Psychika a krámy

Príspevok v téme: Psychika a krámy
Lenka031

Dobrý deň, môj problem spočíva v tom že pár dni pred menštruáciou (2-7 približne) mám takú náladu, že neviem či mám utekať za psychiatrom alebo to je normálne ale už mi to normálne nepríde. Ja viem že skoro každá žena má také problémy ale ja sa dostanem do takých depresií že mi nič nedáva zmysel nechcem ani vstať z postele a všetko čomu sa venujem jednoducho zahodím niekde preč a celé dni buď len spím alebo plačem a často si nemozem pomôcť. Aby to nebolo málo väčšinou sa este pri nejakej príležitosti pohadam s niekým koho mam fakt rada a reagujem na vsetko úplne neskutocne zle.. Uz neviem co mam robit vsetci mi hovoria ze to je normalne ale ja sa citim tak ze chcem umrieť a to doslova. Nedokopem sa v tie dni k žiadnej normálnej cinnosti a ked aj ano tak sa na to v polovici vykašlem alebo sa rozplačem. A ja sa nepobazujem za leniveho človeka, jednoducho len na mna pride taka depka ze nevidim zmysel absolútne v ničom a môžem si 100x povedať ze preboha spamätaj sa ale nic nepomaha. Je to dosť na prd ked jeden cely týždeň zo štyroch nie som schopná ani sa postaviť ráno z postele a to doslova už ma to nebaví. Máte to tak aj vy alebo potrebujem nejakého psychológa?

WHISPER

je to normálne vramci PMS...
ale ludia sa od zvierat odlišujú schopnosťou sebaovladania...
ja tiež mam nervy ale druhí ludia to na mne nevidia,
nevybijam si nervy na ludoch...

si pusti pesnicku oblubenu alebo neviem, spievaj, tancuj...
kazdy ma niečo čo mu pomáha...

a tiež a teda hlavne! životospráva! je tam toho aj na nete popísané,
že životospráva ovplyvnuje resp. zmiernuje priznaky PMS.. ked je zdravá životospráva...

ked máš nervy chod si zabehať, nejakym sposobom dostat to zo seba.... lebo nevieme či nechodiš do roboty, ze si mozeš dovolit tyzden ničnerobiť a len spať,..

sú rozne čaje na ukludnenie, vyživove doplnky, Mg B6,
tiez orechy, banány su idealne na stres,... slnecnicove semiacka, tekvicove...

Bubliii

Lenka, za všetko môžu hormóny. Hormonálna hladina sa mení, ako sa blíži menštruácia a môže to vyústiť do rôznych pocitov. Plač, smútok, hnev, až agresia.. prežívaš proste PMS, čo má skoro každá žena, a každá to prežíva inak. Niektoré bolí hlava, iné prsia, mňa napr strašne nohy (čo je hrozné, lebo som na nich celý deň..). Ide len o to, ako to ty zvládaš, môžeš vyskkúšať prírodné prípravky, alebo zvýšiť príjem vitamínov, zdravšia, ľahká strava.. ja vtedy napr aj zle spávam. horšie si pamätám, no prežívam ozaj široké spektrum príznakov. Ale ke´dže chodím do práce, nemôžem si dovoliť týždeň sa tam sťažovať, že ma všetko bolí, ale musím makať. Neužívam žiadne lieky.
Psychológ ti podľa mňa nepomôže, musíš to proste prijať a naučiť sa s tým žiť alebo sa poradiť o lekára, aké doplnky zaradiť do stravy.