môj partner je priveľmi žiarlivý, som si toho vedomá, napriek tomu som s ním, lúbim ho ako nikoho ešte..
problém je v tom, že ma to začína priveľmi dusiť, umelo živí tú žiarlivosť bez nejakých racionálnych dôvodov, vymýšľa si podnety, na ktoré žiarlivo potom reaguje...posledne mu vadí, ked niekde sedíme a ja sa inam zahladím, pozriem viac krát, ale nie preto, že sa mi ten dotyčný páči, no on si automaticky myslí že na niekoho pozerám, lebo sa mi páči..neviem už čo s tým, viem že jediné východisko je rozchod, no je to pre mňa strašne ťažké ukončiť, nakoľko po iných stránkach mi je s ním veľmi dobre...zmení sa takýto človek vôbec niekedy, pomôže mu nejaký psycholog?? nikdy som ho nepodviedla, zaujímam sa len o neho, no on to nevidí, stále si domýšľa nejaké veci, že sa mi páčia druhí a podobne, len preto že sa na nich napríklad pozriem
žiarlivosť
Moja, nezmeni. Rada by som ti dala nadej. Kedysi som tak tuzila dostat nadej od psychologicky, s ktorou som sa o takomto partnerovi rozpravala, lebo uz ma to ubijalo. Povedala mi rovno, ze to raz skonci rozchodom. Vydrzala som este par rokov, ale cloveka nemozes sputat a cakat, ze bude tak s pokorou zit. Raz ta to bud zlomi, alebo postavi na vlastne nohy :) Drz sa.
Ten pekný pocit, keď žena povie, že svojho priateľa ľúbi ako nikto .... No niekto také šťastie nemá. Niekto nemá nikoho ako ja :) Ani len ľudí čo by mi zavolali či napísali ako sa mám a čo vlastne robím a to mám len 23 rokov a už teraz každý na mňa serie.
Pri žiarlivosti je dôležité to, aby ste našli veci, ktoré vás budú spájať viac, ako je to zvykom. Ste mladí, tak je to asi len o sexualite, ale to je na vzťah veľmi málo. To si treba uvedomiť.
Však ty sa môžeš zahľadieť aj vtedy, keď sa ti niekto vyslovene nepáči a aj mu to povedz, že to robíš vyslovene len vtedy. Na žiarlivosť je dobrým liekom smiech. Keď ho budeš stále rozosmievať, tak sa uvoľní a bude sa pri tebe lepšie cítiť.
A kde je Mesačný Princ? Už si si kúpil tú Margot, či zase nie? Ani nevieš, ako chutí, škoda rečí. Niečo dobré, ale celé zle...
ale intuitivne a zo skusenosti s roznymi neprijemnymi ludmi sa priklanam k nazoru ze sa nezmeni a ty nebudes vo vztahu spokojna. to je moj nazor.
no ved toto je ten problem. potreba komunikacie vo vztahoch sa spomina donekonecna a aj ja to robievam a povazujem to za dolezite ale problem je nakolko viem slovami presne popisat situaciu. mozem nieco hovorit ale druhy to vezme inak. nakolko je ten druhy vlastne ochotny alebo schopny ma pocuvat a zamysliet sa.
Tak ak sa to opakuje, navrhni mu odborníka. Ak nebude chcieť, tak na to kašli.
to je asi logicke ze sme uz o tom neraz kumunikovali, v tom nie je problem si povedat vsetko na rovinu, porozpravat sa kedze si inak rozumieme..no ako sa k tomu asi taky ziarlivy clovek vyjadri...ma len svoju pravdu, on to tak vidi a bodka
Komunikujte spolu! To je základ, bez toho, aby ste si to nevyriešili sa to nezmení. Sadnite si, ty mu povedz, že sa ti to nepáči a čo je s tým schopný spraviť. Pokiaľ by sa to opakovalo, nech skúsi odbornú pomoc, inak sa nezmení nikdy.
Sama som kedysi mala frajera, ktorý žiarlil na každého, kto sa na mňa len pozrel. Každého už šiel pomaly zabiť.
Takže základ je neriešiť to tu, ale doma medzi 4 očami ;)
ten priebeh bude jednoduchy a predvidatelny ako vsetky taketo vztahy. cim viac si ho pripustis k telu (nemyslim sex), cim dlhsie spolu budete, cim viac mu dovolis o to horsie to bude.