Prosba o pomoc - ekzém / psoriáza

Príspevok v téme: Prosba o pomoc - ekzém / psoriáza
pali91

Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o pomoc. Jedná sa o kožné ochorenie, ktoré mám na istých častiach tela a to na ruke, nohe (viď obrázky). Týmto kožným ochorením trpím od 3 rokov (v súčasnosti mám 26 rokov). Istú dobu mi na chvíľu zmizlo (samo od seba), no opäť sa po chvíli objavilo na rovnakých miestach. Stav sa zhoršuje hlavne v zime, keď sú mrazí. Bol som na mnohých vyšetreniach u mnohých lekárov a vyskúšal rôzne liečebné metódy. Lekári mi to diagnostikovali ako ekzém. Užíval som kvantá mastičiek, nič však nepomáhalo. Pri poslednom vyšetrení u asi piateho odborníka (vraj najlepšieho na východnom slovensku) som pani doktorku poprosil o odborné kožné vyšetrenie s odberom vzorky, (nakoľko mám podozrenie že sa jedná o psoriázu a nie o ekzém, preto že tento druh ekzému by sa mal dať liečiť, kdež to psoriáza nie), ktoré mi zamietla, vraj zbytočnosť. Napichala ma kortikoidmi, ktoré mi ZABRALI ako jediné. Avšak akonáhle kortikoidy prestali účinkovať (cca po dvoch týždňoch od pichnutia), ochorenie sa opäť vrátilo a je ešte horšie ako bolo predtým.
Prosím Vás, nestretol sa niekto s podobným problémom? Veľmi ma to trápi, nakoľko to nie je len estetická vada, ale prekáža mi to v plnohodnotnom živote a veľmi ma to obmedzuje, keďže nemôžem kvôli bolesti a krvácaniu rán vykonávať činnosti ktoré ma nie len bavia, ale aj ktoré sú nevyhnutné pri každodenných povinnostiach.
Budem vďačný za každú radu. Ďakujem.

Marcoa

Poznam sposob ohladne psoriazy a to celkovou ocistou tela ktora trva 7m...pomohlo to cela ludom ak chcete napiste mi poradim.

Adamcova

Dobrý deň, môže pre niekoho ešte bude užitočným. Dúfam že sa autor cíti lepšie, môj manžel mal podobný problém. Keď pracoval v podniku a nepoužíval rukavice. Šli sme k lekárom a aj do zahraničia, pretože bolo pre neho bolestivé robiť čokoľvek. Tu doktorpro.sk lekár prepísal lieky, diétu, bohužiaľ nebolo to rýchlo, pol roka trvalo to. Ale teraz to vyzerá lepšie

Curioustimi

Ahoj, v prvom rade prajem veľa štastia v liečení alebo skôr v zmierňovaní prejavov. Za mňa sú krotikoidy zbytočnosť, síce pomôžu v najhoršom ale problém neriešia a vždy pomôžu len na krátko. Takéto kožné problémy sú väčšinou spôsobené nejakým spúšťačom z vnútra. Mne najviac pomohlo vysadiť mliečne potraviny a sladké :) Čo sa týka mastičiek alebo kozmetiky našla som si to svoje vo svete prírodnej kozmetiky. Napríklad značka Soaphoria mi neskutočne sadla, napríklad Mydlo na ekzémy a prosiázu s vlastnou tinktútou je úžasné, celý rad pre bábätká alebo univerzálny balzam nežný nechtík mi vždy pomôžu aj v tom najhoršom stave pokožky. Navyše majú v ponuke aj prírodné gély na pranie, čiže aj oblečenie je mi príjemnejšie, keď nie je nasiaknuté chémiou tiež nedráždi pokožku. Určite treba veľa skúšať a nevzdávať sa, za tie roky som zistila, že každému pomôže niečo iné, no spomenuté mydielko a balzam zatial zabral každému, komu som ich poradila. Držím palce

petr strelka

Ahoj, naprosto s tebou soucítím, vypadá to především velmi bolestivě. Každopádně mám pro tebe řešení, jak se vyléčit.

Problém, který máš není tak úplně kožní problém. Jedná se o problém uvnitř tvého těla, konkrétně o znečištění tvého těla uvnitř. Kůže není jen krycí orgán, ale také vylučovací. Když máš příliš toxických látek v těle, které tě znečišťují, tělo je začne samo vylučovat ven (aby nedošlo k totální vnitřní otravě) a jak říkám, kůže je i vylučovací orgán a v některých případech se tak látky vylučují z těla kůží. V některých případech je výsledkem ekzém a v některých lupenka (psoriaza). To vše už je ale pouze stupeň míry vnitřního znečištění. Ano vím, že píšeš, že tento problém máš již od tří let, ale úplně na rovinu, znečištění jde předat i geneticky, i když to zní poměrně zvláštně (skvěle to ilustruje vědní obor epigenetika)

Dostat se z těchto problémů není zdaleka tak složité. Je pouze potřeba očistit organizmus zevnitř. Díky tomu se vyřeší příčina a tak i následky. Dokud člověk řeší pouze kůži, tak řeší jen následky, ale už ne příčinu, proto téměř nic nefunguje, nebo se problémy vrací, tak jak jsi sám uvedl.

Osobně pracuji ve firmě, která se tímto zabývá a dokázali jsme už z podobných onemocnění, jako to tvé vyléčit už desítky lidí, včetně spoluzakladatelky naší firmy, která už je 7 let v pořádku (měla těžkou lupenku).

Minimálně si najdi způsob, jak se zevnitř očistit, ale rád ti s tím pomůžu skrz naší firmu osobně, protože vím, že to co děláme funguje. Pokud máš zájem, můžeme se v pohodě spojit přes facebook, nebo jakkoli jinak. Rád ti pomůžu.

GOING

Rybky urýchľujú transport postihnutej kože.
Páči sa mi to.

Ale či sa dá hovoriť o liečbe rovnako ako o mazaní masťami,
môj názor je, že nedá. Zmiznú akurát optické vonkajšie príznaky.

Môj názor je taký, že súbežne s rybkami, ktoré urýchľujú transport postihnutej kože, by bolo dobre tiež liečiť príčinu chemických reakcií / metabolických a to treba z vnútra ako už bolo uvedené v predchádzajúcich príspevkoch. Keď nájdeme príčinu a začne sa riešiť, môžeme o 80-90% zmenšiť plochu ložísk a tiež odľahčiť aj metabolizmus.

Potom ostáva otázka príčiny choroby, či je genetická, psychická
alebo kombinovaná.

Pri ťažších stavoch s postihnutím kĺbov sa môže aplikovať aj biologická liečba, myslím že v Piešťanoch. Ľudia ktorí kvôli postihnutým kĺbom ťažko chodili si liečbu veľmi pochvaľovali.

GARESU

Dobry deň. V nitre máme otvorenu novu prevadzku na liečbu psoriázy pomocou rybiek garra rufa tzv. ichtioterapiu. Mame možnost pomoc ludom ktory toto ochorenie maju na nohach rukach ale i na celom tele. Ide o kupel pri teplote 30-36 stupnov v ktorom rybky napadnutu pokožku okusuju ustocakmi. Pomožeme aj vám. Voláme sa GARESU a nachadzamesa na ulici Mlynská 4 ,NItra

Tomas12345

Ja ked som mal psoriaz pred 5 rokmi na oboch laktoch, tak mi zmizla po tom co som vynechal lepok teda mucne jedla a pil kazdy den cca 1,5 deci mrkvovej stavy po urcitu dobu tusim to bolo mesiac.

PICNIK

Výmena kože trvává v priemere 30dní podľa jej hrúbky.
Excelentné výsledky sa dosahujú pri odľahčení trávenia:
1.:pri užívaní ľanového oleja na lačno (min. 20 min. pred jedlom)
jednu polievkovú lyžic.
2.: strava nastavená podľa krvnej skupiny (konzumácia vysoko stráviteľných potravín vhodných pre krvnú skupinu aspoň v objeme 80-90% prospešnej potravy)
3.: nekonzumovať strukoviny.
4.:6 týždňov piť na lačno 1,5l vlažnej prefiltrovanej vody cez aktívny uhlík BRITA ( rýchlejšia obmena krvi).
5: nepiť min. 20 min. pred jedlom a 45 min. po jedle, dodržiavať pitný režim v dennom objeme 90% čistá voda.
6: dodržiavať 2-3 hodinové prestávky medzi jedlami (podľa skonzumovaného množstva jedla).

Po 4 - 5 týždňoch 80-90% postihnutej plochy zmizlo.

Ku zhoršeniu dochádza najviac na jar, v mesiaci marec keď sa telo začína čistiť a z pohľadu mesačného orgánového bioritmu je najviac aktívny žlčník, ktorý je párový orgán pečene.
UVEDENÝ REŽIM SI VYŽADUJE PEVNÚ VÔĽU A DISCIPLÍNU.

Zdravko654

Mal som to iste. Kortikoidy iba potlacaju priznaky, neliecia pricinu. To mi pomahalo iba na chvilu. Mne ani nevedeli zobrat otlacky prstov na biometricky pas. Kozna zobrala vzorky tej koze na rozbor a nic nezistili, az ma zobrala do parady jedna lekarka a urobila mi kompletne vysetrenia - mal som zle pecenove testy a to bola pricina. Po vylieceni pecene mi to hned prestalo. Ona mi vysvetlila, ze takto sa prejavuju vnutorne problemy v tele. Najdi si lekara, ktoremu na tebe bude zalezat a nebude riesit, ci ma na to body, ked ti da urobit nejake vysetrenia, daj sa komplexne vysetrit a uvidis, ze ci ti nieco najdu.