Tehotenstvo ukoncene potratom

Príspevok v téme: Tehotenstvo ukoncene potratom
MmL

Vcera som prekonala spontanny potrat,v 3mesiaci tehotenstva. Doslova kusy zrazenej krvi isli zo mna. Ocakavala som to od stvrtka kedy mi gynekolog oznamil ze sa uz nic neda robit. Tep srdca bol sporadicky,zacala som mierne krvacat. Dal mi na vyber pockat kym sa to spusti alebo ist na vycistenie...cakala som a v sobotu sa to pustilo.Neviem na to prestat mysliet,citim sa prazdna ze je prec. Nemohla som sa pozerat,bolo mi nevolno z toho. Pocit,ktoreho sa nezbavim,odislo to do zachoda a potom som splachla. Dalo sa tomu zabranit? Co som urobila zle.ze sa to takto skoncilo ?da sa s tym vyrovnat ?

Bubliii

Ahoj, aj mne je to veľmi ľúto. Určite si sa na dieťatko tešila. Neviem presne, aká si osobnosť a zvládaš takéto zážitky. Pokiaľ by si však cítila, že je toho na teba ozaj veľa, neváhaj zájsť za psychológom, je to úplne normálne. Takisto myslím, že by ti pomohla modlitba, prípadne môžeš svojmu dieťatku napísať list či nakresliť obrázok a potom ho spáliť.. mnohým ženám sa veľmi uľaví. Takto sa s dieťaťom definitívne rozlúčiš, povieš, čo nestihlo byť povedané a presunieš sa do ďalšej fázy života.

AM122

Ahoj,
v prvom rade je mi to velmi, velmi luto. :(
Chapem ta a zelam ti vela pozitivneho... snaz sa s tymto vyrovnat, porozpravat sa o tom s niekym, aby si sa neutrapila sama. :/
Ako bolo uz pisane, tvoja vina to nie je... Ono, ten prvy trimester je velmi rizikovy, moze sa cokolvek stat...

Myslim, ze my, zeny, sme take, ze na taketo "straty" nikdy nezabudneme...
Ale to neznamena, ze sa budes do konca zivota trapit a opustat.. Niektore veci maju byt tak.
Neviem, aku mas situaciu... ale do buducna uz prajem vsetko len to najlepsie...

Noelinka

1 3mester čiže prve 3 mesiace sú este veľmi rizikové a citlivé môže sa stať hocičo začo ty nemôžeš. Plod mohol mať nejakú vadu alebo vývojovù poruchu, sliznica maternice mohol plod vypudiť, maternicovè odchýlky, infekcie, zlè uhniezdenie plodu,lieky, imunitnà reakcia atď . Ty zato nemôžeš