Dieťa a známy

Príspevok v téme: Dieťa a známy
XX_1

Ahojte,
žijeme už dlhšiu dobu v zahraničí a teraz sme prišli po prvýkrát na Slovensko s našou 2 ročnou dcérkou.
Sme už na Slovensku vyše 3 týždňov, ale už mi neskutočne lezú na nervy známy a široká rodina, ktorý mi vytýkajú, že malú nedávame na FB a mnohí ju ešte ani nevideli. Moja mama kade ide, tade by malú vláčila, lebo každý jej vraví, aby malú doniesla.
Jednoducho už roky udržiavam kontakt iba s niektorými ľuďmi, dokonca mnohí z rodiny ani nevedeli, že mám dcérku a nemyslím si, že moje dieťa je na Slovensku nato, aby ju teraz obzeral.
Ako sa brániť, príp. čo by ste robili vy na mojom mieste?

lienka_1

ahoj, podla mna robis dobre ze na FB nedavas fotky malej, ja by som to tiez velmi striedmo zverejnovala keby to bolo moje dieta. a co sa tyka mamy, tak s tym asi vela toho neurobis. proste babky su uz raz take....hlavne nech jej to vydrzi to strazenie, ked budes v buducnosti potrebovat :)

XX_1

Nejedná sa konkrétne o celú rodinu. Samozrejme sú takí, s ktorými udržiavame kontakt, ale máme aj takých, ktorých takmer ani ja nepoznám a teraz zrazu každý ťahá našich, aby prišli aj s malou. Ja s malou práveže chodím medzi ľudí, ale jednoducho nie som ochotná chodiť k takým, ktorí o mňa doteraz nejavili záujem, prípadne mňa a mojej rodine doteraz robili napriek.
Mama by však malú najradšej brala všade, kto sa im teraz ozve, alebo koho stretnú.

Lollka

Tvojs rodina ani nevedela ze mas dcerku? No mate fakt divne rodinne vztahy. Nepovazujem za uplne najlepsie zamykat sa s dietatom doma a tvarit sa ze ini ludia neexistuju, dokonca odmietat dieta zoznamit so svojou rodinou. Teraz nehovorim o fb, to je samozrejme blbost, ale nevidim dovod preco by dieta nemalo mat pravo spoznat svoju rodinu a oni jeho. Ak sa bude dieta casto stretavat s mnohymi ludmi zvykne si na nich a aj neskor nebude mat problem vychadzat s ludmi. Ak sa druhych ludi budete stranit dieta bude medzi nimi neiste a ustrachane.

smolinkaa 22

Ahoj mila zakladatelka.. no ono to s tymi maminami, svokrami, blizkymi byva tazke ja viem.. koniec koncov ti urcite nechcu zle, chcu sa pochvalit vnucatkom, maju radost ze je, ze prislo na svet, ze je ich.. svojim sposobom.. ale dobre ti tu radili.. je to tvoja dcera, ty si jej mamina, tym padom ty mas pravo urcovat, co sa s nou bude diat, kto ju smie alebo nesmie vidiet a kedy.. bolo by mozno dobre najst a zvolit nejaky kompromis , aby bola aj ovca cela aj vlk syty ako sa hovori.. hadat sa podla mna nema vyznam, skus sa skorej dohodnut s maminou, v pokoji s chladnou hlavou jej predostri tvoj nazor na celu vec, ze je ti neprijemne ked malu okukuju atd, tak ako to ty sama citis, to vies iba ty.. mozno ta pochopi a uz to nebude robit, v lepsom pripade, alebo aspon nie bez tvojho suhlasu.. alebo spolocnym rozhovorom najdete riesenie, ktore bude vyhovovat obom stranam.. inak je pomerne dost zarazajuce, ze v dnesnej elektronikou nabitej dobe sa ludia uz uplne prestavaju rozpravat, nevedia ako nato a pritom tolko nedorozumeni by sa vyriesilo ak by sa v tom vsetci trosku zdokonalili a vratili sa od pisania k rozhovorom tvarou v tvar.. prajem vela stastia nech to cim skor co najlepsie vyriesite :-)

kafe

ako sa brániť? Jednoznačne dať ľuďom najavo, kde sú MOJE hranice toho, čo mi je príjemné, čo chcem a považujem za normálne. To sa ale slušne a naznačovaním nedá, ľudí musíš jednoducho odpálkovať. Možno niekoho urazíš, ale inak to nejde, ak teda takéto správanie nechceš znášať a nechať si kvôli "slušnosti a dobrým vzťahom" skákať po hlave. Čo je podľa mňa blbosť. Povedz si svoje! - Moje dieťa neni cvičená opica na ukazovanie. - Nechcem a nebudem ju dávať na FB, načo? - Šak si vycapte svoje dieťa na FB. A ja si budem robiť čo ja chcem, dobre? Dovolíte mi to, či si mám pýtať povolenie z ministerstva?- Hlavne ľuďom nevysvetľuj, len ich uzemni jednou vetou, usmej sa na nich a debata na túto tému skončila.

To že udržiavaš kontakt iba s ľuďmi, ktorý ti sadli je fajn, tak to má byť. To si drž a nedaj si nabulíkať, že musíš vychádzať so všetkými v rodine, musíš byť iba slušná . Načo to asi tak je dobré? Držím päste a buď pevne, milo asertívna :)

De_nisaK

Ja mám 6 mesačnú dcéru a polovička rodiny a priateliek je urazená, že ešte malú nevideli. Na FB nedávam žiadne jej fotky, dokonca vzdialenejší priatelia ani netušia, že ju mám. Moja mama sa všade rada pochváli vnúčatkom a samozrejme každého prvá veta je, aby ju doniesla. Ja som jej rázne povedala, že aj iní majú deti a nevystavujú ich, nie je to predsa opica, aby ju obzerali. Nikam jej ju nedovolím vláčiť a dokonca nedovolím ani to, aby mi ju vyberali z kočíka ak niekoho stretneme. Na koho to patrilo, tak vie, že je a na koho nie, tak o toho sa nezaujímame.
Moja bývalá spolužiačka si adoptovala malého mulatka a riešili podobné problémy. Každý chcel malého vidieť, vystískať a keďže tiež nemieni malého vystavovať, dokonca FB ani nemá, tak ich pekne poohovárali. Samozrejme ak je s ním v SR a stretnú niekoho, každý by malého iba chytal a potom majú pripomienky, na jeho pôvod. Teraz čakajú bábo, takisto to vie pár ľudí, ale som si takmer istá, že ak sa narodí, budú na malého pôvod klásť takisto blbé pripomienky.
Nerieš známych, nemajú čo malú obzerať. Radšej nech Ťa ohovoria zato, že ju ešte nevideli, než zato, že aká je, lebo každému nevyhovieš.

Mesačný princ

Aj ja by som ich zjedol.

Povedz im, že ak budú robiť z malej výstavnú figurínu, že sa zbalíte a odídete naspäť! Nič iné na takýchto ľudí nezaberá. Alebo sa zober a choď na pár dní ku nejakým známym, aby to pochopili.

Bubliii

Ja to čisto vaše rozhodnutie a kto nechápe, je buď blbý, alebo sa na takého hrá.. Mame jasne vysvetli, ako sa dajú zneužit fotky na webe. A návštevy si môžete zavolať ku vám, nech nevláči všade malú. Inak chce to len čas, ste tu krátko, ste nové tváre, neokukané a ešte aj dieťa, ale daj tomu mesiac dva a už nebudete v centre pozornosti...

nnnuuu

Na čo je ten FB dobrý to asi nikto nevie. Slúži nám ku cti, že sme niekomu zarobili miliardy. Ja už v živote nechcem a nebudem mať FB. Keď byť v kontakte, tak max. s dvomi osobami, ale nie s tisíc akože kamarátmi. Robte ako chcete, ale bude Vám to strpčovať život, kým ho budete mať. Každý len čosi chce, s.ať na nich, debilov.