Lumbalna punkcia

philips

Prvých 24 hodín nie, ale po tých 24 hod som už mohol robiť, čo som chcel, resp podľa nich som mal chodiť jesť do jedálne - hahaha

Gods doughter

Philips:
To nemyslis vazne, ze ti dovolili si sadnut, ja som len na chvilu odbehla na toaletu, lebo som uz nevydrzala, no dostala som poriadny naklad od zdr. sestier, ze vstavat z postele NESMIEM. Musim lezat. Bolesti hlavy som napr. ja nemala, lebo ja zvyknem pit dost tekutin, aj tak bezne (4-5L), tak to mi asi pomohlo, ziadne ine tazkosti.

Gods doughter

Ahoooj :-), ja som napr. bola v nemocnici 7 dni, ak si dobre pamatam, no ja som mala dalsie vysetrenia, okrem lumbalky.
Samotna lumbalka je v jeden den, plus dalsich 24 hod., ktorych musis len lezat, bez vankusa, a prijimat veeeeeeeeeeeeeeela tekutin. Cize je to v celku fajn... Nejake dva dni, plus, asi podla roho co zistia z lumbalky a dovod preco ti ju robia.
Domov skor by som sa z tohoto vysetrenia neponahlala. Predsa je to zasah do miechy, a odobera sa tam mozgovomiechovy mok, preto sa tiez nemozes hybat pocas tych 24. hod, ktore musis lezat. Ver, radsej si pockaj tie 4 dni, viem, ze to nie je nic prijemne tam byt, no myslim, ze za zdravie to stoji? God bless you. :-)

philips

Ahoj, ja som tam bol po LP 6 dní s tým, že mi bolo neuveriteľne zle, bolela ma hlava vždy, keď som sa len trochu postavil, jesť v sede nebolo možné.. Áno, ak použijú atraumatickú ihlu, tak to bude lepšie, ale nesľubuj si od toho zázraky.