Dobry den,
ake mate nazory na tieto skoly? Chystam sa tam, ale neviem, ktora z nich je na medicinu lepsia... teda na ktoru sa mam viac snazit. Bola by som rada, keby napisete vase nazory, skusenosti...
P.S. Je pravda, ze z LF UK BA vyhadzuju velmi vela ludi?
LF UK BA vs. JLF MT, ktorá?
Podla mna je to viac-menej jedno ktoru si vyberies na oboch sa budes musiet ucit, niektore skusky su tazsie v MT ine v Ba teda myslim co sa tyka vyucujucich a ich narokov inac je ucivo rovnake, zalezi od teba ci budes dobra lekarka nie az tak od skoly,zvaz si tiez vzdialenost od bydliska ako casto chces chodit domov, ci ti vyhovuje mensie mesto alebo vacsie, v Mt vyhadzuju menej aj ich menej prijimaju a kazdy kazdeho pozna, prijimacky je tazsie spravit kedze nemas podklady ....v Ba vyhadzuju tak v druhom,tretom rocniku aj to skor sa clovek sam vyhodi ak mu nevyjdu kredity nestretla som sa s tym, aby vyucujuci chcel vyhodit skor vzdy tahaju z teba odpoved ,prijimacky su jednoduchsie vdaka podkladom ak zvladas lahko najdes i brigadu popri skole v Mt neviem ako je to kedze ide o mensie mesto a tiez si porovnaj vydavky .....ale hlavne je sa prv dostat na skolu,lebo mozno tu teraz zbytocne rozmyslas ak ta prijmu len na jednu resp ziadnu
JLF MT ..
Nvm ako je to s vyhadzovanim v Ba. Urcite odtial ludia vyleteli. Z Mt par ludi vyhodili ale to uz fakt muselo byt - proste ten clovek neurobil maximum co mohol. Vacsina skolu dokoncila.
Tak uz jedno alebo druhe si vyberies, uplatnenie najdes. Zalezi na tebe, kde ta to viac taha. Z vseobecneho mas vacsi vyber odborov po skonceni studia...ale zubarina je tiez fajn. Nvm ako myslis kratsie studium? Na SK trva 6 rokov aj vseobecne aj zubne. V CR myslim zubarina 5 rokov. Ja uz si nepamatam kedy som sa zacala pripravovat. Myslim, ze uz pocas celeho 4.rocnika na strednej. Co sa tyka prace - urcite najdes zamestnanie. Otazne ci ta zamestnaju na oddeleni, ktore si vyberies, tam kde by si chcela.
A este by ma zaujimalo, ci je podla teba lepsie ist na vseobecne alebo zubne lekarstvo? Ako to vidis po rokoch, so skusenostami?
Lebo mna viac taha vseo, i ked je to casovo o dost narocnejsie... ale vela ludi do mna "husti" zubne :D, tak som zacala uvazovat aj nad nim a ma velku vyhodu v kratsom studiu, avsak zasa az tak by ma to nebavilo..
Ahoj,
dakujem, ze si napisala. :) Co sa tyka materialov na pripravu, viem, ze do BA treba modelovky vediet, mam ich doma, s MT je to uz tazsie. Chcela by som sa ta spytat, ci je pravda, ze sa vyhadzuje vela ludi z mediciny? (A to myslim tak, ci je nastavene nejake cislo ludi, ktori uz nemozu prejst do dalsieho rocnika a treba sa ich, povedzme to tak, "zbavit"? Alebo su to len reci?)
S medicinou to myslim vazne, uz od zakladnej skoly, par ludi z mediciny som poznala a viem, aki boli pred skuskami... vlastne cele obdobie, a ako stresovali stale, nicim si neboli isti... Takze viem aspon takto, ze to nebude med lizat, ak sa mi to podari. Nepredstavujem si to naivne, no zaroven to chcem, viem, ze ine by uz nebolo to prave pre mna.
Rada by som sa spytala, ci odporucas MT? Popripade v com vidis vyhody/nevyhody MT a keby vies aj o BA povedat, bolo by to super.
Ako to je po skole? Si spokojna s podmienkami, moznostami atestacii?
Kedy si sa zacala pripravovat na prijimacky, mala si nieco, co ti pomahalo pri uceni?
Ale ak ti mozem poradit, este si to dobre popremyslaj. Medicina nie je sranda. Musis sa pripravit na to, ze si to tam ,, odseries ,, . Je to hrozny tlak na psychiku, ktory mnohi nevydrzali. Bud odisli alebo boli na AD - ckach. Ucis sa cely rok a na skusky tyzdne ba dokonca mesiace. Ziadne Vianoce, sviatky, nic...
Ahoj ja som chodila do Mt. Co sa tyka prijimaciek jednoduchsie sa je dostat do Ba. Tam existuju podklady z biologie aj chemie, ktore ked sa nasprtas tak mas vysoku sancu, ze sa tam dostanes. Ja som sa ucila iba tie testy do Ba. Do Mt len vedomosti zo strednej, tam boli uplne ine prijimacky ako do Ba. Zobrali ma na obe. V Mt robili aj nejake pripravne kurzy - na tom som ja nebola. Ak ta nieco zaujima, pytaj sa.