Ako sa vyhnúť rodinnej dovolenke?

Príspevok v téme: Ako sa vyhnúť rodinnej dovolenke?
Simonna55

Dobrý deň,idem si sem po radu. Mám 14 rokov a za tri dni odchádzame na rodinnú dovolenku. Lenže ja z duše nenávidím dovolenky,neznášam keď som mimo domu a všeobecne mimo SR. Robí mi problém niekde prespávať a pocit prázdnoty,proste neznášam chodiť preč. Chcela by som ostať doma,buď by som išla k dedkovi alebo k starým rodičom z druhej strany. Lenže rodičia ani počuť. A keď sa nato spýtam,mama vždy začne rýpať,že toto bude počúvať celý čas a že to nemá zmysel niekam chodiť,ale aby ma nechala u starkých keď jej to tak moc vadí ani počuť!! Chápem,že čo by niektoré deti dali za dovolenku,lenže ja sa na ňu vážne necítim. Nejaké rady ako ostať doma?

tor

Asi kvoli kamaratom ta to trapi, ze by si radsej bola s nimi ako s rodicmi? To je normale v tvojom veku pre babu, ktora ma kopu kamosiek a kamosov a partiu. Ale ked uz to rodicia za teba zaplatili a vsetko je vybavene a dohodnute, zarezervovany hotel, tak uz tam s nimi chod. Ale vezmi si aspon tablet, aby si mohla byt na FB s priatelmi aspon online, ked nazivo uz nemozes a uvidis, menej sa ti takto bude za nimi cniet. Tie dni dovolenky uplynu rychlo a s kamosmi sa vysantis, na to budes mat este aj tak casu habadej :)

radsejdoma

mne by z toho bolo nevolno, takze by som nemusela a v klude ostala doma....stari rodicia by ta mohli sem-tam navstivit, nemusis byt u nich

veronamm

Mali ste sa dohodnúť na takej ktorá vyhovujevšetkým.Ale može to mať aj pozitívnu stranku, že tam pojdeš a využiješ to prostredie na to čo ťa tam bude zaujímať,pamiatky ľudia, príroda knihu si zober-hudbu tam je iná.
vyťažiť z toho urobiť sito príjemné,vednemusíš všade tam ked už budete robiť podľa nich a chodiť s nimi.
Už veľká.Ty patríš mame a tatovi a nie starkým. maju sa radi s vašimi rodičmi?može to byťkomplikované-nezaťažovať ich starkých,tam ťa dať.Ved si už veľká.Ked idete do zahraničia je jasné že ta nechcú nechať samu.Čo budeš jesť....majú starosť.Už je to zaplatené aj za teba.
Ale keď hovoríš že chceš isť k babke tak videť že si ešte decko. Tenedžeri maju už svoje programy aj ked sa musia prispôsobiť rodičom.

Buki

Normalne im povec ze su to tardi a ze radsej budes zrat zalude a spat na lavicke v parku ako byt s nimi na dovolenke