Vložka v zube, čo potom?

Príspevok v téme: Vložka v zube, čo potom?
Skarlet

Dobrý deň, chcem sa opýtať asi pred mesiacom mi dávali do zubu bielu vložku, no ešte pred tým mi vyvŕtali a vopchali mi tam nejakú ihlu. Nemala som to vôbec umrtvené nič a proste mi tam dala ihlu a vybrala. Tak som sa striasla, že mi až slzy vybehli, strašne to bolelo. A potom všetkom mi zubárka povedala, že mám zapálený nerv. Tento štvrtok idem k zubárke a strašne sa bojím čo mi bude robiť a hlavne či mi tam bude dávať zasa tú ihlu. Viete mi prosím poradiť?

WHISPER

tak ako ty nevieš s akym problemom si tam šla?
pravdepodobne ti vyberala nerv, mozno..
tak boliet by ta to uz nabuduce nemalo...

ja ked si davam vyberat nerv lebo ma boli nejaky zub tak hned vo dverach hovorim ze umrtvit a vybrat nerv...
čiže ja hovorim Dr. čo mi má robiť :-D

neviem ako ty to máš... že nevieš čo doktor s tebou robí...
zvyčajne to zvyknu dopredu povedať..

alebo pýtať sa ? nič? nezaujima ťa to..?

včera som bola aj ja u zubára, jeden zub sa mi zlomil tak mi zaplomboval a na druhom zube malý kaz, ukázal sa že je hlboký tak mi dal tiež vložku do neho a o mesiac mám prísť a daju mi plombu...

celebrita FB

Vlozka a vlozka - to je rozdiel. Nepises, o aku vlozku ide. Existuje takzvana lieciva vlozka. To je vlozka cistobielej farby, ktora sa vyznacuje charakteristickym zapachom, ze smrdi ako nejaka skorica zmiesana so smradom nachadzajucim sa v zubnej ambulancii. Takuto vlozku zubar po niekolkych tyzdnoch vyberie a vymeni za plombu.
No okrem takejto takzvanej liecivej vlozky existuje aj vlozka na odumretie zuba. Zubar vidi, ze kaz je hlboky a zasahuje do nervu, tak vyvrta velikansku dierisko a tam napcha taku vlozku. Nejaky cas musi pacient s tou vlozkou byt, potom mu ju zubar odstrani, odstrani aj nervy, urobi osetrenie korenovych kanalikov, potom da korenovu vypln a plombu (moc drahy zakrok). Velmi casto sa u pacienta majuceho v zube vlozku na odumretie vyskytuju v case chodenia s touto vlozkou neznesitelne bolesti, ze pacient nevydrzi do terminu stanoveneho zubarom a zavita na pohotovost so zufalym zelanim, ze si chce dat zub vytrhnut. Tak mu ho vytrhnu a ma pokoj. Zatial, co ta druha vlozka, cize ta lieciva, bolest nesposobuje, iba zvysenu citlivost na studene napriklad, ale ta je pomerne slabucka a znesitelna. Toto s tou vlozkou na odumretie zuba je totalne zastarala metoda, ktora sa vo vyspelych krajinach uz takmer ani nepouziva. Dobry a sikovny zubar zaujimajuci sa o inovacie v zubnej medicine dokaze hlboky kaz zasahujuci do nervu osetrit bezbolestne pri jednom posedeni. A vlozku na odumretie zuba vobec nepouziva. Namiesto toho pouziva supermoderne pristroje, ale to je uz o inom...

HKJR

POvedz jej že nech sú jemný. Ktorý je to zub?potom sa asi zablombuje.Ale su članky, že teraz su také blomby, že netreba vložkovať,priamo zablombovať.Nechce aby bola väčšia platba?

Mesačný princ

Ak sa ti snaží len preliečiť ten nerv, tak to budeš cítiť opäť.

Dopredu sa spýtaj a daj si to poprípade umrtviť.

philips

Predpokladám, že ti bol do zubu vložený aj toxavit, ktorý ti zub definitívne zabije a spôsobí odumretie nervu. Následne nasleduje čistenie kanálikov a ich zaplnenie, takže áno, ešte ti tam bude dávať ihlu, avšak už by to bolieť nemalo.