ahojte...poradte mi prosím ako sa zbavím strachu zo zubára???...ďakujem
ako sa zbaviť strachu zo zubára??
Pozri si tohoto zubára :D Tí naši ťa nemôžu po tomto vystrašiť :)
Mna strach zo zubarov presiel po tom, co mi v detstve postupne vytrhali polovicu mliecnych zubov kvoli kazom a nejake trvacne kvoli nedostatku miesta. Postupne som sa naucila, ze sa to v podstate vzdy zvladnut da. Hlavne, aby si tomu zubarovi doverovala.
ja som dlho chodila s mamou k zubarovi. a potom som stretla mojho muza a zistila som ze moja panika je len slabym odvarom jeho a to mi pomohlo :)
Treba povedať zubárovi, že ste citliví na vŕtanie, tak hádam to zoberie do úvahy.
Ja som mala panicky strach zo zubara od mala az do svojich 27 rokov. Prejavovalo sa to zvracanim a inymi nevolnostami. Potom nastal zlom, ked som vymenila zubara. Chodim k zubarovi, ku ktoremu sa dokonca aj tesim. Mam velmi precitlivele zuby na bolest a nemoze mi robit zakrok bez lokalnej anestezy, co predtym zubarka mi nechcela davat, ze musím vydrzat. Cize teraz vzdy si davam injekcie na umrtvenie, ktore vobec necitit pri vpichnuti a potom doslova lezim vklude. Nic necitim od injekcie az po vrtanie. Idem tam aj odtial usmiata, ziadne stresy. A aj ked zubar nie je najlacnejsi, ale ja som vklude, nic ma neboli a zuby robi precizne. Cize mne to za to stoji. Takze ja odporúčam podla vlastných skusenosti vymenit zubara.
treba prekonať strach
aj ja mám rovnaký problém... panický...a dokonca aj z ihiel...