Ahojte,
neverim, ze ja pisem na net a potrebujem sa zdoverit cudzim ludom, lebo v okoli si ma nikto ani len nevypocuje, ale inak sa mi uz neda. :(
Mam 12 rokov, a ide o to, ze moja starsia sestra (22r) ... je prave tehotna, caka uz tretie dieta. Na tom by nebolo nic zle, keby ma priatela, ktory sa o nu vie postarat, aj o deti (myslim financne a hlavne s rozumom, ako dospely 30rocny muz.
Nemaju vlastne byvanie, takze ano, byvaju u nas v rodicovskom dome. Sestra cely den nic nerobi, len spi a je, obcas niekam ide, povie, ze je o chvilu doma a pride o 6h neskor.. deti necha bud na mna alebo na maminu, jej priatel pracuje v zahranici. Sama doma nic nespravi, mamine nepomoze, neuprace, nenavari, dokonca ani o deti sa nevie poriadne postarat. Najhorsie je, ze nejde o to, ze by sa jej nechcelo, ale ona to ani nevie, nevie anilen vyvarit cestoviny. Maju spolu velke dlhy, na kazdom kroku poziciavaju peniaze a minaju ich na sprostosti, chvilu byvali sami v byte, ktory im vybavovali moji rodicia, financne im pomahali, aj s detmi, ale nevazili si to a boli drzi (hlavne jej priatel) k mojim rodicom... Tak sa rodicia rozhodli, ze ich nechaju zit samych, bez tolkej pomoci,nech sa sami postavia na nohy, pretoze takto to nejde do nekonecna...
Zobrali si pozicku, ze idu prerabat (4000€), nic neprerobili a peniaze pominali na oblecenie pre seba, ani nie pre deti :(, nasledne asi o polroka byt predali a nastahovali sa znova k nam... peniaze, ktore dostali, viem, ze ich nebolo vela.. prefakali ani sa nenazdali... kupovali zbytocnosti a behom 2 mesiacov minuli 10 000€ ...
Je toho viac, co je hrozne a hanbim sa za to :(, predovsetkym mi je luto malych deti. :(
Najhorsie vsak je, ze teraz sa zacali aj nezhody medzi mojimi rodicmi kvoli nimi, mama sa snazi si ich zastavat (lenze takym stylom, ze robi doslova sluzku, necha si nadavat od sestrinho priatela..) a otec je v tomto dost prisny a nepaci sa mu, ze ich musi zivit uz skoro pol roka.., je toho nazoru, ze priatel, ako chlap by sa mal financne postarat o rodinu a spravat sa ako muz a nie dieta... ja som tohi isteho nazoru... a tu sa dostavame do rozporu medzi mojimi rodicmi :(, velmi sa pre to trapim, otec nikdy nepil, teraz sa zacal spijat, nie kazdy den, ale uz sa mi to nepaci. :(
Prosim vas, co mam robit, aby som to nejak vyriesila? Mam pocit, ze asi len ja som schopna to nejak rozumne vyriesit, aj ked sa mi to zda tazke a neviem, kde zacat
... Co by ste robili vy v mojej situacii?
Dakujem, ze ste si to precitali (ak niekto... je toho vela, viem, ale este ovela viac, a o tom, co ma trapi, sa neda v kratkosti..) a dakujem aj za kazdu radu, uz som zufala.
Sestra s priatelom nas nicia
ak máš ty 12 rokov, tak zožeriem kefu a vyseriem kartáč...
Tak keď po nociach sexujú aj keď je tehotná aj keď nie tak to číslo ich deti zastane na 3cifdrnom
Dakujem za prispevky.
Ja fake nie som, toto sa naozaj deje, ale take komenty ma aspon utvrdzuju v tom, ze situacia je u nas dost zla.
Tie 3 deti stihla tak, ze s prvym otehotnela ako 18r, porodila v 19r, potom dalsie dost rychlo, v 21 a teraz (to uz bude mat 23) bude dalsie...
Cigansky styl to nie je v zmysle, ze by jej slo o peniaze... napr. matersku nedostava, nema narok.
Ja som aj tak nazoru, ze pokym nespoznala toho "tutmaka", tak bola normalna, mala ambicie, on ju o dost zmenil.
Pozicky su nanho, okrem tych ma aj dost za slobodna, co je dovod, preco rodicia boli proti sobasu.
Okrem toho ma dost stve, ako si narokuje na nas majetok. Velmi by chcel, aby sa nas rodinny dom uz prepisoval na nich, teda na sestru, a zato sa pohadali.
Viem, ze sa socialny byt riesil, ale akosi nic... a ja neviem, preco, nestarala som sa o to vtedy...
Ja som len zvedava, pri akom cisle sa to s tymi detmi zastavi, ze to uz tak musim napisat :(
Na ucnovku urcite nepojdem, chcem z 8. rocnika ist na bilingvalne gymnazium, to by som bola na internate, co by mi vyhovovalo.
A my nemame ziadne financne problemy, ako niektori pisali... asi som to zle napisala... to len sestra s jej .... "priatelom" ...
a dakujem za napad sa o tom zdoverit niekomu inemu z rodiny.
To si žiada jednoznačne chlapské riešenie! Sestre nafackovať a dať jasné podmienky za akých bude s vami žiť, ktoré keď nebude dodržiavať pôjde na ulicu. Frajera, ktorý je neschopný a drzý vôbec nepúšťať do domu, keď sa chcú spolu stretávať tak iba mimo domov. A tej tvojej matke by som nafackoval tiež, za to ako vychovala a čo zo sestry urobila. Tvoj otec je takéto riešenie asi príliš slabý, lebo inak by to už dávno urobil...
Oni si skrátka na ,,mama & otec hotel´´ zvykli, je im očidivne dobre... a pokiaľ to tvoji rodičia nezačnú nejak riešiť, pokiaľ nepritvrdia, nedajú im ultimáta...čo s tým zmôžeš. Je to ich dom, sú to ich peniaze, za ktoré ich živia. Ty v tejto situácii môžeš akurát tak odmietnuť strážiť tie deti a robiť domáce práce aj za nich. Bohužiaľ... tvoji rodičia ak ich budú chcieť financovať, tak ich financovať budú. Aj ,,mama & otec hotel´´ im zabezpečovať...
Lucka424, plne chápem, že to máte ťažké, ale... pokiaľ sú tvoji rodičia nastavení tak, ako sú nastavení, ťažko s tým niečo zmôžeš... ja som sa tiež pokúsila mnohokrát riešiť rodinné problémy všemožného druhu, ale márne... zbytočne som sa len trápila. S tvrdohlavcami a ľuďmi, čo nie sú ochotní sami niečo vyriešiť, človek nenarobí dokopy nič.
Ten sestrin priateľ je teda poriadny a nevychovaný hajzel a sestra tiež, že si vôbec takého idiota vybrala a nepomáha vám.
Ja som mladší od toho priateľa, mám 24 (za chvíľu 25), no ani zďaleka sa nesprávam tak ako ten jej priateľ. Ale aj tá sestra sa môže hanbiť, lebo to jej správanie a robiť si z vás otroka, tak až oči vyvaľujem. Ja pomáham vždy rodičom a dokonca aj keď mi mama niečo kúpi, tak jej to chcem vždy preplatiť, nech neplatí za mňa, ale tak to je aj výchova a poslušnosť, ktorí oni zjavne nemajú.
Bolo by asi v tomto prípade dobré ich nechať padnúť na hubu, nech si uvedomia, že deti a život nie je niečo, že pomáhajte mi a využívajte druhých.
Ani pôžičky nie sú bohvie čo a ja sám za seba sa snažím vždy, aby som si pôžičku nemusel zobrať.
teda ferihitka :) tebe dnes ide slina. Pekný pokus. A ako úžasne mladneš. Na tvojej potrebe meniť niekoho druhého sa nič nezmenilo, tak teda choď dievča, vyrieš to, tebe špeciálne to dovolím. Máš neskutočnú výdrž, ty dokážeš aj dychom vydlabať do kameňa dieru :D
Tvoja sestra sa teda dala na cigansky zivot. Ked v 22 ma tri deti, tak co bude mat v 30? 10 deti? Aby mala vyssie davky od statu? To dievca nevie rozmyslat a ty na to doplacas, lebo tvoji rodicia dve deti maju a jednemu sa dostalo vela a tebe takmer nic. Normalne by ju rodicia mali dat vykastrovat jak suku, ked sa nevie chovat :) Tu kastraciu keby jej zaplatili, tak to by boli jedine rozumne investovane peniaze do nej :)
Moja zlatá, máš 12 rokov. Ty ich situáciu nevieš nijako vyriešiť. Situáciu môžu vyriešiť jedine tvoji rodičia alebo sama tvoja sestra s priateľom. Požičané peniaze bude treba aj vrátiť. Pri takom chovaní ako má tvoja sestra, urobia rodičia najmúdrejšie ak ich vyhodia. Sestra môže ísť do krízového centra(aj s deťmi alebo tie môžu ostať u vás) a jej priateľ nech sa stará o seba sám.Aj sestra aj priateľ sú maximálne nezodpovední, chybu robia aj tvoji rodičia že ich živia. Jedna vec je pomôcť dcére, iná nechať sa využívať. Ak majú také dlhy a nemajú vlastné bývanie, v živote sa neosamostnia. Pôžičky sú na sestru alebo jej priateľa? Ak na sestru, bude ich musieť vrátiť len ona. Rodičia môžu dať jej priateľovi podmienku,aby si do mesiaca zohnal robotu- akúkoľvek, v opačnom prípade môže ísť...Sestra pokiaľ bude bývať u vás, musí dodržiavať podmienky na ktorých sa s rodičmi dohodne, ak nie môže tiež ísť(napr. do krízového centra)....tým že sa sestra takto nezodpovedne chová, jej rodičia musia dať najavo že pomôcť jej vedia len odtiaľ-potiaľ, nie prebrať za ňu zodpovednosť....žiadna ľútosť že je tehotná, z jej strany je to len využívanie rodičov.