neviem komunikovat s ludmi a velmi ma to trapi

Príspevok v téme: neviem komunikovat s ludmi a velmi ma to trapi
tichucka20

ahojte viem ze ludia maju ovela vaznejsie problemy ako ja no rada by som svoju povahu zmenila. Som strasne ticha a neviem komunikovat s ludmi. Resp. neviem o com sa s nimi bavit ...Mam 20 rokov a nastupila som do svojej prvej prace kde su odomna vsetci starsi... Bohuzial nemame okrem prace ziadne temy nakolko tam pracuju ludia co uz maju deti maju sa dobre a stale niekam cestuju... praca je super dobre platena ale ja sa tam citim velmi osamela.... nemam tam ziadnu spriaznenu dusu ... myslite ze sa to caasom moze zmenit ?

Stabilo

lyst a nnnuuu - vy asi pracujete v nejakej továrni za pásom, keď jej tu píšete, že nie je potrebné si rozumieť s kolegami. Možno niekde v továrni, kde hučia stroje, to potrebné nie je, ale ona asi pracuje v kancelárii a nemôže byť celých 7,5 h ticho a nerozprávať sa s kolegami!! Oni si totiž začnú myslieť, že proti nim niečo má, a postupne ju začnú ignorovať a neskôr možno ohovárať pred šéfom, aby sa jej zbavili. Chodenie do práce nefunguje na princípe, "idem, odrobím, odchádzam" a kolegov si nevšímam. Takýmto prístupom v tej super práci aj super rýchlo skončí. Takže jediná možnosť - nájsť s nimi spoločnú reč, alebo si rovno hľadať novú prácu.

smutnucka36

Mne ked je v praci smutno, tak sa mi zda, ze sa to nikdy nezmeni, mam to tak cele roky bez ohladu na to, ze obcas si tam aj mam s kym co-to povedat a dokonca sa aj zasmejeme, no ked mi je tam smutno, velmi rychlo na to zabudam a smutna do prace prichadzam, smutna z nej aj odchadzam.

Cliattsi

casom sa to zmenit moze, tak ako to je u mna, ale bude to trvat asi dost dlho. Skus sa zamerat viac na svoju robotu a aked budes mat co povedat, tak povedz. Mna by zaujimalo, ci si myslis o sebe, ze si nezaujimava pre ludi a ci to to robilo problem aj v skole.

lyst

tichucka, presne tak, na rozpravanie... su kamosi. Budes mat super pracu, to pre pracu staci, uz si len nejak vytvor aj osobny zivot, najdi si kamosa, priatela, s ktorym budes travit volny cas. Tiche dievca nieje moc velky problem, problem ma tichy chalan. Staci ked sa budes "ukazovat" a uchadzaci pridu, ci o priatelstvo, alebo nieco viac. Buduj si sukromny zivot :)

nnnuuu

Mesačný princ, a čo si taký vysmiaty, ha? A že depresia, neviem aká?:-) Máš dve zdravé ruky, dve zdravé nohy, dve zdravé uši, dve zdravé obličky, dve zdravé oči a jednu zdravú (po)kožku, tak už sa vzťahom nebráň a hor sa do toho! Keď mi neveríš, tak sa opýtaj radiátora, vieš veľmi dobre, veľmi dobre, že radiátor má vždy
pravdu!!!:-D

Mesačný princ

tichucka20 - vidíš :D Ja to tiež neviem a vôbec ma to netrápi :D

A blízke vzťahy na pracovisku nikdy nič dobré nepriniesli. Aspoň vo väčšine prípadov.

nnnuuu

Práca nie je kaviareň, že tam človek chodí na to, aby si s niekým dobre pokecal. Aj keby tam bol mladší kolektív, tak ani to by ešte neznamenalo, že by si si s nimi mala o čom pokecať. Na pokecanie sú kamarátky alebo kamaráti, čiže treba začať "loviť" v iných vodách. Čo sa týka tvojej tichej povahy, tak tú asi nijako neovplyvníš, ani nezmeníš, musíš sa naučiť viac seba-prekonať.