Na dne

Príspevok v téme: Na dne
Aniaa

Všetko to začalo v 1.ročníku na SŠ. Predtým som bývala spokojnejšia so sebou aj s okolím no všetko sa to zmenilo po pobyte s mojou už ex spolubývajúcou. Tá ma zničila - psychicky. Jej odmeraný prístup, neprispôsobivosť a zlá povaha mi spôsobovala neskutočne zlé okamihy, na ktoré nechcem spomínať. Odvtedy trpím depresiami, ktoré sa v poslednej dobe veľmi zhoršili. Za posledný mesiac som trpela nie jedným záchvatom nenávisti, záchvatom paniky i zrútenim. Prežívam lebo to cítim ako povinnosť a nie preto, lebo chcem. Sama so sebou neviem žiť, desím sa ticha pretože vtedy mám najhoršie myšlienky a som už zúfala. Vďaka nej som okolo seba "vybudovala steny", a tak nik o tomto nevie a ja to už sama nezvládam. Neviem ale, akoby som tk mala an niekomu povedať keďže kamarátky si myslia,že som " najmenej depresívna osoba z našej partie". Prosím, poraďte mi. Prosím

Mesačný princ

kafe - druhý ľudia na teba často veľmi vplývajú a nie každému útoku sa dá brániť. Hlavne ak je opakovaný.

kafe

to ťa spolubývajúca mučila? Nedokážem si predstaviť, že neprispôsobivosť či odmeranosť druhej osoby ťa doženie AŽ k depresii, zrúteniu.
Vieš, tú stenu si si mala vybudovať vo vzťahu k nej, spolubývajúcej. Ona ti (asi) nejakým spôsobom ubližovala, pred ňou si sa mala brániť a nahodiť hrošiu kožu. Prečo si si vybudovala stenu aj voči ľuďom, ktorých máš rada a oni majú radi teba neviem. Ale je to prvá sprostosť, čo si urobila. Stačí sa porozprávať s dobrou kámoškou, povedať jej všetko a len si vypočuť jej pohľad na vec. Jednak sa ti uľaví, druhak zistíš, že trochu preháňaš a robíš možno z komára slona.
Ak to nedokážeš nikomu povedať, ani rodičia ani kámoška, zostávajú ti kadejaké linky pomoci, ktorých je plná riť, oni ťa už budú navigovať. Prípadne psychologička v škole, alebo sa vypíš na papier a uľav si na papieri. Ale nedrž to v sebe, zdôver sa niekomu a pusti to čo ťa trápi zo seba von.

nnnuuu

Najskôr potrebuješ inú kamarátku, aj tak sa môžeš pokúsiť riešiť svoje problémy. Keď sa vyrozprávaš, tak ti bude istotne hneď lepšie.