Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

sú v láske pochybnosti normálne?

Príspevok v téme: sú v láske pochybnosti normálne?
pochybnostlaska

Ahojte..viem, že mi asi nebudete vedieť poradiť..je to príliš ťažké asi porozumieť a takto narýchlo opísať čo sa deje..no je mi ťažko tak skúšam písať na toto forum...
Ide o to že už dlhšiu dobu poznám skvelého chalana..veľmi mi dvorí a myslím že ma má hlboko rád....ja mám tiež rada jeho povahu, názory..no stále mi bránilo mať s ním niečo viac fyz. výzor....ked mi vyznal city odmietla som ho.no zároveň som celý večer tak spontánne plakala do vankúša lebo som vedela že v ňom stratím to čo mám na ňom tak rada..no mala som pocit, že ho "nemilujem" tak aby to stačilo na vzťah, aký si zaslúži..
On to však nezvdal..a po určitom čase sa mi znova ozval znova prišiel a po určitom čase znova..neprestával mi dokazovať svoju lásku..a mňa to začalo nejako "dojímať" stále som však bola presvedčená že to musím ukončiť nemôžem pozerať na jeho trápenie na to ako sa snaží a že s ním musím prerušiť kontakt..no na poslednom stertnutí...som bola v takej ťažkej situácií a on prišiel zozadu a objal ma pritúlil sa a chytil mi ruku do dlaní...a vo mne až tak niečo zmäklo..zrazu som sa vôbec neodtiahla...a chcela som ale neurobila som to..bolo mi to veľmi príjemné...
potom keď odišiel cítila som že mu dlhujem odpoveď...a naznačila som mu že chcem to s ním skúsiť budovať ďalej..

No len čo som to urobila....prišiel na mňa strach..či to dokážem či som pripravená..či ho nezraním...a také pochybnosti čo vlastne robím...nedokážem rozlíšiť čo robiť..čo je správne..a či ho budem vedieť milovať tak naplno..či som len náhodou neodolala tlaku jeho dvorenia..alebo sa moje srdce skutočne pohlo...
jedeň deň mám pocit že ho mám rada, že si ho chcem pritúliť a druhý deň strach že som to celé pohnojila a bola by som s ním len s rozumu..

och čo robiť? :( Rozumiete mi niekto? Mám strach..

autorka

och ľudkovia..v prvom rade sa Vám chcem poďakovať za odpovede...nečakala som také dlhé príspevky..veľa to pre mňa znamená že hoci ma nepoznáte, chcete mi pomôcť...
Ja si úprimne želám nezraniť ho..Mojim problémom je že som dosť sebecký a nezrelý človek..moje vzťahy boli väčšinou založené na tom, že ten človek ma niečím ohúril ale nebolo to dobré...
Veľmi rada by som urobila rozhodnutie a šla do toho s tým že chcem dať všetko čo môžem...no stále vo mne rezonuje čudný strach..jednoducho niečo v zmysle že ak inde prebehne chémia či budem natoľko silná že to ustojím a pod....
kdesi som počula že láska je rozhodnutie..ale tiež že v láske je potrebný ako rozum tak aj cit....
ja len neviem či som zrelá..možno keby som bola charakternejší človek..ale priznám sa že doteraz som si užívala pozornosť chalanov..a šla som po výzore....a často som si užívala aj len taký flirt...a toto je niečo čo vyžaduje obetu záväzok a iné zmýšľanie iný pohľad na život...a ja sa bojím, že ešte nie som zrelá aby som možno tak milovala...že moja nezrelosť spôsobí zbytočné rany na duši...napadlo ma že to ukončím...a ak niekedy dozrejem a on si nenájde ešte priateľku..neviem..
ešte som sa nevyjadrila a nechávam dni len tak plynuť kým si v sebe veci neujasním...a nechcem mu to hlavne písať cez fb...preto by som radšej osobne no neviem kedy sa zase uvidíme presne...
možno príde čas že ja budem zrelá ale kedy to bude netuším..a jedno viem, že zatiaľ nie som...

samucka

Podla mna su normalne, ak si bola dlhsie sama, cize ak isto vies, ze k nikomu inemu nez k spominanemu dotycnemu ta to tak silno netaha a mas doriesene city z predosleho vztahu, ak nejaky bol. V inom pripade je dost nefer davat niekomu nadej vacsiu nez v ramci kamaratstva, pokym teda nepocitis opak.

LAXMI

Suhlasim, ze laska prichadza casom, az ked s tym clovekom nieco prezijeme a spozname ho z roznych uhlov.
Cakate na motyle v bruchu ako pubertaci a stracate sancu.
Ak si vyberate ocami, to nie je laska a ani zamilovanost. To je iba obdiv. Obdiv vonkajsej krasy, nie celej bytosti.

kafe

láska sa vo vzťahu rozvinie až časom. Lebo na to aby si ľúbila, potrebuješ človeka poznať hlbšie, spojiť sa s ním a to sa dá po takých dvoch rokoch. Na začiatku sú sympatie, zaľúbenosť (zaľúbenosť neni láska), ten človek ťa niečim zaujal... Neexistuje niečo také, ako "milovať dostatočne silno/veľmi" aby to už bolo na vzťah.
Mne to príde akoby sa u teba bilo srdce s rozumom. Srdce cíti (máš ho rada, máš rada jeho povahu, názory) ale nepáči sa ti až tak fyzicky. A si presvedčená (rozumom) že šak chlap sa ti musí aj páčiť, bez toho to nejde. Ehm :) ide. Ak tomu dáš priestor, dokážeš ľúbiť aj škaredého chlapa. Mne sa to stalo párkrát, že aj ked výzorovo v tvári nič moc chlap, dokonca pupok.. bolo mi s ním fajn, rovnaké názory, postoj k životu, záujmy... len z jeho strany záujem nebol.
S človekom sa dokážeš spojiť presne kvôli takým veciam ako je povaha a názory. Nie jeho výzor.

Nikdy nedokážeš dopredu odhadnúť, či niečo dokážeš alebo nie. Až ked do toho pôjdeš, dáš zo seba všetko, uvidíš. Ľudia sa predsa rozchádzajú/zraňujú nie preto, že na začiatku si povedali - budeme spolu 5 rokov a potom to zabalíme - ale proste nedokázali udržať ten súlad čo mali na začiatku a časom sa viac a viac zraňujú, chcú rozdielne veci. Nepasujú k sebe. A to, či k sebe pasujete vy dvaja... to nezistíš uvažovaním a odškrtávaním, má toto a toto a toto a je toho dosť na to aby sa mi páčil. To cítiš. Aby sa dvaja ľudia zladili, to chvíľu trvá. A na tom sa pracuje počas celého vzťahu, nie len na začiatku. Neber to ako nejaký obrovský bod zlomu - mám s ním byť alebo nie, nerozhoduješ o živote a smrti. Keď sa s ním dobre cítiš, choď do toho. Nejdeš si ho brať, ani zakladať rodinu... Kľud, zvládneš to. Aj keby ste sa časom rozišli, to neni koniec sveta. To sa proste stáva. A nikdy také niečo nevieš na začiatku, kam to dospeje uvidíš až časom. Ak vám bude spolu dobre, budete spolu. Ak vám spolu dobre nebude, rozídete sa.

Filip TT

Celý spôsob ako uvažuješ o vašom vzťahu mi hovorí, že kladieš jeho základy veľmi hlboko a že to dlho vydrží. :)

Tallin

skús to s nim , uvidis neskor co a ako, nikam sa neponahlaj a kym si vsetko neujasnis nepistaj si ho prislis ,k telu' ani obrazne ani naozaj ☺

a_dr1a

Napisala si "bola by som s ním len s rozumu.."
Vies, je aj vedecky dokazane z roznych studii, ze prave tie romanticke letne ai lasky nemaju dlhe trvania. A take tie "z rozumu" maju praveze predpoklad na dlhodobe trvanie.
A co je to rozum??
Ja nikdy nemala vztah s niekym, kto by sa mi IBA "pacil". To pre mna nikdy nehralo prim, ze kto ako vyzera. Vsak to je tak premenna velicina a pominutelne. Ak idem do vztahu, tak s tym, ze to bude "az kym nas smrt nerozdeli" a robim vsetko preto a makam na vztahu, aby tomu tak aj bolo, aj ked dnes je to stale tazsie :D Ale zas takto zili ziju moji stari rodicia, rodicia ci najblizsia a ostatna rodina, aj priatelov znamych takychto mam mame a ide to, ked sa chce.
Cloveka musis najskor OK poznat. Musis ho zazit v dobrom i v zlom, v roznych roznorodych situaciach chvilach, ako sa sprava k ludom ako takym (starym mladym detom autoritam podriadenym ai) a to od najblizsich znamych az po cudzich ludi (od rodicov surodencov kolegov kamosov az po casnikov bezdomovcom), ako sa sprava ci uz v praci, na uradoch, ci vo volnom case, dovolenkach sporte koncerte oslave, ci na pumpe v restike ci pri fyz/psych praci, ci aky je ked je unaveny ci ked sa raduje tesi, ci vo chvilach ked mu je nanic a nedari sa mu. Dalej ake mate (zhodne nezhodne podobne) nazory zmyslanie ciele zivotne sny ambicie, zaujmy zaluby konicky, od viery az po kulturu umenie sport, soc.ekon kultur ai zazemie, ci tuzite po tom istom (rodina deti ci naopak iba kariera, uzivanie si, viazanost neviazanost ai). Kto je vas aky typ, ci viete navzajom spolu OK vychadzat tolerovat sa, dohodnut sa, obetovat sa jeden pre druheho, ci viete ustupit, zlavit, dohodnut sa, nachadzat spolu riesenia, komunikovat smiat sa alebo len tak mlcat. No hlavne zdielat sucasnost buducnost spolu a spolocne. Proste je vela tych premennych vo vztahu a spolunazivani ako ked skladas puzzle. Take tie naj vztahy vznikaju hl. z peknych dlhodobejsich priatelstiev kamaratstiev, ci z dlhodobych vztahov (ze su spolu kolegovia spoluziaci, ze sa poznali dotycni uz od decka ci mladosti, ai).
Ty dotycneho poznas uz dlhsie obdobie. Nepozeraj nanho preto iba ocami. Vzajomne sympatie su samozrejmost ze tam by mali byt pritomne. Ale ak cakas na motyle v bruchu ai hovadiny, tak zvacsa prave taketo tie "vztahy" maju kratkodobe trvania, par mesiacov ci daky ten rok dva tri, kym pobluznenie osial zalubenost nadrzanost pominu skoncia. Lebo pri tych motyloch nejde o lasku, ale len o osial pobluznenie zalubenost zamilovanost. Ale co potom? Co dalej? ked ten prvotny osial opadne a skonci pominie? To akoze zas budes potom hladat dalsie motyle v bruchu a svrbenie tam niekde?) No to mozno uz budes sama s deckom na krku, ci dlzobami uvermi ci skrabancami na srdci ci na tvari.
Ksicht a telo su hl.obal. Maska. Ale vnimaj dotycneho hlavne srdcom rozumom intuiciou. Ci citis, ze mu mozes verit doverovat, spolahnut sa nanho, ci ste si oporou pomocou podporou, ci zanho hovoria skutky ciny. Ci ti vonia clovecinou a je ti s nim dobre, ze mu veris doverujes, citis ochranu bezpecie pokoj pohodu istotu stabilitu. No urcite necakaj na vysneneho krasavca s motylami) Taky je dobry akurat tak len na pretahovanie no nie na vazny seriozny dlhodoby vztah partnerstvo lasku buducnost rodinu..
No ak si este mladucka nezrela, hladas zrejme skor tie motyle v bruchu

samucka

Nemas si co vycitat, lebo kazdy je v tom na vlastnu zodpovednost, no ak vies, ze ta pritahuje ktosi iny, ci mas nespracovany predosly vztah, tak je viacmenej jasne, ze by si ho zneuzivala ako "naplast", ktora ti robi dobre, takze by si si to vycitala este viac, nez teraz.

bagramian

je dobre, ak budes k nemu uprimna, ale hlavne ak budes uprimna k sebe samej. Mozno to vyznie velmi sebecky, ale treba mysliet v prvom rade na seba. Ak pojdes do vztahu, ktory si si povedne ani nepripustala, dala si sa len "obmakcit" a nakoniec nepride ta laska, len precitnutie.. tak budes len nestastna, sklamana a budes si tlct hlavu do steny. Rozist sa je vzdy omnoho tazsie, ako zachovat si chladnu hlavu a dopredu si zvazit, ci to ma zmysel a ci to zato stoji. Hlavne ho nebalamut a narovinu mu povedz, co citis/necitis. Raz sa ti zato podakuje.