ako sa zbaviť strachu zo zubára??

Adden

Mna strach zo zubarov presiel po tom, co mi v detstve postupne vytrhali polovicu mliecnych zubov kvoli kazom a nejake trvacne kvoli nedostatku miesta. Postupne som sa naucila, ze sa to v podstate vzdy zvladnut da. Hlavne, aby si tomu zubarovi doverovala.

stastnablcha

ja som dlho chodila s mamou k zubarovi. a potom som stretla mojho muza a zistila som ze moja panika je len slabym odvarom jeho a to mi pomohlo :)

Chloee

Ja som mala panicky strach zo zubara od mala az do svojich 27 rokov. Prejavovalo sa to zvracanim a inymi nevolnostami. Potom nastal zlom, ked som vymenila zubara. Chodim k zubarovi, ku ktoremu sa dokonca aj tesim. Mam velmi precitlivele zuby na bolest a nemoze mi robit zakrok bez lokalnej anestezy, co predtym zubarka mi nechcela davat, ze musím vydrzat. Cize teraz vzdy si davam injekcie na umrtvenie, ktore vobec necitit pri vpichnuti a potom doslova lezim vklude. Nic necitim od injekcie az po vrtanie. Idem tam aj odtial usmiata, ziadne stresy. A aj ked zubar nie je najlacnejsi, ale ja som vklude, nic ma neboli a zuby robi precizne. Cize mne to za to stoji. Takze ja odporúčam podla vlastných skusenosti vymenit zubara.