Dobry den, velmi dufam ze sa tu najde aspon niekto kto sa trochu vyzna v zakone alebo aspon by mi vedel priblizne poradit. Som chalan 18rokov a chcem ist so svojou priatelkou do prahy na dovolenku. Lenze ked som to oznamil rodicom tsk ti stym vobec nesuhlasili.. tvrdia ze spat mimo domu mozem az po 25ke a potom mi povedali ze ak tam snou budem chcet nadalej ist tak namna zavolaju policiu a nahlasia ze som im nieco ukradol aby ma zadrzali a dovolenka prepadla. Bojim.sa toho ze to myslia vazne lebo uz minule ked som.chcel unej prespat tak volali policiu a povedal ze som.sfetovany. velmi vas prosim o radu ze ako sa zachovat a ako by toto mohlo skoncit... :(
Na divolenku ta nepustime!
mas zjavne rodičov ktorí sa riadia:
"kym budeš pod nasou strechou budes robit to čo ti mi povieme!"
jedine čo ti ostáva je mat u riti ze su to tvoji rodicia, kedze oni ta maju tiez u riti a asi to v gebuli nemaju v poriadku, ked ti chcu dojebat zivot takym sposobom ze ta budu nahlasovat na policii a nedajboh tam budes mat do buducna zaznam s cim mozes mat potom problem sa zamestnat v niektorých profesiach...
takze:
tak ako ti tu niekto radil... chod na policiu a normálne im povedz ze máš doma problem,
-obmedzovanie osobnej slobody
- vyhrazanie, zastrasovanie
-kryve obvinenie... -ze si nafetovany, ze si niečo ukradol
alebo nevieme ci si uz skoncil skolu...???? (ucnovka)
alebo este mas rok do maturi...?
hned po skole , po maturite si rychlo vyhliadni robotu niekde v BA vo VW, kde je aj ubytovanie.. a vypadni z domu! lebo inak to nepojde...
ked su taki prasteni ze na vlastne decko si budu policiu volať...
Nuž, na divú Lenku by som ťa ani ja nepustila, ale povedz: kto ti dovolenku financuje? Školu si už skončil? Už ti nebude treba platiť intrák, jedlo, oblečenie, bicykel, nájomné a všetky tie ostatné veci? Strávil si júl na brigáde, aby si sa rodičom odplatil za to, že sa o teba starajú, keď už máš tých 18 a si vlastne dospelý?
Zrejme chápeš, kam mierim.
Druhá vec je správanie tvojich rodičov, ale ak u vás takto dlhodobo viazne normálna komunikácia, že sa jedna aj druhá strana musí uchyľovať ku klamstvám a vydieraniu, keď chce niečo dosiahnuť, tak to na internete nenapravíš. Zamysli sa nad tým, normálne si spolu s rodičmi sadnite a dohodnite sa. Ich vyhrážky sú protizákonné, ale ani tvoj postoj nehovorí o vzornom charaktere. Ak budete proti sebe bojovať takýmito zbraňami, tak to dopadne zle - pre teba aj pre nich.
A tak to mas blbe
Pred dvoma tyzdnami cca :)
kedy si mal 18?
No dobre len pokial policia pride v den odchodu tak nam prepadne autobus :/ a dost sa bojim toho ze toto policiu nebude zaujmat ze oni budu chcet najskor 5hodin vyplnat hovadiny a potom ma dalsich 5hodin vypocuvat :D
XD Rodicia nadovsetko XD