antidepresíva (olanzapin) a priberanie

Príspevok v téme: antidepresíva (olanzapin) a priberanie
salamandra5

Pred 4 rokmi som začala brať Zalastu (olanzapin alebo aj Zyprexa) a pribrala som cca 6 kíl...odvtedy sa ich neviem zbaviť, hoci robím pre to všetko, čo sa dá...aj vy máte skúsenosti s olanzapinom? Keby som ho vysadila (samozrejme po konzultácii s MUDr.) a budem pri tom diétovať, schudnem konečne? Ďakujem za názory...

jajaa2

Ahoj, ja som brala olanzapin, ale keďže mi nesadol, tak som prešla na kvetiapín, ktorý beriem už dlho. Či a v akej miere sa prejavia nežiaduce účinky liekov záleží od dávky a aj od kombinácie liekov, ktoré ešte berieš popritom a jasné, že to je aj individuálne.Ale vo všeobecnosti sa z antipsychotík priberá, aj ja som pribrala, jednu dobu som veľmi výrazne opuchla celá, a to zadržiavanie vody mi spôsobovala hlavne kombinácia s jedným antidepresívom. Po vysadení antidepresíva som za 2 dni mala mínus 5kg (vody). Ďalej spomalený metabolizmus a znížená motolita žalúdka, zvýšená chuť do jedla a nočné vyjedanie chladničky akoby v polospánku (niečo ako námesačnosť). To som však mala pri vysokých dávkach, teraz mám už len udržiavaciu, takže super.
Už mi je pár mesiacov lepšie, takže dosť sa hýbem, športujem, cvičím a snažím sa neprejedaťa schudla som asi 10kg a nabrala trochu už aj svaly.
Napriek spomínaným nežiaducim účinkom mi kvetiapín výrazne pomohol a pomáha fungovať, takže ak to zhrniem k záveru, som vďačná za to, že tento liek existuje.

salamandra5

Dnes mi MUDr. vysadila olanzapin a nasadila kvetiapin. Pozrela som si príbalový leták a je to takmer totožné! Nebral niekto kvetiapín, Pribrali ste aj z toho???

Linda3579853357

Áno. Aj ja beriem olanzapin. Na rozmýšľanie. Pribeta sa z toho. Keď to prestanem brat bude ti to chýbať. A môžeš ochorieť a ocitnúť sa v nemocnici znova. Skús držať dietu- schudnes! Lieky nevydržím ak nechceš sa ocitnúť v nemocnici. Dieťa najlepšia je zistiť čo ješ , z čoho priberať. Mne pomohlo jesť iba jogurty celý mesiac. To každý schudne! A prechádzky a aktivita- stále dačo rob.