Odpadávanie

Príspevok v téme: Odpadávanie
Kvietok_1

Ahojte,
prosím vás máte niekto skúsenosť s odpadávaním resp.so psycho-somatickým odpadávaním u detí?
Dcéra má 13 a 7.6 prvý krát odpadla a od vtedy to pokračuje. V nemocnici jej robili všetky možné vyšetrenia a všetko má negatívne.
Je po úraze chrbtice (už druhý krát). Ako dôvod odpadávania nám dali: dynamický blok C chrbtice, somatizačnú poruchu, psychosomatickú poruchu alebo to ešte môže vraj byť "pubertálne" odpadávanie keď sa v tomto období "zbláznia" hormóny (má 13 rokov).
Odpadne aj niekoľko krát za týždeň :-( a má (máme) skutočne problém normálne fungovať.
Máte niekto skúsenosť? Aké vyšetrenia vám robili (možno nám niečo zabudli urobiť ;-) ), ako ste to riešili?

linda67

moze to byt v lepsom pripade iba nizky tlak...to pomoze kava a inak kludne ju moze zacat pit(samozrejme mnozstvo ktore jej nebude skodit) alebo aj zeleny caj ale ten nie stale(odvodnuje viac ako kava), dalej treba pit VELMI VELA VODY ak odpadava, pretoze deti to tak nesleduju a nenapiju sa aj ked su smadny obcas lebo zabudaju...tak sa s nou o tom porozpravaj aby vela pila, ked tak nech si to zapisuje niekde...
A v horsom pripade to moze byt panicka porucha popripade tetania, vtedy su taketo stavy lebo je to psychyckeho charakteru, preto sa na krvnych testoch nic nenajde..

bukaj122

Ja mam 19r. Som vysoky, a chudy hovoria ze az moc (193cm, 67kg), mam skoliozu aa tuez sa mi toci hlava, zavraty mavam, a neviem z coho to asi moze byt. Stale mi praska v krku a aj chrbte kedze mam hypermobilitu. Ja sa zas bojim ze niekde nahodou odpadnem.

jtm

Moze to byt dane aj tym, ze v takomto veku dievca privelmi rychlo rastie do vysky a srdce a krvny obeh nestihaju dorast, reagovat, zvyknut si na zmenu, ze telo uz je velikanske, a tak. Ked je to preto, tak sa to vekom upravi. V 15tich uz dievcata do vysky nerastu, dorastie srdiecko, krvny obeh sa zlepsi a v 16tich si uz ani len nespomeniete, ze ste mali taky problem, drzim palceky a dcerke prajem vela zdravia. Treba dbat na dodrziavanie pitneho rezimu. Rano po zobudeni si sadnut, vypit take tri pohare vody. Hlavne nie nalacno kavu, ktora odvodnuje a cigaretu, ze by sa priotravila nikotinom, to by bolo uplne najhorsie riesenie. Este dodam, ze bezne slovenske nemocnice, nic moc. Dobre by bolo urobit velikansku komplexnu prehliadku niekde v sukromnom sektore, tam by sa skor zistilo o co ide. Poriadne kardiologicke vysetrenie, lebo odpadavanie casto suvisi s chorym srdieckom.

Naco_meno

Brat podobne odpadaval, ked mal cca 14-15rokov, najprv bolo podozrenie na epilepsiu, po vysetreniach tiez vraj pubertalna hormonalna zmena... pokial si dobre pamatam, tak to bolo stale ku veceru, a stale si z toho nieco odniesol... prvykrat vypadol z predsiene von na chodnik, vtedy mal otras mozgu a vyskocene stavce, potom viackrat v kuchyni, tam mu zakazdym napravali chrbticu... zda sa mi, ze tak do 10x odpadol v priebehu asi mesiaca-dvoch, a potom uz bolo dobre... hlavne treba chranit hlavu, mama ho v tom case sameho nepustala nikam, ustavicne kontroly ci je v poriadku boli na dennom poriadku... drzim palce aby to nebolo nic vazne a aby to raz-dva skoncilo

drtb

neviem. skuste pozorovať po akej činnosti sa to deje, či je preťažená,niečo dlho robí .pokial je to chrbtica, zrejme nemá dlho sedieť. skuste jemnú masaž vy jej jemne prstami trochu olejom, sprchovanie na rozprudenie.
niekedy sa točí hlava ked čaká menzes ak ma. Sama ste vravela že je po úraze.
Hlavna vec že funguje.musite nejako jemne cvičiť s ňou,musíte sa snažiť.Pouvažujte sami vy ju poznáte.
Možno to je prechodné,chodenie neustale po vyšetreniach tiež nie je dobre, rozrušuje, skuste dlhodobo v klude.