Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samostatnosť

1234fi

Prestaňte sa hádať,obidvaja hovoríte o tom istom, že sú samostatní väčšina,a že veľa vecí riešia a sa snažia.Zaujmy sú v pohode.
Zrejme myslíte tých ktorí doma nestíhajú,alebo majú neporiadok.Treba to obkecať.Je to spomenuté aj v iných témach,nemusí sa odpovedať na všetky.(:

odoslatprispevok

To mili krasny nadherny si si mohol odpustit tiez. A pises ako hotentot. Utried si myslienky a formuluj ich do zrozumitelnych viet. Potom sa mozno do temy zapoja aj dalsi ludia nie iba ja ;o)

hranie

Ja som slušný ty napádaš.nič som proti tebe nepovedal.Ste nepríjemný ak sa vám nepáči.Ja som nemyslel všetkých-povedal som že deti nemjú čas lebo majú toho všade aj v škole veľa.A takisto rodičia.
Nevieš aku samosttnosť som myslel podľa
všetkého. Ak sa ti plno vecí nepáči aj inde-
Založ takú tú temu ako myslíš že je dobrá.Mame navzájom iné slovníky.Daj mi pokoj

odoslatprispevok

Hranie ty si laskavo ujasni co chces vlastne napisat lebo tu svoju pointu menis zo dna na den a vzdy napises inak.
Ale tak ci tak dristas.

Hranie

Milý krasny nadherný sme sa nepochopili.Pokial je vyťažený dieťa...povinnosťami, ktoré su mimo doma čotaz viac-tak všetko si tam doma nahadže,rýchlo urobí, lebo nemá čas.Už o 6,5 hod sa musí zobudiť vyjsť s domu.
Prakticky ma voľnejšie cez víkend.
A niekedy ,často ľudia uprednostnia stretavanie sa pred povinnosťami.Veď uvádzam že rodičia.
Tu sú podľa teba samostatní ľudia s tými všeliakými otazkami .Aj keď mudry sz neba nespadol a musí všetko pochopiť....Ty si ty a ja som ja,každý myslí podľa seba.Takto nejako.Zažil som takých ľudí.

odoslatprispevok

Pre "hranie".
Tato samostatnost co mas na mysli je zas o inom. Za nedostatok smostatnosti si nieco spravit, nachystat a podobne nemoze stretavanie sa v spolocnosti. To si celkom vedla. Za to moze vychova rodicov ktori maju tie deti viest ku tomu aby sa naucili pomoct, poradit si sami.

A ci je dnes viac takych nesamostatnych ? Nuz nie som si isty. Statistiky nepoznam, nerobim si a ani nikto ich nerobi. Mozem jedine z pozorovania. Co pozorujem ze chyba mladym tak hadam ze schopnost nieco budovat, v zmysle obetovat tomu energiu a cas. Asi su trosku rozmaznani.

odoslatprispevok

Moze byt sam sebou preco by nie. Ved to ze je clovek v spolocnosti neznamena ze si nezachova svoju osobnost. Ved to mame kazdy zakusene ze sme boli v spolocnosti no i tak sme sami sebou. Staci sledovat deti ked sa spolu hraju. Takze byt v spolocnosti neznamena vytracat svoje ja. Byt v spolocnosti znamena ze moje ja ktore ostava zachovane je v spolocnosti inych a bud sa uci socializacii ako dieta alebo je v spolocnosti lebo chce, lebo clovek je tvoj spolocensky. Ved na nas vplyvaju aj ine faktory, cize geny, rodicia. Nie je to len spolocnost.
To je celkom jednoducha ocividna vec sa cudujem ze to treba vobec vysvetlovat.

hranie

Ked chodia po krúžkoch a všeliakých akciach, ani doma si neurobia poriadok,alebo niečo prospešné-napr. nevedia vymeniť žiarovku,obyčajné veci opraviť,ako skrašliť svoju izbu. šetriť-aby to myslenie bolo- viac sa rozvíjalo- od nich ako od vonkajších vzťahov-nemajú čas,letajú a rodičia za nich upratuju,alebo čo.
Vždy sa stretávalo .......ale nebolo rýchle tempo.
Ćakajú až niekto navarí.Nehovorím že všetci.To má isť viac od rodičov

MichaelaG

ja by som tú spoločenskú stránku nepreceňovala. mne sa to tiež zdá skôr ako nesamostatnosť. alebo ešte lepšie povedané taká nejaká "prázdnota" psychiky...žiaľ. nemôže niekto byť sám sebou, keď sa nedokáže identifikovať...také niečo. žiaľ.

odoslatprispevok

A myslis ze to je o nesamostatnosti ? Deti dostanu ulohu a pri nej rozvijaju kazdy svoje vlastne schopnosti ktore sa tykaju zrucnosti kognitivnych, socialnych, zmyslovych, pohybovych, fantazia, kreativita, atd.
Nejaku volnost im urcite treba nechat ale ja nevidim ze by im ju dnesni rodicia nenechavali. Ty mas pocit ze nenechavaju ?
Ked sa casom niekto vyprofiluje ako skor samotarsky typ je to uz viac menej prirodzeny proces jeho individualneho vyvoja na ktory vplyvaju jeho predispozicie s ktorymi sa narodil a prostredie v ktorom vyrastal. A pravdepodobne sa to s nim potiahne do dospelosti. Ale aj vtedy asi sem tam nejaku mensiu spolocnost bude vyhladavat. Ludia su spolocenske tvory takze je prirodzene ked ci uz ako deti alebo dospeli travia cas kazdy podla svojej individualnej potreby v nejakej mensej ci vacsej spolocnosti.

Takze nesamostatnost nie je celkom presny vyraz. Vyznamovo sa obvykle spaja s niecim inym. Ty mas skor na mysli mieru spolocenskosti alebo teda individualnu mieru potreby byt s ludmi.