Priatelova sestra

Príspevok v téme: Priatelova sestra
Katkaaa5

Dobry den,
S priatelom sme spolu 11r.,zijeme spolu. Ma sestru,ktora vzdy bola problemovy typ- deti s rozdielnymi muzmi, striedanie chlapov a pod. Vychadzala som s nou normalne,hoci mi jej spravanie vadilo. Posledna kvapka pre mna ale bola,ked zacala drogovat,vzdala sa dietata a prisla o vsetko. Moj problem je,ze moj priatel-jej brat-sa k nej napriek vsetkemu, sprava dost normalne. Ked mu to vycitam-preroze mne nie vie vykricat,aj ponadavat ale jej nie. Akoze snazil sa jej to vyhovorit,aj jej ponadaval. No myslela som,ze to, ze nechala decko a radsej si isla drogovat, bude pre neho konecna. No mylila som sa. Odpisuje jej na sms, komunikuje s nou. Pre mna ten clovek skonxil, pretoze toto nebol prvy jej preslap. Dost sa za to hadavame. Chcem nazor, ci by Vam zeny taketo spravanie priatelove nevadilo..

Katkaaa5

Na socialke je to nahlasene. Lenze ta akurat tak moze dieta odobrat,nic viac. Nikto jej nemoze nariadit liecenie. Kym u nej nenajdu drogy, nespravi ani policia nic. Dieta uz je zverene do starostlivosti jej mamy. Priatel sa s nou uz rozpraval, ona tvrdi, ze je vsetko v poriadku. Ja som mu svoj nazor hovorila, skoro vzdy sa za to pohadame. Potom mi uz ani nechce povedat, ze mu volala, lebo vie,ze mi to vadi. Ona to ma vsetko v pazi, aj to dieta. To mala viac menej aj pred tym, ale tak toto je uz moc...ja som sa s nou zhovarala v zaciatkoch a hovorila som, nech hned prestane. Lenze ona je vadna..alebo co. Vzdy striedala muzov..ale toto..jej rodicia jej normalne zdvihnu,ked im vola..a ona sa spyta take veci, ako keby sa nic nedialo..a druhi ludia sa jej musia o dieta starat ...tak ako mi nema vadit, ze s nou priatel vobec este komunikuje??

Tynuskaaa09

Tak povedz priatelovi, ze ci by sa s nou neskusil porozpravat..povedz mu ze to podla teba nie je normalne..uz len kvoli tomu jej dietatu..a ak tvoj priatel to nebude brat vazne, tak to zober do svojich ruk a normalne zavolaj socialku..mozno ze potom sa vsetko ukaze a tebe to dieta bude vdacne do konca zivota...

Laurora

Katka, ty co nemas trochu empatie? Keby moja sestra robila to iste nevykaslala by som sa nanu lebo je MOJA setra. Jasne, ze je chora a takto ju aj tvoj brat berie. A ty sa s nou prestan porovnavat ako male decko, ze mne moj priatel vykrici kludne hocico a jej nie. Co sme v skolke? Tak uz asi zistil za tie roky, ze to nema zmysel nieco vykrikovat choremu cloveku. Uz len nech sa lieci v protidrogovom centre a dieta takato zena nema co vychovavat. Su to velmi smutne pripady, ked ma nieco take v rodine, lebo verim, ze to cloveka fakt velmi unavuje....no chlapa si clovek berie aj s rodinou, je to tak bohuzial... bud to budes akceptovat, alebo si najdi niekoho ineho.

WHISPER

rodinu si človek nevyberá, aj napriek všetkemu je to jeho sestra...
a pokial tvoje-vaše peniaze nedáva jej na drogy tak nemáš čo riešiť...

lyst

ved pises sama, chory clovek, tak preco si s nim zrat nervi, nieco jej vytikat, ked sa uz vie, ze to nepomaha? ze si neda povedat, nema zmysel sa na nu hnevat, uz len lutovat. Tvoj priatel ju uz asi len lutuje, a tak jasne ze pri zdravom cloveku to netoleruje, neakceptuje, drzi si ta na urovni, zalezi mu na tom co robis... zalezi mu na tebe...

Katkaaa5

Samozrejme,ze nie. Ale zo zaciatku tam bolo viac pokusov jej pomoct, aj odborne. Nic neprijimala. Podla nej bolo vsetko v poriadku. Chory clovek..mna ale hlavne hneva to; ze mne priatel vie vykrikovat veci a jej preco takto nevykrikuje? Ked urobila horsie veci ako ja

lyst

pises ze sa vzdala dietata... a podla teba drogovo zavisla zena, nemoralna, z roznych dovodov neschopna sa riadne postarat aspon o seba, podla teba by mala taka zena vychovavat dieta? Ona by mala skor ist uz len na psychiatriu, a nie vychovavat dieta, jej skor treba uz len nejak pomoct, a nie davat facky.. ocividne nezaberaju, tak moze pomoct uz len odborna pomoc. Nieje moc normalna, brat to moze takto vnimat, proste je taka, nema to uplne v hlave vporiadku, ale je to sestra, tak sa snazi spravat sa k nej rozumne, inak by ju mozno uplne stratil, a takto ked s nou nieje rozhadany, tak ju este moze aspon trochu viest, hoci nedostatocne, ale aspon trochu.