Prosím o radu a názor, ako sa zachovat v krizovych situaciach na pracovisku, ked pracujete spolu s manželom.
Pričom manžel je vlastnik a zaroveň nadriadeny. Konflikty sa stupňujú, určil mi na zodpovednost oddelenie s 3 kolegynami. Zaroveň dava pokyny kolegyniam mimo mojej nepritomnosti a potom odo mna vyzaduje, aby som o vsetkom vedela a ich aj riadila. Obchadza ma a potom to spôsobuje, ze neviem o urcitych nariadeniach, ktore im povedal a mne uz nie. Niekedy pouzije pre mna take slova, ktore ani nahodou nepatria na pracovisko pred podriadenymi. Zosmiesni ma ale pritom mne vytyka, ze sa nespravam spravne a reagujem na vsetkych povysenecky. Ja si to nemyslim, ale ak mam brat zodpovednost za cele oddelenie, nemôze ma pred nimi zosmiesnovat ani sa na mne vyburit, ze nieco neurobili. Proste on si ziadnu chybu neprizna a doma sa o tom vôbec nebavime, pretoze si nic neda vysvetlit a zbytocne by sme sa pohadali. Vlastne doma sa vobec nerozpravame. Uvazujem o manzelskej poradni, ale neviem ako ho tam dostanem. Som na vazkach, či firmu opustit a radsej si najst zamestnanie inde. Neviem ako to vyriesit. Dakujem za akykolvek nazor.
Manželia v praci
Otázka je či je vlastníkom pred manželstvom alebo počas manželstva.Preto zrejme tam do toho si asi kecaju
navzajom.Asi ona prišla neskor, keď nieo bolo zabehane.Ale isť do manželskej poradni asi by ho porazilo-bude hovoriť o jeho ich firme.
Otázka je či je vlastníkom pred manželstvom alebo počas manželstva.Preto zrejme tam do toho si asi kecaju
navzajom.Asi ona prišla neskor, keď nieo bolo zabehane.Ale isť do manželskej poradni asi by ho porazilo-bude hovoriť o jeho ich firme.
preto nieje dobré ak partneri či manželia spolu pracujú v jednej robote. Či už ide o spoločné podnikanie alebo ide o prácu v jednej organizácií.
Trávite príliš veľa času spolu a už si začínate liezte na nervy. A takto sa to prejavuje. Ste už sebou presýtení navzájom jeden druhým. Potrebujete od seba prestávku. Toto som zažil keď som bol v zahraničí s frajerkou. Boli sme tam spolu skoro pol roka a už sme si po dvoch mesiacoch neskutočne liezli na nervy. Boli sme spolu v práci osem hodín, potom na ubytovni, trávili sme spolu aj vychádzky kedže sme boli v zahraničí a nemali sme tam kamarátov. Treba si dať od seba prestávku.
Asi by pomohlo keby ste sa zamestnala v inej práci. Tak by ste si jeden druhého viac vážili aj spoločné trávené chvíle. A tak keď ste spolu v práci a potom aj doma už sa ani nemáte o čom spolu baviť a obchádzate sa. Veľa párov sa už kvôli tomu rozišlo. Presýtenie jeden druhého je častý dôvod na hádky a rozchody.
Dal Vam funkciu nadriadenej lebo ste jeho manželka/to je plus/-ináč by ste sa urazili.Lenže on by to riešil po svojom-myslí si že lepšie.Mali ste sa predtým dohodnúť,čo chcete-radšej by ste boli podriadená?On má svoju víziu ako prosperovať.Stačíte na tie tri kolegyne?
Doma spolu na pracovisku spolu-jasné že to škrípe, nie ste obidvaja na takéto zrelí
Tato tema je asi vymyslená-pretože nikto z takého pracoviska by to sem nešiel riešiť.Na to sú iné .
Manžel sa sprava tak ako by bol doma, myslí si že si domyslíte lebo sa poznáte a myslí, že by ste to mali vedieť.On si to neoddeluje,ani to nevie-ani vy lebo sa neviete povzniesť nad jednaním s kolegyńami z jeho strany.Mate pocit že k nim sa správa lepšie-k nim si to dovoliť nemôže ani on ani vy -čo vy si poviete medzi sebou.Sú to cudzie ženy.Ako sa vy správate ku kolegom k mužom?Asi je to jemu jedno.
Nevieme kde je zakomponovaná v akom podniku tato situacia.Lebo bežne spolu manželia pracuju a vedia to.
Zrejme si myslí že by ste mali vedieť-o veciach ktoré píšete a týkajú sa prácí-vy mu to musíte povedať vysvetliť čo sa vám nepáči-zrejme nechape,čo vám vadí.
Myslenie ludí na pracovisku je asi také že si už nemusia dopodrobna pamatať čo sa presne dialo deň predtým-rýchle riešenia.Vymažú to s pamäti-pre mužov je takéto niečo nepochopiteľné-blbosti.
Ak je to pravda tento portál nie je na to vhodný-ani muž by s tým nesúhlasil.Pracovisko nie je domácnosť-preto to tak je- a plno ľudí to nevie zladiť-čo je normálne-nebudeme sa správať že sa nepoznáme-asi to pre vás nie je vhodné.(:Žiarlite.Mate pocit že vás ponižuje a knim sa správa lepšie.
Je ťažke pracovať s príbuzným.
Práveže, mňa to zaujíma.. lebo sa to môže stať každému z nás, hoci osobne poznám málo párov, čo spolu aj pracujú, to nevylučuje že mnoho manželov má napr spoločné podnikanie, web a podobne. Čo ja poznám, klape im to, dokonca majú povešané fotky detí a pod :)
Poradňa nie je zlý nápad a pokiaľ firma tvojím odchodom nepadne, určite by som čo najskôr odišla, aj tebe zmena prospeje
fejk tema - ciel nadavat na muzov - zbytocne reagovat
Dobry den,
mrzi ma situacia v akej ste sa prave ocitli. Ono to je tak, pokym si Vas manzel neuvedomi jeho nevhodne spravanie voci Vam, tak nepomoze ani zmena prace. Ta manzelska poradna mi pride ako fajn napad a takiez aj zmena prace. Pre Vas to bude len dobre, ked zmenite prostredie, nebudete mat ako nadriadeneho svojho manzela a uvidite sa spolu az vecer. Snad sa komunikacia po celom dni stravenom oddelene zlepsi. Ale ako som vravela na zaciatku, v prvom rade musi chciet aj Vas manzel.
Drzim palce.