Dobrý deň, prišla som Vás poprosiť o radu a pevne verím, že mi poradíte. S partnerom sme spolu už viac ako 8 rokov. Skôr než sme sa spoznali ( počas jeho prvého manželstva ) si narobil rôzne dlhy ( za niektoré si môže sám, za niektoré nie ). Momentálne je dlžný v rôznych nebankovkách, zdrav. poisťovni, social. poisťovni a v podstate ani on sám nevie kde všade je dlžný a koľko. Nemá prácu na TPP, lebo si je vedomý toho, že exekútor by mu "všetko" zobral. Momentálne spolu čakáme dieťa, ktoré sa narodí už čoskoro. Nie sme zosobášení, takže jeho dlhy sa ma netýkaju, ale chcela by som aby sa syn volal priezviskom po ňom. To znamená, že musí na matrike uznať otcovstvo. V prípade, ak by zomrel všetky jeho dlhy by zdedil náš syn? Resp. Ja ? Ak by taká situácia nastala, môžeme sa vzdať dedičstva ? Je možné u notára spísať, dajakú zmluvu že jeho dlhy sa nás netýkaju ? A po narodení nám nemôže štát siahnuť na prídavky, príspevky na dieťa a pod ?
Nechcem ohroziť totiž ani seba ani malého, preto budem vďačná za akúkoľvek radu. Ďakujem
Partnerove dlhy a spoločné dieťa
Možno by si mohla skúsiť presunúť tému do kategórie Vzťahy, potom by sa zobrazila aj na hlavne lište a ozvalo by sa viac ľudí. Napr Kýčera radí v právnickej oblasti. Lebo tu v sekcii Nesúvisiace so zdravím zdochol pes..
Ak exekútor zistí kde sa dlžník zdržuje,prespáva,býva, predpokladá, že tam má aj nejaký majetok a môže príst k tebe do bytu a snažit sa zabavit akože jeho veci.Ty musíš napr. účtenkou dokazovat, že je to tvoj Tv,PC,notas a pod.Nechcem ta súdit,ale zriadit si s takým človekom spoločné dieta,ten ti ako finančne pomože ked dlží kam sa pozrie.Čím skorej preč,než bude neskoro.
Dobry den,
neviem, ci Vam tu niekto poradi, nakolko sem zrejme znali pravnici nechodia. Ale poradim Vam napisat do skupiny na Facebooku "Opytaj sa pravnika", tam Vam dobre poradia. Ide o skupinu, kde su pravnici a radia v akychkolvek pravnych problemoch.