Dobry den,
zajtra mam ist na lumbalnu punkciu,ale povedali mi,ze budem musiet byt v nemocnici styri az pat dni. Co je trochu problem pre mna.
Chcem sa spytat,kolko dni ste museli byt vy v nemocnici pri tomto zakroku? A myslite,ze pri pouziti atraumatickej ihly by ma pustili domov skor?
Dakujem
Lumbalna punkcia
Prvých 24 hodín nie, ale po tých 24 hod som už mohol robiť, čo som chcel, resp podľa nich som mal chodiť jesť do jedálne - hahaha
Philips:
To nemyslis vazne, ze ti dovolili si sadnut, ja som len na chvilu odbehla na toaletu, lebo som uz nevydrzala, no dostala som poriadny naklad od zdr. sestier, ze vstavat z postele NESMIEM. Musim lezat. Bolesti hlavy som napr. ja nemala, lebo ja zvyknem pit dost tekutin, aj tak bezne (4-5L), tak to mi asi pomohlo, ziadne ine tazkosti.
Ahoooj :-), ja som napr. bola v nemocnici 7 dni, ak si dobre pamatam, no ja som mala dalsie vysetrenia, okrem lumbalky.
Samotna lumbalka je v jeden den, plus dalsich 24 hod., ktorych musis len lezat, bez vankusa, a prijimat veeeeeeeeeeeeeeela tekutin. Cize je to v celku fajn... Nejake dva dni, plus, asi podla roho co zistia z lumbalky a dovod preco ti ju robia.
Domov skor by som sa z tohoto vysetrenia neponahlala. Predsa je to zasah do miechy, a odobera sa tam mozgovomiechovy mok, preto sa tiez nemozes hybat pocas tych 24. hod, ktore musis lezat. Ver, radsej si pockaj tie 4 dni, viem, ze to nie je nic prijemne tam byt, no myslim, ze za zdravie to stoji? God bless you. :-)
Ahoj, ja som tam bol po LP 6 dní s tým, že mi bolo neuveriteľne zle, bolela ma hlava vždy, keď som sa len trochu postavil, jesť v sede nebolo možné.. Áno, ak použijú atraumatickú ihlu, tak to bude lepšie, ale nesľubuj si od toho zázraky.