam kvoli peniazom, tak neviem nad cim uvazujete.
Este si dovolim ... Chcete sa vratit domov a "zit ako normalna rodina" na Slovensku asi tazko.
Nechcete tam ostat, sli ste tam kvoli prachom, tak sa snazte zarobit co najviac. Ked potom pridete domov, mozes robit vo svojej dedine za 400 a hovorit si, v akom si super kolektive. Ale von sa chodi zarobit.
Radsej vydrzat v dobrom kolektive ako verit, ze inde bude lepsie a nakoniec sa v horsom kolektive u ineho zamestnavatela, ktory sice lepsie plati, stat obetou intrig, ohovarania a dozit sa nespravodliveho vyhadzovu skor ako ste planovali ten odchod vy. Vsak to uz je asi v kazdej krajine tak, ze niekde clovek za tu istu pracu zarobi o dost menej ako u ineho zamestnavatela za. Zober si slovenske fabriky. Niekto nastupil v roku 1998 do VW do BA a zarabal 20 000 korun slovenskych v cistom a iny dostal len 10 000 slovenskych za tu istu robotu iba preto, lebo nastupil kdesi okolo roku 2009 a polovicu vyplaty mu zozrala zasrata agentura a to mame jedneho a toho isteho zamestnavatela, ktory si pustil medzi seba a zamestnanca zasratu zdieracsku pijavicu zvanu agentura, ale to je uz o inom, lebo ked do hry vstupi nenazrata agentura, tak kazdy normalny uteka kade lahsie a za takych okolnosti aj treba ujst kvoli peniazom. Ale u vas su ine okolnosti. Vydrzte tam kde ste a kde je dobry kolektiv, lebo inde moze byt ovela horsi a prave medziludske vztahy ked su zle, tak to byva casto hlavny dovod jednak vypovede zo strany zamestnanca a jednak aj toho ze zamestnanec dostane nespravodlivy vyhadzov lebo nanho kydali a klamali a intrigovali ostatni. Ja to vidim tak ze prvorada by tu mala byt snaha o udrzanie si pracovneho miesta. Alebo inak povedane. Planujete zostat este rok? Tak napriklad zostante dva roky a az potom sa vratte. Aj tak sa da. Ze ked sa vam zda malo, tak zostante dlhsie teda.
dakujem za radu uvedomujem si to ze mozme prist aj do horsieho. Mame ist o tyzden kuknut dwa hotely v Rakusku kde bukaju 1500 netto coz je tisic eur plus na dvoch na mesiac..takze este sme nedali ani vypoved ani nic proste sa chceme rozhodnut ae aj sa bojime
Ahoj Dajana. Tak najskor si najdite iny hotel, inu pracu a skuste. Nie, ze nemate este inu pracu najdenu a uz rozmyslate o odchode z tejto. Mozete si najst aj nemusite, mozno iba jeden z vas si najde. Vsak najskor zistite, kde je sanca zamestnat sa spolu (hodte zaroven rec s personalom ai ludmi odtial, aka je tam klima ako sa im tam robi a skuste). 600e spolu mesacne a za rok je uz zaujimave. Ale zas ako ti uz tu hovorili, moze sa stat, ze natrafite na horsi kolektiv sefov ai. Ale zas v DM to nemusi byt v tomto smere take, ako tu. Treba skusit ale zaroven hrat na istotu
Toto práve neviem , ale robit v Nemecku pod tisícku je pod uroven či nie? sama neviem do certa ako sa rozdodnut
ja si myslím že by ste mali ostať... pretože sama mám skúsenosti že keď som robila za menej a v dobrom kolektíve bolo to oveľa lepšie ako byť každý deň pod tlakom
rozdiel vo výplate je 300 eur