Vzťah: ja OCD, on BAP. Čo robiť?

Príspevok v téme: Vzťah: ja OCD, on BAP. Čo robiť?
Zuzana2245

Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Pred časom som sa cez net spoznala s jedným chalanom. Pripadal mi trochu skúpy na slovo, ale brala som to tak, že možno je len hanblivý. Keďže medzi nami boli sympatie, tak sme sa začali stretávať a zbližovať sa. Bol (a je) mi sympatický a nielen to. Kdesi v mysli sa mi stále vynárali myšlienky, že niečo nie je v poriadku. Keď sme boli spolu, usmieval sa, ale bolo vidieť, že je to nútený úsmev, že ho niečo trápi. Nakoniec mi vravel, že sa lieči na bipolárnu afektívnu poruchu (starý názov je mánio-depresívna porucha). Dobre, je chorý, nevadí, sú horšie diagnózy. Problém však je, že ja sa roky liečim kvôli obsedantno-kompulzívnej poruche. Prejavujú sa u mňa hlavne obsesie (aj samovražedné), kompulzie minimálne. V podstate ide o obsedantný syndróm. Otázkou, či sa s ním dať dokopy a vytvoriť pár. Nechcem sa s ním zahrávať ani mu dávať zbytočne nádeje. Obaja máme po 30-tke. Neviem čo robiť. Mám obavy z toho čo bude, ak sa u nás objavia depresívne stavy súbežne. Mám obavy aj z toho, či takýto vzťah prospeje obom stranám. Čo urobím, ak sa pohorší jemu a čo bude ak sa pohorší mne? V dôsledku našich ochorení nechceme mať deti. Neviem však, či by sme zvládli taký život. Ak máte čo i len podobnú skúsenosť, prosím, podeľte sa s ňou. Vopred všetkým ďakujem.

jajaa2

To mi je jasné, že to pravdepodobne rieši viac ľudí, ale ja tu písať o tom detailnejšie nechcem. Ale môžem napísať aspoň tak všeobecne, že môj názor je, že by som do takého vzťahu išla a skúsila to keď sú v tom city. Dlho som mala skôr opačný názor, ale veď každý vzťah je predsa iný a nieje to o dávaní nádeje, lebo nikto nevie či to klapne alebo nie. Veď aj každý človek je predsa iný a človek je oveľa viac ako jeho choroba, či už psychická alebo fyzická.

jajaa2

Ahoj, tvoja téma ma zaujala, keďže si aj ja kladiem podobné otázky ako ty..A tiež mám okolo 30tky. Chceš popísať cez mail? Ak hej, nechaj kontakt.