prosim vas, poradte mi! zacala som nosit kontaktne sosovky, pretze nevidim dobre do dialky..povodne su vlastne mojej mamky, ale ona ich nepouzivala, tak som si ich dala na oci ja..Su 1,5 -ky.
Mam vsak pocit, ze po asi par tyzdnoch sa mi zrak o nieco zhorsil..okuliare som nenosila predtym..je to len subjektivny pocit, alebo sa naozaj moze jednat o zhorsenie? velmi pekne dakujem za odpovede!! :-)
zhorsuju kontaktne sososvky zrak????
Tak píše, že jej manka ich nepoužívala, ale ajtak :D
najprv treba isť ku očnej kde ti zmeria zrak zadarmo!
a nie že nosiť kontaktne šošovky tvojej mamky...
prevracia sa mi žaludok a je mi na grcanie z teba!
hygiena ti asi vela nehovorí...??? davať si do oka niečo čo mal v oku predtym niekto iný...? jdu blejt velebnosti...
jasne ze ti pokazia zrak ... okrem toho možeš do oči dostat nejaku infekciu resp. pliagu... fuj!
Pises, ze si predtym okuliare nenosila a v inom prispevku zase pises, ze potrebujes tiez -1,5D ...
To si ako zistila, a kedy ? Ved zrak sa vekom a casom meni, preto sa robia pravidelne konroly oci a preto je mozne, ze Ty potrebujes ine dioptrie.... Taktiez oci sa nekoriguju iba dioptriami , su aj ine choroby oka kde sosovka musi mat aj iny tvar napr. pri astigmatizme a nie iba - + dioptrie.
Pokiaľ si mladá a máš len 1,5-nevieme či do ďaleka alebo blízka, to sa može aj strait.Načo sú ti kontaktné-to sú malé dioptrie a okuliare sú pre oči lepšie.Kontaktné nemožeš nosiť od nevidím do nevidím-to je neprirodzené.
Teraz sú krásne okuliare.Cvič očami aby sa i zlepšil zrak.
Do 1dioptrie sa ani nedávajú okuliare ani kontaktne pokiaľ viem.Ked si si merala mohla si mať indispozíciu.
Tak prepáč, ale vyznelo to tak, že si :D Podľa mňa nezhoršujú, maximálne tak, že ak si ich vyberieš tak chvíľku vidíš úplne zle a ťahajú Ťa oči :D
ale vsak ja mam prdpisane okuliare na 1,5 ako mamka..mame rovnaku poruchu zraku..takze prepac, ale prepnuta nie som :-)
Si kompletná ? Dávať si do oči kontaktné šošovky, ktoré nepatria Tebe a neboli Ti predpísané ? Utekaj na očné vyšetrenie a uvidíš, možno potrebuješ slabšie...Inak ja keď si dám dole okuliare, tak vidím strašne zle ale po chvíli sa to upraví trošku....