Keď priznám psychiatrovi pokus o sebevraždu, zavolá záchranku?

Príspevok v téme: Keď priznám psychiatrovi pokus o sebevraždu, zavolá záchranku?
AlexD

Liečil som sa u dvoch psychiatrov, naposledy pred rokom, bezúspešne, mám zrejme zmiešanú stredne ťažkú úzskostne-depresívnu poruchu a asi aj poruchu osobnosti(lekár mi diagnostikoval iba neurasténiu). Skoro rok mám sebevražedné tendencie, pred dvoma mesiacmi som sa pokúsil o sebevraždu v bazéne, keď nebol nikto doma, priviazal som sa o koštrukciu, ale tá ma nadnášala, takže som sa nepotopil, iba som sa prevátil, takže asi pol minúty som bol tesne pod hladinou, potom som sa znovu prevrátil(teda vynoril), a potom som to vzdal, pretože to bolo extrémne nepríjemné. Teraz zvažujem istejšie možnosti ako obesenie alebo skok z výšky. A chcem sa opýtať, že ak by som sa predsa len odhodlal ísť k ambulantnému psychiatrovi a ten by sa ma opýtal(ako sa ma to všetci psychiatri pri vyšetrení pýtali) či mám sebevražedné myšlienky a pokúsil som sa to niekedy a ja by som mu odpovedal kladne a popísal priebeh toho pokusu, či by zavolal záchranku, aby ma odviezla na psychiatriu. Viem, že každý lekár nemusí regovať rovnako, ale pretože určite nechcem byť hospitalizovaný, tak sa chcem opýtať, či mu vlastne môžem bez obáv povedať pravdu, proste aký je asi obecný postup pri takomto prípade, či by nevolal sanitku a normálne by sa s ním dalo dohodnúť na liečbe. Ďakujem za odpovede.

Tomas12345

Ahoj ake su priciny tvojej depresie a co ta donutilo k samovrazde ? Uz dost dlho sa snazim pomahat ludom ako ty co maju depresie a samovrazedne myslienky a mam zopar skvelych rieseni ako tieto problemy vyriesit .Napis mi na tomaas55555@centrum.cz a pomozem aj tebe :)

nnnuuu

Niekto sa chce zabiť trebárs kvôli nešťastnej láske a aj tak urobí a nemusí byť ani liečený, ani nemusí mať depresie, stačí, že je nešťastný. Len aký to má zmysel, že sa človek odpraví? Máš vytvorené vzťahy s ľuďmi, na ktorých ti záleží. Ako sa budú na teba pozerať, hoci už len pri pokuse? Ako na šialenca.

WHISPER

citlive povahy nečítať moj bezcitny prispevok...

a teraz ti ide o čo...? bud sa chceš zabiť čiže je zbytočne isť ku psychiatrovi...

alebo sa chceš liečiť? ale ak sa chceš liečiť tak treba byť hospitalizovany a to ty nechceš...

ja kebyže sa chcem zabiť tak to urobím a nejdem sa predvádzať na forum..

alebo sa uvedomím a idem sa liečiť...

nič medzi tým... su iba dve možnosti a je IBA na tebe ktorú si vyberieš....

či sa budeš ľutovať! alebo so sebou niečo budeš robiť...
nepíšeš v prispevku či berieš lieky nejake...? ak áno asi su zle a treba ich zmeniť...

a robiť niečo so svojim životom aby si bol spokojný...
a nie sa iba lutovať...

to čo by ta bavilo , urobilo stastnym už musiš TY vedieť,..

v tom ti už nikto iný neporadí....

nnnuuu

Keby som povedal svojej terapeutke len niečo zo svojho vnútorného života, tak by odhodila ten biely plášť a s vreskom by utekala z ambulancie, ale má šťastie, lebo som ohľaduplný:-)

nnnuuu

Také plány môže mať aj človek, ktorý nemá žiadne depresie a naopak človek, ktorý má trebárs depresie, môže chcieť žiť. Jedno druhé nevylučuje a podmieňuje len z časti. Tak ako to vlastne je? Chceš žiť, či chceš, aby ťa niekto liečil na silu? V čom je problém? Na všetko sa môžeš vyprdnúť, či už na peniaze, ako aj na vzťahy. Takže asi tak.