Andulky sa bijú. Čo s tým?

Príspevok v téme: Andulky sa bijú. Čo s tým?
Tanaree

Zdravím, potrebovala by som poradit ohľadom anduliek. Priblizne pred týždňom sme v aute na dvore našli andulku. Keďže sme mali klietku po predchádzajúcich andulkach, dali sme ju do nej. Podľa sfarbenia ozobia (a internetu, veď nie som odborník na vtáky) sme zistili ze je to mlada samička. Tak sme sa rozhodli jej kúpiť kamaráta. Kupovali sme ho vo zverimexe a podla sfarbenia ozobia som si overila že je to samec. Je o dosť starší ako ona a aj väčší. No problém nastal keď sme ich dali spolu do klietky. Samička ho neznáma, stále naňho útočí zobakom. Myslíte že to časom prejde? Sú spolu síce len krátko ale čakali sme trochu menej agresívne privítanie z jej strany. Takže by sme chceli vedieť či to časom prejde alebo bude lepšie ich oddeliť, poprípade či by sme mohli nejako dopomôcť k tomu aby sa spriatelili. Ďakujem za každú radu!

Mesačný princ

to sú mi rady...omg

Zvyknú si, ak ich tam máš krátko, tak sa nemôžeš čudovať. Možno sú to dvaja samčekovia ale ten druhý je ešte nevýrazne sfarbený, pretože je mladý. Podľa mňa treba počkať. Ak si nezvyknú, tak treba venovať nejakému chovateľovi.

Alebo ich rozdeľ a samičku skús dať do nejakej inej klietky. Ak nemáš, tak hocikto má doma. Dokonca aj v zberných surovinách často nájdeš.

Nechaj klietky pri sebe a počkaj taký mesiac. Uvidíš, ako budú reagovať.