Všetko to začalo v 1.ročníku na SŠ. Predtým som bývala spokojnejšia so sebou aj s okolím no všetko sa to zmenilo po pobyte s mojou už ex spolubývajúcou. Tá ma zničila - psychicky. Jej odmeraný prístup, neprispôsobivosť a zlá povaha mi spôsobovala neskutočne zlé okamihy, na ktoré nechcem spomínať. Odvtedy trpím depresiami, ktoré sa v poslednej dobe veľmi zhoršili. Za posledný mesiac som trpela nie jedným záchvatom nenávisti, záchvatom paniky i zrútenim. Prežívam lebo to cítim ako povinnosť a nie preto, lebo chcem. Sama so sebou neviem žiť, desím sa ticha pretože vtedy mám najhoršie myšlienky a som už zúfala. Vďaka nej som okolo seba "vybudovala steny", a tak nik o tomto nevie a ja to už sama nezvládam. Neviem ale, akoby som tk mala an niekomu povedať keďže kamarátky si myslia,že som " najmenej depresívna osoba z našej partie". Prosím, poraďte mi. Prosím
Na dne
to ťa spolubývajúca mučila? Nedokážem si predstaviť, že neprispôsobivosť či odmeranosť druhej osoby ťa doženie AŽ k depresii, zrúteniu.
Vieš, tú stenu si si mala vybudovať vo vzťahu k nej, spolubývajúcej. Ona ti (asi) nejakým spôsobom ubližovala, pred ňou si sa mala brániť a nahodiť hrošiu kožu. Prečo si si vybudovala stenu aj voči ľuďom, ktorých máš rada a oni majú radi teba neviem. Ale je to prvá sprostosť, čo si urobila. Stačí sa porozprávať s dobrou kámoškou, povedať jej všetko a len si vypočuť jej pohľad na vec. Jednak sa ti uľaví, druhak zistíš, že trochu preháňaš a robíš možno z komára slona.
Ak to nedokážeš nikomu povedať, ani rodičia ani kámoška, zostávajú ti kadejaké linky pomoci, ktorých je plná riť, oni ťa už budú navigovať. Prípadne psychologička v škole, alebo sa vypíš na papier a uľav si na papieri. Ale nedrž to v sebe, zdôver sa niekomu a pusti to čo ťa trápi zo seba von.
Najskôr potrebuješ inú kamarátku, aj tak sa môžeš pokúsiť riešiť svoje problémy. Keď sa vyrozprávaš, tak ti bude istotne hneď lepšie.
Skus psychologicke-0949361386.