odchod od rodicov

Príspevok v téme: odchod od rodicov
29stevo

mam 38 rokov momentalne byvam u rodicov teda rodicia maju dvojgeneracny dom oni byvaju hore a ja dole.Asi pred 15 rokmy ma mama prinutila aby som si prizemie zrekonstruoval aj ked som tu v zivote zostat nechcel a chcel som sa osamostatnit este ako som prisiel s vojny chcel som ist prec ale mame sa to akosi podarilo aby som spravyl co chce asi vedela ako na mna :-) ze vsak to budem mat to iste ako na byte ze budem tam byvat sam dole a oni hore .Dost penazi som vrazil do to tohto domu okna kurenie podlahy nabytok kupelna bolo toho proste dost.Ale potom som si povedal ok super vsak nemusim brat hypoteku budem mat byvanie, mam este jedneho bratra o 10 rokov mladsieho on ostane hore a ja dole.Teraz som slobodny aj ked som mal nejaku tu vaznu znamost ale teraz si uzivam slobody a je mi fakt super :-) ale to je teraz jedno.Samozrejme nikdy to nebolo ako na byte stale to bolo ako u rodicov,ale na to som bohuzial prisiel az neskur.Len teraz je dost vazny problem.Otec sa velmy zmenil..Stale len nadava ponizuje ma je fakt neprijemny.Clovek pride s prace utahany ako blbec ked 8 hodin beha na linke uz ma pre mna robotu a to den co den nic ine neroby len rozmysla aku robotu my dat aby som nemal volno ziadne stale ma nuti makat v zahrade kopat je mu jedno aj ked je vonku 38 stupnom aj ked sa celi spalim od slnkanemu na tom nezalezi len ja mam s tym problem ze mam zdravotne problemy s platnickamy a ked som troska dlhsie zohnuty tak sa uz viac nevyrovnam a mam dost neprijemne bolesti a stale som na liekoch potom a skoncim na marodke.Uz som to ja neviem kolko krat otcovy povedal ze mi to nestoji za tej trocha zeleniny aby som potom mesiac bol na marodke ze ja si tie 2 vrecia zemiekov a nejaku tu zeleninu kupim na zimu.Proste raz my stacilo uz 7 mesiacov marodky co som si daval platnicky do kopy co som nemohol s postele vstat a na nohach ustat vtedy som prisiel aj o zamestnanie aj ked to bolo zo zdravotnych dôvodov s odstupnym.Ale nastastie mi asi po roku volali s firmy ako som na tom zdravotne ci sa nechcem vratit ja som bol na tom v pohode len si musim davat pozor na seba tak ma zobrali naspet.Uz tam makam treti rok znova.Co som fakt rad .Len otec stale po mne utoci nadava mi ked nechcem nieco spravyt hned okamzite ako to povie.Minule buchal pestou o stôl ze on je 100% clovek on nikdy nijaku chybu nespravil krical po mne ze ja niesom nic naco je taky clovek na svete ako som ja ze niesom absolutne na nic on je tam pan a ja ho musim posluchat na slovo to kvuli tej zahrade co chcel aby som isiel kopat.Vykrika po mne blbu a ja neviem co vsetko som.Ked pridem domov v noci s prace s pobednej a mam na druhy den volno clovek si chce troska pospat on zacne po mne kricat ze som ako princatko ze ja spim a robota stoji kolko roboty uz mohlo byt spravenej.Stale ma pozoruje kazdy muj pohyb rukou kazdy krok co spravym dokonca teraz si kupil dalekohlad a on je schopny ma sledovat aj dalekohladom ked som vonku a nieco robym samozrejme sleduje aj susedov co robia dalekohladom aby dobre videl .Asi pred desiatimi rokmi som si spravil vodicak par krat som jel s otcom od vtedy som za volantom nesedel co ma psychicky zdeptal ked som napriklad nezaparkoval na prvy krat na parkovisku musel som si cuvnut a znova najet alebo skapalo mi to pri rozjazde co sa da samozrejme naucit chce to len trocha praxe stale mi chytal volant ked islo oproti auto nesmel som nic predbehnut skarede mi nadaval blbu ze ja vzivote jazdit nebudem ze nejsem na nic, nic neviem ono ma tak dokazal zdeptat ze som viac za volant nesadol uz je to 10 rokov.Este stale mi to vyhadzuje na oci ako som na nic nekokazem ani na aute jazdit ani v zivote nebudem a to iste zacala robyt aj mama ze pri prvom rozjazde porad do niecoho vrazim jak v zivote nemozem sadnut za volant.Este ja neviem pred kolko rokmy som isiel k nemu na brigadu lebo on je murar teraz uz na dôchodku a ja som tiez murar .Nieco som proste nevedel tak som chcel aby mi to ukazal a naucil ma to predsa on to robí celi zivot to bola moja celozivotna chyba asi takych blbu asi ani neni na svete.Proste ma zhadzoval pred celu partiu aky som blb sprosty ze nic neviem ze vsak mam maturitu tak by som mal vsetko vediet ako niejsem na nic krical na celu stavbu co vies co vies poslal ma do pi...... a zobral my co som mal naradie v ruke poslal ma tehly nosit a spravyl si to sam.Chlapi pozerali fakt po nom co to vlastne roby vlastnemu synovy.bolo to fakt neprijemne pred celu partiu to ponizovanie.Ono staci ked vojdem do miestnosti okamzite zacne zo mna liat ako sa potim dlane mam ako keby som ich do vody namocil.Teraz by som chcel ist do autoskoli ze si zaplatim kondicne jazdy a postavim sa vsetkemu tej depke co mam s auta a prekonam ten stres strach a ja neviem co vsetko este,ale otec stale po mne utoci ze to je zbytocne zhadzuje moju semadôveru ze aj tak na to nemam.Proste uz mam toho ponizovania dost ja som dospelí clovek som si povedal chcem odejit prec ze si zoberem hypoteku a kupim si nejaky jednoizbovy byt popripade garsonku a zacnem uplne od zaciatku zit vlastny zivot a nie zivot rodicov.Roky utekaju a povedal som si preco by som sa mal nechat stale ponizovat ved som taky isty clovek ako bars kto iny.Len mama dost tazko ten odchod znasa bojim sa aby sa jej nieco nestalo lebo je chora ma problemy zo srdcom a ma rakovinu a ten stres jej pri tejto chorobe fakt nepomoze,ale na druhej strane musi clovek hladiet aj na seba na svoj zivot tak fakt neviem ako to spravit ako ju na to pripravyt aby som jej po zdravotnej stranke neublizil.Uz my momentalne aj bratr nadava ze preco jej take nieco rozpravam ze ci chcem aby sa jej nieco stalo .Chce aby som tu ostal pokial mam zije ,ale som mu povedal ze ked ma mama rakovinu neznamena ze zomrie a klidne moze zit niekolko rokov co jej samozrejme prajem ja sa nenecham ja neviem kolko rokov terorizovat otcom a nebudem predsa cakat kedy zomrie mama aby som mohol odejit s domu,ale clovek zase nemoze odejit bez slova proste som jej to normalne povedal.Aj ked ona sama povedala ze otcovi uz vadi ze tuna aj dychame vadi mu ked si polozi na parapet krizovky ked si polozi na mikrovlnku lieky alebo nejake papiere fakt krici na celu kuchynu ze jej to vyhadze von tam to nema co robyt vadi mu ked zaspinim dva taniere alebo on si vary nejaku klobasu na ranajky a ja si potom idem uvarit nejake parky a nevsimnem si ze je kastrol vonku a vytiahnem cisty to nestoji za to co stvara a pri tom to je jedno lebo to ide do mycky a to je uplne jedno ci tam je o tanier a kastrol naviac.Momentalne chodim jest k rodicom a davam im peniaze aj ked fakt casto varim ja lebo mama beha po lekaroch.Nedajboze ked si zoberem nejake klieste alebo srobovak a nedam to potom na presne to iste miesto kde som to zobral to roby bordel na celi dvor pri tom staci ked to dam len o par centimetrov vedla.proste on si bol isty ze tu ostanem byvat a moze si robyt so mnou co len chce nadavat mi terorizovat ma ponizovat ze aj tak tam ostanem.mal niekto takyto problem ?ako ste to riesili .FÚÚÚ poriadne som sa rozpisal :-)

Bubliii

Nečítala som celý román. Ale vážne si v 40tich rokoch nesvojprávny, že nevieš povedať NIE a žiť si vlastný život?!