Dobrý večer...už asi pol rok..mám strach zo smrti ked to na mna dolahne tak sa začnem triasť buši mi srdce ..potia sa mi ruky..a ked mam zatvorene oci a lezim mam pocit ze niekde padam ze umieram..vymyslam si vselijake chororby počujem nejaku chorobu a už si myslím že ju mám aj ja..prosím vas poradili by ste mi ako sa snažiť z toho vyvliezť von? už nevládzem..ked už chcem spáchať samovraždu je toho vela na mna..mám predsa 18 rokov len..mam život pred sebou :/ prosím poradte mi :( Dakujem
Strach zo smrti
snaž sa žiť podľa svojho svedomia a maj lásku k sebe aj k ostatným
Ja som to mala tiež, keď som skončila školu a nevedela som, čo ďalej, Vlastne som sa bála žiť a bála som sa aj smrti. Kto sa bojí bez príčiny smrti, ten sa bojí aj niečoho iného, môže to spôsobovať blok, kvôli ktorému človek nedokáže normálne žiť, čo mu bráni robiť veci, ktoré by chcel. Život pre neho stráca zmysel a tak môže prísť aj strach zo smrti.
Aj ja mám neskutočný strach zo smrti. Mám 28 a vždy ak na to pomyslím, tak ma schmátajú divné myšlienky - ale vždy si uvedomím, že to nečaká len mňa a uspokojím sa s tým, že raz to čaká aj mojích najviac drbnutých kamošov :D
ja sa na smrt tesim..:-) ved co je krajsie? uz nemusis riesit ziadne pozicky ani robotu len ist do vesmiru :-)
Úzkosť môže byť niekdy vyvolaná aj nadmernou konzumáciou kávy. Z nej môže byť človek vynervovaný (some kind of monster).
Ahoj, tiež som kedysi mávala takýto problem .presne ti rozumiem..snazila som sa vsemozne si pomôcť .no aj ked to prejde, pride zasa iná úzkosť..radim ti co najskôr vyhľadať psychológa, to je podla mňa najlepšia cesta
Jestvuje aj iná cesta, je to tréning zvaný Železná košeľa. Postupne spevňuješ celé telo až do tej miery, že trebárs náraz osobného auta prežiješ s menšími škrabancami (auto na tom bude horšie). Treba sa naučiť aj padať, treba padať na dlane a keď ideš na biku, tak sa treba pevne držať, aby ťa neodhodilo. Znie to hrozivo, ale je tomu tak.
Mala by si robiť veci, pri ktorých riziko smrti nehrozí, počnúc povolaním končiac nerizikovými aktivitami, nechcem zbytočne strašiť.