Tampóny - správny vek?

Príspevok v téme: Tampóny - správny vek?
Zuzulik04

Dobrý večer :)
Troška dávnejšie som sa pýtala, či už v 13 rokoch môžem používať tampóny. Baby mi písali, že už áno.
Teraz som však prečítala rôzne témy a veľa z vás neodporúčalo v tomto veku tampóny.
Menštruáciu som mala jednu veľmi slabú trojdňovú, potom druhú ktorá trvala 4-5 dní a prvé tri dni sa fakt nedali vydržať. Nemala som bolesti podbruška, ale dosť ma boleli kríže a mala som pocit, že som stratila tak liter krvi denne :D Totiž vždy v noci som pretiekla nech som spala akokoľvek, ráno som vymenila vložku a po raňajkách (pol hodina) bola zas špinavá.
Celkom ma štve to časté vymieňanie, hlasné otváranie atď... Preto sa chcem spýtať, či čerstvých 13 rokov je už správny vek. Meriam niečo okolo 165 cm a ženské krivky už minimálne rok vyšilujú :p :)
Ďakujem za odpovede! ^^

Bubliii

Ja som to pochopila tak, že ti vadí hlavne dyskomfort v noci.. no smola, lebo tampóny sa v noci používať nesmú, je jedno, kde aká reklama čo tvrdí, ale najneskôr po 4hodinách musíš vymeniť! A to pochybujem, že sa ti bude chcieť v noci vstávať, aby si menila..
podľa mňa až neskôr, poznám prípad, kedy sa tak blana pretrhla.. ale niektoré ženy si to aj tak nezvyknú, ja sa napr s tampónom necítim dobre, keď je možnosť, vždy si dám radšej vložku

ella811

Ja mám 13 budem mať 14 o chvíľku a nepouzivam tampóny,aj na takých prednáškach nám hovorili že to nie je dobré, sú s tým k tomu aj problémy, tuším je tu možnosť veľká že keď máš väčší tak ti to pretrhne panenskú blanu...Aj z oblasti konfortu mi to príde ako horšia voľba...kolkokrat sa zaseknu alebo tak...
Chápem to sustanie nie je nič príjemné ale tak myslím že by si si ho nemala dávať, mám to aj potvrdené mnohými...Ale keď veľmi chceš tak akože je to len na tebe. ;-)
Ja mám 168 a pekné ženské krivky myslím.:D