Nápad ?

Príspevok v téme: Nápad ?
Asd0954

Zdravím :D, mám jeden problém. Chytila ma neskutočná chuť začať písať knihu, pár som ich už napísala a "vydala" na sociálnej sieti wattpad. Venujem sa výhradne stredovekému fantasy. Mám premyslenú charakteristiku postáv, no žiaden nápad na originálny dej. Nemohli by ste mi prosím poradiť ? Za každý nápad ďakujem :)

Mesačný princ

A čo tak napísať žáner, ktorý by chytil všetkých, ktorí radi čítajú...no a koniec by si každý z nich dopísal vlastný?

TOTOSKus

vacsinou vsetko konci tak ze dobro vyhra nad zlom a vsetci su nakonci stastny...sprav pribeh kde to bude opacne...

Asd0954

Pravdupovediac si moc netrúfam na iný žáner, párkrát som sa pokúšala napísať nejaký vojnový román, alebo niečo z obdobia Rímskeho impéria (mám o týchto obdobiach celkom dobré znalosti), ale niečo tomu chýbalo. Ja skôr inklinujem k fantasy, už od malička nosím hlavu v oblakoch a snívam viac než spím. Ďakujem za všetkým za rady a inšpiráciu :)

Asd0954

Pravdupovediac som si nikdy netrúfala na niečo viac ako fantasy, už od mala chodím s hlavou v oblakoch a snívam viac než spím :D. Ale vďaka všetkým za inšpiráciu :)

Rose247

Potom to nebude tvoja kniha, keď bude nápad niekoho iného... Človek dokáže vytvoriť zaujímavé veci ak ho ,,kopne múza", nie ak sám nevie čo s tým...Počkaj si kým ti napadne niečo zaujímavé a z toho vychádzaj, nie naopak.

frodo2

Mozes ostat v zanri fantasy ale mozes sa inspirovat niecim z reality. Napokon aj Tolkienov pan prstenov je taka 2 svetova vojna v risi fantasy. Alebo toto www.csfd.cz
Su pribehy o laske, o utrpeni, alebo proste o zivote. Tragedia je zaujimavy zaner s ktorym sa dnes uz moc nestretnes
sk.wikipedia.org
a da sa kombiniovat s fantasy. Ja myslim ze prave nejaky mixzanrov by mohol byt zaujimavy tiez. Ale tak to je samozrejme moj pohlad. A nemusi to byt len vazne. Mozes byt vtipna. Terryho Pratchetta asi poznas. Ci uz ti prichodi vtipny alebo nie faktom ostava ze je to casto vtipna uletena fantasy (nie vzdy) a Terry Pratchett je dalsim z najpredavanejsich spisovatelov.
Ja osobne by som skusil najprv nieco male kratke aby si sa vyhla zbytocnej vate a hlavne sa inspirovat niecim co poznas z tvojho zivota. Mozno si vtipna, mozno si prezila nieco v zivote, ja neviem, premyslaj. Ja napriklad uvazujem nad napisanim jedneho dost drsneho pribehu ale takym expresivnym stylom. Mozno az takym abstraktnejsim. Nemusim sa uchylovat k naturalizmu. Ale popritom uvazujem napisat aj nieco odlahcene a vtipne. Napriklad nieco zo zivota introvertov. Inspirativna je napriklad Sarah Andersen
gocomics.typepad.com
Ale ved to je na tebe. Hlavne je ze nad tym rozmyslas. Inspiracia sama nepride, musis ju aktivne hladat.

A napadov na pribeh mam ale vacsinou sa tocia okolo jednej oblasti a su dost pochmurne. A neviem ako by si to napasovala na stredoveku fantasy.

Asd0954

No nemyslím, že sa príbeh dá vždy napísať podľa životnej udalosti, aj keď som niektoré moje zážitky využila a zakomponovala do niektorej z "kníh" a v živote strávenom pri koňoch a v sedle sa ich nazberá neúrekom. Stephen King patrí medzi mojich obľúbených spisovateľov...
Pýtala som sa len, či niekto z ľudí čo to prečíta nemá nejaký nápad, zvláštny zážitok a pod.

frodo2

A to mas taky nudny zivot ze nevies najst inspiraciu ? Daj nejaky pribeh ktoremu rozumies a ktory je od srdca. Daj to zo seba bud uprimna a nerob to len tak pre efekt. Ak nemas co povedat tak to bude len dalsi pribeh z mnohych. Najlepsie pribehy su take ktorych autor chcel a mal co povedat.

Aj male pribehy mozu byt silne. Ale ak najdes putavy styl mozes byt uspesna aj brakom. Ja obdivujem Stephena Kinga za to ake somariny dokaze pisat a nevie tie pribehy ani ukoncovat. On si niekedy uplne vymysla z brucha a ma aj dost chabu imaginaciu ale vidis jeho knihy su jedny z najpredavanejsich na svete. Jeden z najcitanejsich autorov.