Ahojte, s mojim frajerom ideme na dovolenku a budeme ubytovany v hoteli kde nebude ani sporak ani nic take na varenie.. budeme mat iba ranajky. A potrebovala by som poradit ze co by bolo dobre si tam zobrat a co varit. Dvojplatnicku nemame a rozmyslame ze budeme chodit na obed/veceru sa niekam najest ale bolo by dobre este to tretie jedlo dna.. co by ste mi poradili? Niejake jedla ktore su mozno polotovarmi zeby sa to iba zalialo horucov vodov okrem sackovych polievok? Alebo ine jedla ktore netreba hodit na sporak?
Co varit..?
tak to ti odporucam vyskusat Lenka, lebo su velmi chutne. a co sa tyka skladovania, tak normalne iba v chladnicke ich staci mat, ziadne specialne skladovanie si nevyzaduju. a co sa tyka toho ochutenia, tak to som nikdy nepozerala, ci obsahuju sol, lebo my vela solime a preto ich ja solim este predtym ako ich dam dokoncit.
Hm, vyzerá to fajn, budem to musieť vyskúšať. A skladuje sa to nejako špeciálne či len v chladničke? A koľko to vydrží? Sú už tie zemiaky aj ochutené (osolené)?
aj ja tiez zemiaciky sem-tam kupujem a potvrdzujem, ze su chutovo vyborne;-);-)
@lenyia nie, vobec, kedze to vyrabaju setrne tak, aby zachovali vsetky nutricne hodnoty. kupujem ich v Kauflande.
Ďakujem ti za odpoveď Katika, ale segedín moc nemusím, strašne ma zvykne z neho bolieť brucho, keďže je tam kapusta a tú ja moc nemusím
Po pravde o takom niečom počujem prvý krát Hrudacka. A nestráca taký zemiak kvalitu a výživové parametre? A kde to kupuješ?
@lenyia jasne, to ti verim, to by ani mne nechutilo. no pocuj, natrafila som na rychlu prilohu k hocicomu, ci uz k nejakemu masku, rybe alebo k vyprazanemu syru napriklad. su to uz hotove, osupane, uvarene zemiaky Pan Zemiak, ktore si v obchode len kupis, das na panvicu alebo na plech, chvilku povaris (upecies) a mas prilohu ako z restauracie, fakt su bohove, chutne velmi. takze uz len tu usetris kopu casu, kedze nemusis supat, umyvat, krajat, atd.
Tak ja by som si napríklad dal taký dobrý perkelt :)
lenyia - rychle ti teraz nepoviem, ale ja mam strasnu chut na segedin, takze ja idem robit ten na cely vikend :-D
A čo tak zvykneš variť hrudacka? Daj nejaké tipy na rýchle jedlá, lebo tých mojich je veľmi málo a už mi nechutia, lebo som ich často varila. Už potrebujem zmenu!
u nas zase ficia zemiaky, my sme taka zemiakova rodina, tak robim vacsinou len jedla, kde mozem pouzit zemiaky :-D