Ahojte mám 13 a každé rano sa mi veľmi zakruti hlava a trasú sa mi ruky.. No dnes sa mi zakrutila az tak že som odpadla čo to znamená?
Trasenie rúk
Určite choď k lekárovi, neni to normálne v tvojom veku. Možno to je spôsobené len prudkým rastom, alebo hormonálnou prestavbou,ale treba to riešiť, možno niečo predpísať, užívať vitamíny....
@Gima ďakujem ale to trasenie je časté ešte pred pádom :)
Spôsobuje to nízky tlak, dehydratácia počas spánku a ten tras z pádu. Mne sa to tiež stávalo. Po zvýšení prijmu zeleniny, pitie čaju a zvýšeneho pobytu na čerstvom vzduchu sa to vytratilo.
To isté som mala aj ja + kŕče alebo mykanie svalov. - tetánia. Nedostatok horčíka (odporúčam magnéziové tablety alebo v práškovej forme) a dodržiavať pitný režim.
Ahoj,
v prvom rade, stava sa to vzdy po prebudeni? Moze to mat velmi vela pricin, tlak, nedostatok nejakych latok az ochorenie...
Nechcem strasit, ale v tvojom veku sa mu stavalo to iste- avsak to nebol taky typicky tras, ze nieco drzim v rukach a trasu sa mi, ale boli to len par sekundove myknutia, pocas ktorych mi cokolvek vypadlo z ruky, buchla som sa, prisla som k urazom, postupne sa to nabalovalo, az som zacinala aj padat. Myslela som si zo zaciatku, ze je to z unavy, lebo som malo spavala a chodila aj neskor spat.
Ked sa to vsak zhorsovalo, sli sme k lekarke.. ta ma v podstate odbila a povedala, co som uz vyssie spomenula.. bud mi chybaju nejake mineraly, ... tlak som mala ok, a tak mi povedala, ze to moze byt aj hormonmi :D ze sa mi proste menia na "zenske" ci co to vtedy dala :D To sa mi nechcelo verit... a stav sa mi nezlepsil.
No a "hop" o pol roka ma mamka nasla lezat na zemi odpadnutu (rano), len som vraj chrcala, mala mierny tras ruk a noh... Volali mi zachranku a aj ti ma ledva prebudili, ked mi nieco na druhykrat pichli. A nakoniec mi diagnostikovali juvenilnu myoklonicku epilepsiu... Nechcem ta strasit, ale radim to povedat mamine, ist k lekarke a co najlepsie opisat priznaky, kedy sa ti to deje/ci len rano alebo aj pocas dna.. - ta moja epilepsia je typicka tym, ze vzdy po prebudeni po spanku som viacmenej dost dezorientovana, nie tak typicky ospala a aj napriek liecbe a uprave zivotospravy, mavam zachvaty, bud tie "myky", alebo dostanem velky zachvat...
Tak to rieste cim skor, nech sa zisti a vyriesi pricina a neprichadzas napr. k zbytocnym urazom ako ja.
Vela statia :-)