Dieťa - sebec, bitkár

Príspevok v téme: Dieťa - sebec, bitkár
Dada_11111

Potrebujem radu, alebo aspoň poznať názor iných ľudí, lebo ja už som naozaj na dne.
Môj brat žije v zahraničí aj s rodinou a majú 2 a pol ročného synčeka. V piatok prišli domov na 3 týždne, ale mne sa to už po 5 dňoch zdá, akoby tu boli celú večnosť. S bratom sme mali vždy pekný vzťah, boli sme ukážkový súrodenci, takisto švagriná bola skôr ako moja kamarátka a to až do doby, kým okrem ich synčeka nepribudol môj - 13 mesačný.
Ich malý je otrasne živý a navyše je bratom a švagrinou vychovávaný, že sa nemá deliť o nič, ani o hračky, nakoľko v dnešnom svete iba takto uspeje. Môjmu berie hračky, keď som bratovi povedala, že nech aj jemu nechajú aspoň niečo, tak povedal, že ho mám naučiť ubrániť si svoje. Ich malý má extrémne drahé hračky, kúpia mu všetko, čo sa mu zapáči, napr. aj včera išli s ním do Maďarska, lebo mu hľadali vysnívané autíčko, ktoré videl deň predtým na pieskovisku, môjmu nedoniesli ani cukrík. Prežiť u nás deň je peklo, malý kope, pľuje, hryzie, bije sa za každú blbosť, musí byť po jeho. Brat je vo vedomí, že je to správne, švagriná mlčí. Deti z nášho okolia sa už stránia pieskoviska, lebo bratov malý hádže deťom piesok medzi oči, do hociktorého dieťaťa vrazí odrážkou, hociktoré dieťa sotí. Je sebecký, svoje nikomu nepožičia, nedelí sa, ale ostatným berie.
V nedeľu si zobral 3 vyprážané rezne, do oboch rúk jeden a jeden mu trčal v ústach a oni sa nato prizerali.
Moji rodičia do toho nezasahujú, skôr malému kúpia aj nemožné, len aby im tu bolo dobre. Ja som sama s mojím synom, manžel zomrel keď mal syn 6 mesiacov a ja si nemôžem dovoliť ani štvrtinu ako oni a to sa ťažko vysvetľuje 13 mesačnému dieťaťu. Deti sa doteraz nepoznali, odkedy mám malého, tak sú doma prvýkrát.
Ako to riešiť a nikoho neuraziť?

Indika2

Tak tvoj brat by si mal dat dokopy decko v prvom rade, lebo bude z neho jeden rozmaznany hnusny parchant ako polovica deti tejto doby. A je to dost smutne, viem ze sa to zle vysvetluje malemu dietatu, ze jeho bratranec (ak som to dobre pochopila) je rozmaznane decko. Hlavne nebud smutna, ty ho pekne vychovavas, ze sa mu snazis vysvetlit ze preco to nemoze mat, aspon ked vyrastie povie ze to je taky clovek, akym by nikdy nechcel byt. Co z takeho vyrastie? (Myslim dieta tvojho brata). Ja by som sa snimi nestretavala. A povedala mu nech si to najskor doma uprace.

Lollka

Radsej to moc neries. Mozes skusit dohovorit svojmu bratovi a svagrinej ale pochybujem ze to bude mat nejaky zmysel. Maleho nevychovavaju dobre, s takymto pristupom bude mat v zivote len problemy, az bude chodit do skoly bude neoblubeny, nikto sa s nim nebude chciet hrat, nebude mat kamaratov. V dospelosti moze mat dost vyrazne problemy lebo nikto z neho na zadok nespadne a nebude sa k nemu chovat ako k bohovi ako to robia jeho rodicia. Taketo deti maju sklon neskor sa dat na trestnu cinnost. Chcu mat vsetko a su zvyknuti ze to dostanu a ak nie, nemaju problem vyuzit akekolvek sposoby to ziskat. Tvoj brat so svagrinou na to ide velmi zle, ked ich syn uz teraz ublizuje inym detom ze im hadze do oci piesok a jeho rodicia ho v tom podporuju tak co bude robit neskor. Ty bud rada, ze su u vas len na 3 tyzdne a potom budes mat od nich pokoj. Ak by ich syn ublizoval tvojmu dietatu ci mu kradol hracky tak sa ho zastan, je este prilis malicke na to aby sa branilo samo.

Bubliii

Prepáč, ale myslím, že záujmy TVOJHO dieťaťa by ti mali byť prvoradé.. keď tvoj synovec sotí tvojho syna pod auto, budeš ticho, len aby sa nikto neurazil? Môže sa stať..
To, že tvoj bracho nevie vychovať svoje dieťa, ktoré už evidentne začína obdobie vzdoru, je v podstate jeho problém a bude horšie. Vidíš, že aj ty, keď sa snažíš, zostáva to bez odozvy. Chápem to dobre, že bývajú u vás, alebo chodia "len" na návštevy? 3 týždne pre slobodnú mamičku je dosť, ja by som si bez hanby vypýtala peniaze aspoň za potraviny, alebo nech milostivá švagriná navarí pre všetkých. Prípadne by som rovno navrhla hotel, však ho majú z čoho zaplatiť. Tiež nie som zástanca rozbíjania rodiny, ale s takýmito ľudmi sa inak nedá. Rozhovor nepomôže, lebo však oni sú už naučení na svoj systém a ten im vyhovuje. Možno keď im dietko vrátia zo škôlky, nech si ho vychovajú, tak sa spamätajú.. -.-
Musíš sa naučiť vysloviť a obhájiť svoj názor a stáť si za ním! Pretože tvoje dieťa je ešte príliš malé, aby sa ubránilo skoro 3x tak starému dieťaťu. Do života sa ti to len a len zíde..