Ahojte prosím poraďte mi, od včera som začala prvý krát brať HAK- Minerva(kvôli bolestivej men.) Včera som o 19:00 vzala prvú tabletku - bolo mi po nej trochu nevolno no nezvracala som) a dnes som vzala tabletku asi o 7:00 hneď po nej mi prišlo dosť zle zvracala som... (Viem že sa ma HAK brat cca v rovnakom čase... ) Neviem či mám brať naďalej tie tabletky, bojím sa že to boly nežiaduce účinky a že není možno vhodná pre mňa ta HAK. Čo mi poradíte? Vopred ďakujem.
Zvracanie pri HAK
Ahoj, ja by som zašla za gynekológom a nech ti poradí, možno stačí vymeniť lieky a bude všetko v poriadku. Vždy je viac možností, neboj sa toho.
Ja by som si to nikdy nedala do ust...len o tom pocujem a je mi zle. Zeny, uvazujte...ved to uz je vsade..viete ako to skodi telu? Su to umele hormony, ktore vam mozu sposobit kopu problemov..
a bolestiva menstr. sa da riešiť aj inak ako sa dopovať hormonmi...
to nie je liecba ktora ti za mesiac pomoze a po vysadeni bolesti zmyznu... pre Dr. je to biznis takze ti bude predpisovať HAK,..
radšej si to mala riešiť ženskymi cajmi, popytat sa v lekárni na čaje na zmiernenie bolestí...atd.. a radsej si dat 3x do mesiaca ibalgin koli kramom alebo algifen ako zrat tu chemiu...
treba riešiť príčinu bolestí a nie zakryvať priznaky...
v prvom rade je to životný štýl, zdrava strava, pohyb- áno aj počas krámov,.. ja som bola tak rano vstala ze idem behat a akurat aj kramy dosli, ale sla som a bola som prekvapena ze som potom nemala bolesti... takze nevyhovárame sa ze nemozeme vykonavat fyzicku aktivitu lebo mam kramy... ako OK nemusis brusaky robit ale pohyb áno...
Ak ti je z nej zle, netrap sa zbytocne, budes takto vracat aj dva mesiace kazdu druhu noc a nic tym nevyriesis. Vymen ju za inu, treba najst lieky, ktore ti sedia.
a čo tak brať akékoľvek lieky až po jedle... aby ti nedráždili žalúdok...
Vieš čo ja.by som ti poradila ešte raz ju skús ak sa povrcacas tak by som vymenila HAK
A ak by si nemala bolesti tak potom neber
Koľko máš rokov?