ludia co vam pomaha toto horuce peklo vydrzat? uz dvakrat som skolabovala strasne sa mi tocila hlava leto mi robi strasne zle...je tu niekto taky ako ja?
strasne zle znasam leto a horucavy
jaj a základ je pokrývka hlavy a zdržovať sa v tieni.. ja aj do roboty chosím teraz okľukou, nech nejdem po priamom slnku
Dá sa toho urobiť dosť, ale nie každému to pomôže. Každý sme iný, niekto zvláda horúčavy lepšie, niekto horšie. Ja osobne snažím sa nosiť bledé vzdušné oblečenie, pitný režím je samozrejmosť, na pracovisku ochladiť sa - ventilátor, na WC sa ovlažiť vodou, vodu na pitie si dávam do chladničky aj doma (ale zase ako prídeš rozhorúčená zvonku, určite nie hne´d ľadovú vodu do seba).. doma tiež ventilátor, vetranie večer, celý deň zatiahnuté žalúzie (kvety síce trpia, ale máme blbo orientovaný byt, čo už), pomáha aj ľad do nápojov - jedna dve kocky, alebo ľad do misky a pustiť ventilátor, určite aj tie minerálky, nohy do studenej vody doma.. nezdržovať sa vonku, pokiaľ to absolútne nie je nutné, ale zas nedá sa len doma sedieť,.. a čo mne ešte pomáha, kúpila som si vejár a nosím ho všade so sebou. je to na nezaplatenie. Hlavne v MHD je to ozaj na odpadnutie, tam sa ovievam stále, inak aj mňa chytajú mdloby..
Daj si na celo studeny, nie ladovy obklad. Najviac krvi prudi do hlavy , no a ta sa od obkladu ochladi a ochladi sa ti tym padom cele telo.
Lenze jej je zle, lebo potenim straca aj mineraly. Odporuca sa zvysit prijem soli v horucavach.
Tiez pit mineralku.
a soľ je teda fakt výhra :-D super na opuchy...
ked je človeku špatne tak sladké pre mozog, opytaj sa lekára...
ja mam nizky tlak, sol si doprajem ale puchnu mi nohy takze k tej soli,
ked si dam niečo sladke najlepsie čokoladu hned mi je lepsie..
po chipsoch mi ešte lepsie nebolo, ked mi bolo zle z nizkeho tlaku :-D
logika- klesne hladina cukru v krvi, deje sa to aj v stresovych situaciach, preto je najlepsie mat pri sebe cukor...-sladke niečo, ked dotyčná vie že jej byva zle...
Predtym, nez niekam pojdes a nasledne, ked tam prides si pusti na predlaktie oboch ruk silny prud studenej vody...ochladis ti tym cez zily cely organizmus a potom si studene ruky priloz aj na zadnu cast krku tesne pod vlasmi.
Cukor urcite nie.
Vela sa potis? Musis jest slansie jedla.
a piješ dosť vody?? pomáha cukor, sladene napoje, sirupova voda...
v noci okná dokorán, vyvetrať, cez den pozatvarane,.. a pohoda..
studenou vodou tvar umyt, predlaktia,...atd..
co mi pomaha? klimatizacia.