Ahojte,
neverim, ze ja pisem na net a potrebujem sa zdoverit cudzim ludom, lebo v okoli si ma nikto ani len nevypocuje, ale inak sa mi uz neda. :(
Mam 12 rokov, a ide o to, ze moja starsia sestra (22r) ... je prave tehotna, caka uz tretie dieta. Na tom by nebolo nic zle, keby ma priatela, ktory sa o nu vie postarat, aj o deti (myslim financne a hlavne s rozumom, ako dospely 30rocny muz.
Nemaju vlastne byvanie, takze ano, byvaju u nas v rodicovskom dome. Sestra cely den nic nerobi, len spi a je, obcas niekam ide, povie, ze je o chvilu doma a pride o 6h neskor.. deti necha bud na mna alebo na maminu, jej priatel pracuje v zahranici. Sama doma nic nespravi, mamine nepomoze, neuprace, nenavari, dokonca ani o deti sa nevie poriadne postarat. Najhorsie je, ze nejde o to, ze by sa jej nechcelo, ale ona to ani nevie, nevie anilen vyvarit cestoviny. Maju spolu velke dlhy, na kazdom kroku poziciavaju peniaze a minaju ich na sprostosti, chvilu byvali sami v byte, ktory im vybavovali moji rodicia, financne im pomahali, aj s detmi, ale nevazili si to a boli drzi (hlavne jej priatel) k mojim rodicom... Tak sa rodicia rozhodli, ze ich nechaju zit samych, bez tolkej pomoci,nech sa sami postavia na nohy, pretoze takto to nejde do nekonecna...
Zobrali si pozicku, ze idu prerabat (4000€), nic neprerobili a peniaze pominali na oblecenie pre seba, ani nie pre deti :(, nasledne asi o polroka byt predali a nastahovali sa znova k nam... peniaze, ktore dostali, viem, ze ich nebolo vela.. prefakali ani sa nenazdali... kupovali zbytocnosti a behom 2 mesiacov minuli 10 000€ ...
Je toho viac, co je hrozne a hanbim sa za to :(, predovsetkym mi je luto malych deti. :(
Najhorsie vsak je, ze teraz sa zacali aj nezhody medzi mojimi rodicmi kvoli nimi, mama sa snazi si ich zastavat (lenze takym stylom, ze robi doslova sluzku, necha si nadavat od sestrinho priatela..) a otec je v tomto dost prisny a nepaci sa mu, ze ich musi zivit uz skoro pol roka.., je toho nazoru, ze priatel, ako chlap by sa mal financne postarat o rodinu a spravat sa ako muz a nie dieta... ja som tohi isteho nazoru... a tu sa dostavame do rozporu medzi mojimi rodicmi :(, velmi sa pre to trapim, otec nikdy nepil, teraz sa zacal spijat, nie kazdy den, ale uz sa mi to nepaci. :(
Prosim vas, co mam robit, aby som to nejak vyriesila? Mam pocit, ze asi len ja som schopna to nejak rozumne vyriesit, aj ked sa mi to zda tazke a neviem, kde zacat
... Co by ste robili vy v mojej situacii?
Dakujem, ze ste si to precitali (ak niekto... je toho vela, viem, ale este ovela viac, a o tom, co ma trapi, sa neda v kratkosti..) a dakujem aj za kazdu radu, uz som zufala. :(
Problémy v rodine
to je velmi smutne :/
naco 3 deti ked sa o ne nevie postarat?
ty sama asi vela nezmozes, sklamem ta