...veľmi rád by som sa s niekým poradil o zdravotnom stave maminy, ktorá nie a nie priberať....neviem či sa jej dá nejako pomôcť, alebo niečo vyskúšať....koncom minulého roka mala náročnú operáciu ked jej praskol vred dvanástorníka...takmer vykrvácala....stratila 20kg počas dvoch mesiacov....odvtedy nepribrala ani kilo...ako keby sa jej živiny nedostávali do tela....neje ani veľa ani málo...naje sa....ale nič....je navyše psychický pacient....a tam je problém, že nervy ked sú obalené je to pre takéhoto človeka lepšie myslím, ked je vyhudnutí ani psychika mu nejde....budem rád za každú radu názor...
NEPRIBERANIE
...ďakujem za vyjadrenia..prípadne ďalšie...
kup jej traviace enzymy, alebo daj napisat, trebars panzynorm, nech uziva s jedlom a bude jej viac chutit, na nete najdes aj rozne nutridrinky, mozes aj tie, podporit travenie treba, lebo je oslabene, ani probiotika niesu na skodu, moznosti je milion
obalene nervy???? to o čom točíš....???
psychiatricky pacienti, sa laduju natidepresivami, je im jedno ako vyzeraju vdaka liekom im je vsetko u riti,... a tie lieky zvysuju chut do jedla, zadrziavaju vodu atd...
tak napriklad moja matka je obezna a uz jej zacala noha puchnut, tromboza to istí.... pohyb ma minimalny, nepracuje, je psychiatricky pacient, iba spí a žerie.... ale ona vzdy bola vypasená, nestarala sa o seba...
pokial tvoja matka vládze sa hýbať je to OK...
prípadne mozes riesit s Dr. Nutridrinky... niekomu pomozu, priberie z nich... su fajne, rozne prichute na vyber...
hlavne aby mala zdravu stravu, vela zeleniny, ovocia... to je najdolezitejsie,... a nie nejake prazdne tuky...
...Dákujem za reakciu....lekári neurobia ani o 1 milimeter viac ako majú, takže si info zisťujem sám , keď sa dá....lekári to nevidia širokospektálne....napr psychiater rieši svoje....chirurg svoje....ale tento pohlad nestačí,....treba to vidieť spolu...a na to nikto nemá čas a chuť...
Ahoj, a čo na to hovoria lekári? Pre takto chudých pacientov sa dajú predpísať nutridrinky, aj anorektičky to berú. Jeden drink je ako jedno jedlo, takže stačia dva tri denne a obsahujú cukor, proteíny atď. Dá sa to asi kúpiť aj bez predpisu, skús sa opýtať v lekárni, ale takto konkrétnu značku neviem, Moja babka má 37kg a dostáva okrem tohto aj také výživové pudingy.