Učenie francúzštiny

Barina bar

Ja sa učím francúzky 4 roky a je to super. Skúsala som aj nemcinu ale francužtina je lepsia. A neboj sa toho vyslovnost je celkom lahká len sa to tak zdá ze je ťažká. Pisanie je síce ťažšie ale toho sa neboj.

Bubliii

A učiť sa ju chceš prečo? Lebo je úplné iné, ke´d niekto musí (práca, škola) a ke´d chce (vnútorná motivácia).

sofia858

Mne sa osvedčilo učenie sa direct metódou, chodila som na kurz (síce nemčiny ale princíp je rovnaký), mali sme knihu so slovíčkami, otázkami a odpoveďami...najprv nám lektorka hovorila nové slovíčka, potom nám dávala rôzne otázky v nemčine, kde tie slovíčka používala a my sme mali odpovedať, taktiež s použitím tých slov...ďalšia lekcia sa začala otázkami a odpoveďami zo slovíčok z minulej hodiny a pokračovala ako tá predošlá, novými...človek sa snaží vždy dobre počúvať, lebo otázka môže byť preňho a chce odpovedať správne...začiatok nie je ľahký, niekedy si tie slovíčka opäť pozeráš v knihe aby si vedela odpovedať, ale už prvé hodiny sa na mňa vždy čo - to nalepilo....ak som niečo zle vyslovila, lektorka ma opravila...ale výslovnosť sa naučiť dá, každý jazyk má určité pravidlá a tie sa dodržiavajú...takéto kurzy nie sú z tých najlacnejších ale ak sa človek nechce jazyk učiť xy rokov na slovensku, prípadne ísť hneď do zahraničia, tak stoja za to...